Sanatate

Descoperire stiintifica extraordinara: compus creat pentru a ajuta la reconstructia mielinei

Cercetatorii au creat un compus care, atunci cand a fost folosit pe soareci, a fost apt sa recompuna tecile de mielina din jurul axonilor neuronali. Aceste descoperiri ar putea deschide calea catre un nou tratament impotriva demielinizarii cum ar fi scleroza multipla. Descoperirile au fost publicate in Glia.
Citeste tot articolul

Stiinta a demonstrat ca linistea este vitala pentru creierul nostru

Studiile au aratat ca zgomotul excesiv din jurul nostru nu doar scade calitatea vietii si functiile cognitive dar si reduce speranta de viata.
Citeste tot articolul

HIRUDOTERAPIA (terapia cu lipitori), una dintre cele mai benefice metode complementare de tratament

Ca substanţă activă din lipitoare, de primă importanţă este hirudina - cel mai puternic anticoagulant cunoscut la ora actuală în medicină. Trebuie să se ştie că saliva lipitorilor conţine 45% hirudină! Specialiştii farmacologi au reuşit să extragă hirudină pe cale artificială, din compoziţia întregii soluţii pe care o injectează lipitorile. Dar testele de laborator au demonstrat că ea este sub performanţa salivei de lipitoare, care este mult mai complexă, având un efect terapeutic cu mult mai puternic decât hirudina extrasă artificial.
Citeste tot articolul

Ficatul: Directorul de Proiect al corpului

Ficatul: Directorul de Proiect al corpului
Citeste tot articolul

Postul terapeutic. Prof. dr. OLAF ANDERSON: "Pauzele alimentare din proprie voinţă acţionează ca un medicament"

Pauzele alimentare stimulează metabolismul, activează forţele de autovindecare ale organismului şi, în plus, contribuie la redobândirea unei siluete zvelte
Citeste tot articolul

Piperul Cayenne si beneficiile sale extraordinare. Poate opri un atac de cord imediat, conform Dr. John Christopher

Beneficiile pentru sănătate ale piperului Cayenne sunt aproape incredibile, dar reputația sa continuă să crească în rândul cercetătorilor medicali, precum și al pasionaților de sănătate alternativa și pe buna dreptate.
Citeste tot articolul

Flora intestinală (microbiomul): compoziție și funcții

Studii recente evidenţiază rolul cheie al florei intestinale, nu doar în ceea ce privește digestia, ci și pentru metabolism. Se pare că microbiota este implicată într-un număr de afecţiuni, de la obezitate până la colita ulcerativă, astfel că o mai bună înţelegere a funcţiilor microbiotei ar putea deschide noi posibilităţi terapeutice.
Citeste tot articolul

Vitamina C- ce este de fapt și care este rolul său în organism

Fata de celelalte vitamine, particularitatea Vitaminei C este că… nu este o vitamina. A fost descoperită imediat după descoperirea vitaminelor A si B, si neavând încă capacitatea de a-i analiza sinteza, pe baza faptului că era conţinută in unele fructe, a fost denumită Vitamina C.
Citeste tot articolul

Ashwagandha- 8 beneficii esențiale pentru sănătate

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Ginseng Indian sau “cires de iarna”, este este una dintre cele mai cunoscute plante folosite în medicina ayurvedică, având capacități vindecătoare deja dovedite: scade nivelul zahărului din sânge, ameliorează stresul și anxietatea, este de mare ajutor când este inclusă în protocolul terapeutic în cancer, crește fertilitatea în cazul bărbaților (în sanscrită, “ashwa”= cal).
Citeste tot articolul

Psiho-somatic. Relatia corp-minte

Legaturile dintre starea de spirit si corp erau binecunoscute inca din vremurile stravechi, fiind ulterior date uitarii de medicina stiintifica. In prezent insa, ele (re)incep sa fie deslusite si aprofundate.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima