Venus in Taur (15 Mai- 8 Iunie) si intalnirea cu Uranus: nici confortul nu mai e ce-a fost!

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 15 mai 2019, 9897 vizualizari

Cand Venus trece prin Taur (cam o data la 9-10 luni), nu putem sa nu ne intrebam care mai e viata noastra, cum ne mai bucuram sau de cand nu ne-am mai rasfatat. Venus in Taur e un prilej, de fiecare data, sa facem bilantul placerilor si, daca da cu virgula, sa ne revizuim prioritatile.

Intre 15 Mai si 8 Iunie, ne amintim ca o viata avem si nu merita sa ne hartuim continuu ori sa ne refuzam mici placeri. De asemenea, e o perioada in care ne putem acorda mai usor cu mediul exterior, cu tot ce am asezat sau acceptat in viata noastra. Ne mai place ce avem, ne mai aduc bucurie obiectele de care ne-am inconjurat sau gandul la cele pe care inca asteptam sa le avem? Dar relatiile noastre? Ne mai aduc bucurie?

Cumva, plecam din exterior si ajungem in interior. Cum sa gasim o cale de impacare cu noi? Cum am putea sa ne crestem stima de sine, astfel incat sa facem alegeri mai bune, mai potrivite si in orice caz mai stabile si calde?

Venus in Taur inseamna caldura, confort, placere si acomodare. Inseamna stabilitate, acceptare si tact. Inseamna renuntari de dragul a ceea ce iubim si pretuim. Venus in Taur inseamna, intr-un fel, ca ne definim prin ceea ce ne place. Suntem ceea ce iubim si ceea ce pretuim. Suntem, in definitiv, acele lucruri la care ne e greu sa renuntam, de care ne atasam, pe care nu vrem sa le schimbam. Suntem tot ceea ce ne place sa avem, tot ceea ce credem ca avem nevoie pentru a ne simti bine.

Pe perioada cu Venus in Taur, putem gasi cai gratioase de a ne simti mai in largul nostru, cu noi si cu altii, cu mediul in care suntem si functionam pe diverse paliere. Putem gasi mai usor resursele necesare pentru a trai starea de confort, calm si belsug. Putem sa ne amintim de anumite resurse valoroase, interioare si exterioare, pe care le putem transforma in bani, placere, frumos.

In orice caz, toata lumea va fi mai orientata catre confort, pace, belsug, bunastare in multe feluri. Cu totii vom fi mai atenti si nu ne vom asuma riscuri, mai ales acolo unde e in joc vreo relatie care conteaza sau vreun castig care ne asigura confortul. Vom fi mai prudenti, dar si mai rabdatori si tenace.

Riscul, pe un astfel de tranzit, este auto-indulgenta. Dar si lenea, comoditatea si trecutul cu vederea. Excesele de orice fel pot sa ne dea de furca, mai ales excesul de dulcegarii (la propriu si la figurat).

Totusi, ceva e nou sub soare de data asta si nu vom trai aceasta calatorie venusiana prin semnul sau de bastina- Taur- ca pe oricare alta. Acum Venus da de Uranus, chiar pe teritoriul sau. Si asta e ceva neasteptat, inedit si se va lasa cu surprize. Adica doamna senzuala, si nerabdatoare sa se alinte si desfete cum stie mai bine, in papuci de casa si cu un pahar de vin rosu in mana, cu o muzica romantica si cineva drag aproape, se trezeste ca ii este schimbata agenda pe neanuntate si ca, in loc sa ajunga acasa la ea, ajunge la vreun restaurant nou deschis, unde papucii de casa este evident ca nu-si mai au rostul, dar ramane cu bucuria unui pahar de vin (sa speram ca doar unul) si cu o companie, pe cat de inconfortabila la inceput, pe atat de fascinanta pe parcurs.

Ati prins ideea: nici confortul nu mai e ce a fost, sau cel putin nu mai e cum il defineam noi. Nici relatiile nu se mai vad in lumina asteptarilor noastre si nici bucuria nu mai e in forma stiuta si consacrata.

Oare duetul Venus- Uranus ne va ajuta sa descoperim noi forme de placere, noi modalitati de a ne bucura si a ne simti bine, noi relatii sau noi abordari ale relatiilor vechi? Oare Uranus va avea pe ordinea de zi inclusiv ideea de a ne invata cum sa ne detasam de obiecte inutile si sa ne bucuram traind mai simplu? Ne va arata ca mai simplu e mai frumos? Ne va invata arta desprinderii de ceea ce nu ne imbogateste, asa cum am crezut, ci mai mult ne apasa? Oare vom face un prim pas (Venus se intalneste pentru prima data cu Uranus, iar de acum, pentru inca 7 ani, acestia se vor revedea o data pe an, cat Uranus va sta in Taur) spre o viziune noua in ce priveste banii, placerile, bunurile materiale, senzualitatea?

E posibil. E vremea innoirii. E o perioada de deschidere, de idei noi in ce priveste bunastarea. De creativitate si inspiratie pentru a o obtine. Dar si de desprindere de tot ceea ce nu ne mai place, nu ne mai umple sufletul, nu mai contribuie la bunastarea noastra.

Fie primit!

 

Credit photo: devianart.com (Taurus fantasy fairy)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole