Convingerile care fac diferența între bogați și săraci

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 12 aprilie 2024, 3580 vizualizari

Există anumite convingeri sau mentalități pe care oamenii bogați le evită sau pe care le transformă. Cei care nu au parte de prosperitate financiară, de cele mai multe ori, sunt blocați în niște tipare precum cele descrise mai jos: 

Mentalitatea de victimă 
Oamenii bogați evită mentalitatea de victimă și de obicei nu atribuie eșecurile sau lipsurile unor factori sau unor persoane din exterior. Își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni și energia lor se îndreptă spre identificarea de soluții, nicidecum spre lamentare. 

Teama de eșec 
În timp ce multe persoane evită riscurile de teama eșecului, oamenii bogați sunt dispuși să își asume riscuri pe care le evaluează și văd eșecurile drept oportunități de creștere și învățare. Ei înțeleg că eșecurile sunt temporare și fac parte din călătoria spre succes.

Gândirea limitată  
Oamenii bogați tind să evite limitările în gândire și își extind viziunea. Ei nu se mulțumesc cu o singură fațetă a unei situații și sunt mereu în căutare de idei și oportunități de creștere și dezvoltare.

Mentalitatea de sărăcie 
Oamenii bogați nu sunt prizonierii mentalității de sărăcie, care se poate manifesta sub forma unor convingeri limitative legate de bani și de propria valoare. Ei înțeleg că bogăția și succesul sunt rezultatele capacității de a aduce valoare pentru ceilalți și că își pot crește propriile resurse prin acțiuni pozitive și inteligente.

Ajutorul din exterior 
În timp ce unele persoane se bazează pe ajutorul extern sau pe circumstanțe favorabile pentru a-și atinge obiectivele, oamenii bogați sunt mai degrabă autonomi și proactivi în luarea deciziilor și în acțiunille lor. Își asumă controlul propriei vieți și caută soluții în interior, înainte de a căuta sprijin în exterior. 

Frica de schimbare 
Oamenii bogați sunt adesea deschiși la schimbare și au o mare capacitate de adaptare. Înțeleg că lumea se schimbă constant și că este necesar să se adapteze și să evolueze pentru a stârni interesul celorlalți și pentru a-și atinge obiectivele într-un mediu în continuă schimbare.

Totusi, sa tinem cont ca fiecare individ este unic iar convingerile fiecăruia variază în funcție de experiențele personale, de educație și de mediul în care se dezvoltă fiecare.

--------
Relația noastră cu banii e moștenire de familie. Comportamentele noastre legate de bani, locul din care privim banii, sentimentele și emoțiile asociate cu banii, poveștile noastre despre bani, toate acestea nu vin din neant. Dacă provii dintr-o familie care nu a reușit să strângă prea mult, probabil ca nici tu nu reușești, până într-o zi, când alegi să te uiți la aceste tipare și moșteniri, sa le onorezi și să le lași acolo unde le e locul. 
Vrei să treci la nivelul următor cu banii și ai nevoie de instrumente care să te sprijine să faci o schimbare?

Apasă AICI pentru detalii despre programul BANIVERS.

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe  
🌐 Facebook 🌐 Instagram



Astro Shop

Cele mai noi articole