Zodiacul European

Zodiacul este o portiune a spatiului ceresc, in forma de cerc, delimitata de orbitele planetelor. El seamana cu o centura spatiala celesta, pe care se rotesc planetele, si este de fapt orbita vizibila a Soarelui, numita ecliptica.

Cercul zodiacal este sectionat in 12 segmente, fiecare avand 30 grade. Aceste 12 "felii" nu reprezinta altceva, decat semnele zodiacului (zodiile).

Soarele pare sa strabata cate un semn zodiacal pentru fiecare luna, sau altfel spus, cate un grad pe zi. El isi exercita influenta nu numai asupra anotimpurilor, dar si asupra caracterului persoanelor nascute in perioadele respective.

Cu alte cuvinte, zodia unui individ este data de localizarea Soarelui in semn, in momentul nasterii, zodia reprezentand de fapt individualitatea nativului. Asadar, este lesne de inteles, de ce nativii aceleiasi zodii au acelasi tip de individualitate (se simt la fel in interior), numai ca Luna si ora nasterii (Ascendentul) vin sa faca diferenta intre acesti nativi, prin nuantarea diferita a personalitatii fiecaruia.

Astro Shop