Sanatate

Terapia Craniosacrală şi Eliberarea somatoemoţională

Conceptul de terapie craniosacrală a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la începutul anilor 1900. El a descoperit mişcări intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvăluit diferite ritmuri în organism. Acesta a dedus şi, în final, a demonstrat, că aceste deplasări sunt legate în mod inexplicabil cu sănătatea mentală şi emoţională, şi că restricţia acestora corespunde unei reduceri a capacităţii naturale de auto-vindecare.
Citeste tot articolul

Dr. RAREŞ SIMU - "Dacă persistă în viaţa omului, conflictele pot să producă efecte devastatoare la nivel fizic, indiferent câte fructe, legume sau apă de izvor se consumă"

Dacă a­cum zece ani se vorbea prea puţin despre ali­men­taţia sănătoasă, a­cum, majo­ritatea me­di­cilor şi tera­peuţilor pun un accent deosebit pe alimentaţie, scăpând din vedere cele­lalte aspecte legate de pla­nul psihic, ca să nu mai vorbesc de aspectele legate de pla­nul emo­ţional şi mental, de care nu pomeneşte aproape ni­meni.
Citeste tot articolul

HIRUDOTERAPIA (terapia cu lipitori), una dintre cele mai benefice metode complementare de tratament

Ca substanţă activă din lipitoare, de primă importanţă este hirudina - cel mai puternic anticoagulant cunoscut la ora actuală în medicină. Trebuie să se ştie că saliva lipitorilor conţine 45% hirudină! Specialiştii farmacologi au reuşit să extragă hirudină pe cale artificială, din compoziţia întregii soluţii pe care o injectează lipitorile. Dar testele de laborator au demonstrat că ea este sub performanţa salivei de lipitoare, care este mult mai complexă, având un efect terapeutic cu mult mai puternic decât hirudina extrasă artificial.
Citeste tot articolul

Flora intestinală (microbiomul): compoziție și funcții

Studii recente evidenţiază rolul cheie al florei intestinale, nu doar în ceea ce privește digestia, ci și pentru metabolism. Se pare că microbiota este implicată într-un număr de afecţiuni, de la obezitate până la colita ulcerativă, astfel că o mai bună înţelegere a funcţiilor microbiotei ar putea deschide noi posibilităţi terapeutice.
Citeste tot articolul