Piperul Cayenne si beneficiile sale extraordinare. Poate opri un atac de cord imediat, conform Dr. John Christopher

Autor: AstroCafe.ro - marti, 09 iulie 2019, 17970 vizualizari

Piperul de cayenne (Capsicum annuum) este un membru al familiei de legume Capsicum, cunoscută sub denumirea de ardei iute. Piperul de Cayenne, denumit astfel datorită orașului Cayenne din Guiana Franceză din care provine, este de fapt pulberea obținută în urma măcinării fructelor unei specii de Capsicum (ardei iute) și care au fost uscate în prealabil. 

Ardeii de cayenne au o concentrație mare de capsaicină - substanța care provoacă senzația lor fierbinte de foc. Capsaicina inhibă, de asemenea, substanța P, o neuropeptidă asociată cu procesele de durere inflamatorie. Capsaicina a fost studiată intensiv pentru o varietate de beneficii pentru sănătate. Beneficiile pentru sănătate ale cayenne includ folosirea acestuia ca analgezic local - mai multe studii clinice arată că unguentul cu capsaicină poate ameliora temporar durerea cronică datorată artritei reumatoide, osteoartritei, psoriazisului si neuropatiei diabetice.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale piperului de cayenne?  

Beneficiile pentru sănătate ale piperului Cayenne sunt aproape incredibile, dar reputația sa continuă să crească în rândul cercetătorilor medicali, precum și al pasionaților de sănătate alternativa și pe buna dreptate. 

Cayenne poate face totul, de la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni și pancreas, pana la a opri un atac de cord în 30 de secunde. 

Hai să intrăm în câteva din beneficiile  specifice ale piperului de cayenne. Cayenne pepper (sau piper de cayenne) crește metabolismul prin influențarea imediată a structurii venoase.

Nu este nimic uimitor cu efectele sale asupra sistemului circulator, deoarece alimentează elementele vitale în structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor și ajută la ajustarea tensiunii arteriale si mentinerea sa la valori normale. 

Ei bine, utilizarea piperului de cayenne  pentru tensiunea arterială ridicată este cu siguranță una dintre principalele utilizări, dar cayenne curăță și arterele, ajutând la scăderea colesterolului LDL și a trigliceridelor.

Cayenne este, de asemenea, minunat pentru stomac și tractul intestinal. Stimulează mișcarea peristaltică a intestinelor și ajută la asimilare și eliminare. Atunci când este luat pe plan intern, acesta încălzește corpul și a fost chiar folosit de unii naturopati pentru a ajuta la vindecarea și reconstruirea tesuturilor in urma degerăturilor. 

În ciuda gustului său picant, în mod paradoxal, este de fapt excelent pentru reconstruirea țesutului din stomac, facilitând vindecarea de ulcere gastrice și intestinale. Ardeiul de cayenne pentru ulcere nu este un lucru pe care multi sa-l  fi luat în considerare, dar pot să mărturisesc această capacitate remarcabilă a cayennei.

 

Cayenne și sănătate a inimii

Da, efectul ardeiului Cayenne asupra corpului dumneavoastră este dramatic, literalmente instant, inclusiv in ce priveste inima. 

Dr. John Christopher, cunoscutul medic naturopat, a fost persecutat de către guvern pentru producerea, folosirea si recomandarea medicamentelor pe bază de plante, ajutând în același timp pacienții să vindece boli de inimă, cancer, tuberculoză, infertilitate, reumatism, leucemie și orice alta boala incurabila.

Una dintre cele mai mari povestiri din cariera sa lungă a fost cum putea să oprească imediat un atac de cord dacă putea să-i facă pe pacient să bea un pahar de apă caldă cu cayenne. El a spus: "O lingurita de cayenne ar trebui sa-l scoata pe pacient din atac de cord".

In timp ce acest lucru nu este in mod direct legat de ardei iute si de sanatatea inimii, si in ce priveste hemoragia interna, daca pacientul poate bea un pahar de apa firbinte cu cayenne, Dr. Christopher a scris: "... cat numeri pana la 10, sangerarea se va opri.”

Poate că acum puteți vedea de ce piperul de cayenne este privit ca o adevărată "plantă miracol".

Cum mii de oameni din întreaga lume se confruntă cu un accident vascular cerebral în fiecare an și multi mor pe an fie de boli de inima fie de probleme conexe, credeti sau nu, leacul este foarte aproape de dumneavoastra, la magazinul de alimentatie sanatoasa si se numeste Cayenne pepper. 

Cum ar trebui să luați cayenne? Ideal oral într-o băutură. 

Băutura cu piper de cayenne, luată cu credință, vă va îmbunătăți dramatic sănătatea inimii, precum și structura venoasă. Beți-l cu apă distilată caldă, dar dacă aceasta nu este disponibilă, apa purificată o va înlocui cu succes. Începeți prin amestecarea unui sfert de linguriță într-un pahar de apă caldă. Apoi, dati pe gat. Nu vă faceți griji, vă veți obișnui.

Desigur, ar trebui să fie cunoscut calificativul Scoville (SHU)- Scoville Heat Unit (SHU)- a piperului de cayenne pe care îl folosiți. Cayenne este mai mare între 30.000 și 50.000 SHU. Desi, unele, ca pudra de ardei african Birdseye pot apărea undeva de la 90.000 la 140.000! Inutil să spun, ar trebui să cresteti treptat dozele până când corpul se obisnuieste.

Un alt beneficiu al ardeilor de cayenne consta in proprietățile sale antifungice. Cayenne are proprietăți anti-fungice semnificative, deși acest lucru nu este beneficiul primar pentru sănătate.

Să devenim și mai concreți. Iată o listă cuprinzătoare a tuturor lucrurilor pe care Cayenne le poate face pentru sănătatea ta și de ce ar trebui să o faci o parte obișnuită a regimului tău de sănătate zilnic:

(Informații din cartea "Școala de vindecare naturală" de Dr. John R. Christopher).

 

Beneficii cheie pentru sănătate ale piperului Cayenne  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

   

 

 

 

Capsule sau pulbere?

Ambele pot fi eficiente, cu mentiunea ca in cazul administrarii sub forma de pulbere (in apa sau suc de fructe), avand in vedere ca digestia incepe in cavitatea bucala, e posibil sa fie mai usor de suportat de catre stomac si uneori mai rapid efectul. Oricum, si varianta cu capsule este la fel de eficienta, cu conditia sa cresteti treptat doza pana la 100 000 unitati pe zi (500 mg) si chiar mai mult, in caz de nevoie.

Cautati sa cumparati Cayenne organic.

Surse:

http://cayennepepper.info

The school of natural healing- Dr John Christopher

http://www.thehealersbible.com/

https://www.drweil.com/

Astro Shop

Cele mai noi articole