Sagetator - Zodiacul European

 

Perioada: 22 nov- 21 dec
Verb: “Eu vad” (“eu inteleg”);
Element: Foc;
Calitate: Mutabil;
Energie: Yang;
Guvernator:Jupiter;
Casa astrologica: Casa a IX-a;
Zi: Joi;
Culoare: Bleu-regal;
Piatra pretioasa: Turcoaz;
Anatomie: coapse, ficat, fese;
 
Semnificatie:Locul ocupat de Sagetator in tema natala arata domeniul in care individul doreste sa se ridice deasupra limitelor proprii si indica ghidul, protectorul si calatoriile in strainatate. Se asociaza de asemenea cu domeniul in care individul este dispus sa aspire la idealuri inalte.
 
Sagetatori celebri: Brad Pitt (18.12.1963), Kim Basinger ( 8.12.1953), Catalin Botezatu (3.12.1966), Floriana Juncan (1.12.1974), Christina Aguilera (18.12.1980), Ramona Badescu (29.11.1968), Tina Turner (26.11.1939), Steven Spielberg ( 18.12.1946), Monica Birladeanu (12.12.1978), Lucian Viziru ( 20.12.1976)
 
Personalitate
 
Semn dual (mutabil), de foc, masculin, Sǎgetǎtorul mai este numit șiarcașul”. Sǎgeata arcașului cautǎ semnificația lucrurilor, înțelepciunea și libertatea. Dar, mai ales, cautǎ sǎ-și construiascǎ propriul sistem de credințe și valori. Sǎ descopere adevǎrul fundamental al vieții, menirea sa în aceastǎ lume,  dorind parcǎ sǎ rǎspundǎ la marile “de ce”-uri ale vieții.
 
Sǎgetǎtorul întruchipeazǎ laolaltǎ ghidul, teologul, profesorul dar și studentul, filozoful și nomadul. El cautǎ sǎ înțeleagǎ și pentru asta cautǎ în permanențǎ și atrage schimbǎri dese în viața lui.
 
Este și un semn al aventurii, al cǎlǎtoriilor și petrecerilor. Optimismul și pofta lui de viațǎ molipsesc pe oricine.
 
Dintr-un entuziasm uneori nejustificat și exagerat, Sǎgetǎtorii riscǎ sǎ fie catalogați uneori drept iresponsabili sau lipsiți de integritate (de exemplu când uitǎ de o întâlnire sau nu respectǎ un termen limitǎ), dar pot sǎ anime chiar și cea mai plicticoasǎ petrecere. Pe de altǎ parte, conteazǎ mereu pe șarmul lor datoritǎ caruia nimeni nu poate sǎ stea prea mult supǎrat pe ei.
 
Este un idealist prin definție, iar atunci când iși pune ceva în minte, își aliniazǎ toate resursele și își racordeazǎ sufletul la acel ceva, crezând cu tǎrie în realizarea lui, chiar și atunci când toți cei din jur se îndoiesc.
 
Nativii Sǎgetǎtor sunt de regulǎ optimiști, generoși, joviali și plini de vitalitate. Se repliazǎ rapid dupǎ un eșec și gǎsesc mereu resursele interioare necesare pentru a merge mai departe. Sunt acuzați deseori de nerealism și chiar de naivitate, tocmai datoritǎ optimismului pe care îl manifestǎ, chiar și în situațiile de crizǎ.
 
Adorǎ sǎ exploreze mereu spații, culturi și civilizații noi. Sunt vizionari, gândesc în perspectivǎ și își creeaza mereu o imagine mentalǎ de ansamblu a ceea ce vor sǎ realizeze.
Cea mai mare dorințǎ a lor este sǎ li se acorde libertate. Au nevoie de spațiu de manifestare si de libertate de expresie, ca de aer. Nu suportǎ constrangerile de nici un fel, pentru cǎ pur și simplu ei nu pot funcționa așa.
 
Le place la nebunie sǎ cǎlatoreascǎ în locuri deosebite, exotice, unde pot avea adevǎrate revelații. Le place sǎ fie în comunicare permanentǎ cu oamenii din jurul lor, sǎ schimbe idei și experiențǎ de viațǎ.
 
Pot dezvolta o adevaratǎ pasiune pentru religie și filozofie, acestea fiind domeniile care-i ajutǎ sǎ se cunoascǎ si sǎ se descopere în permanențǎ.
Au o teamǎ înnǎscutǎ de tot ce înseamnǎ cotidian, monotonie, rutinǎ, limitari, constrangeri, realitate terestrǎ. Trebuie sǎ învețe sǎ aibǎ rǎbdare și sǎ-și stǎpâneascǎ accesele de furie, pentru cǎ altfel pot avea mari probleme în relațiile lor.
 
Profesii
 
Profesiile care i se potrivesc unui Sagetator sunt cele care cer optimism, élan si idealism. Profesii care impun schimbarea mediului, calatorii si risc, inventivitate si hotarare.
 
Pot fi excelenti juristi, profesori (mai ales universitari), traineri, actori, judecatori, preoti, politicieni, publicisti, filozofi, traducatori.
 
Se descurca de minune si ca instructori de calarie (sau alte sporturi in aer liber), hotelieri, manageri, agenti de turism.
 
Sǎnǎtatea
 
Zonele guvernate de Sǎgetǎtor sunt coapsele, șoldurile și ficatul. Sǎgetǎtorii au nevoie de activitate fizicǎ regulatǎ, pentru a se menține într-o formǎ fizicǎ bunǎ.
De asemenea, ar trebui sǎ evite excesul de dulciuri, grǎsimi si alcool.
 
Dragoste
 
Sǎgetǎtorul este în permanențǎ în mișcare și în cǎutare de distracție și amuzament. La prima vedere s-ar putea crede ca sunt inconsecvenți în dragoste și cǎ nu poți conta pe sentimentele și devotamentul lor.
 
Într-adevǎr, acești nativi privesc dragostea ca pe o sursǎ de pasiune, de distracție și aventurǎ. Însǎ în momentul în care gǎsesc persoana potrivitǎ pentru a ocupa locul din inima lor, pot fi și longevivi în relații. Cu condiția sǎ li se dea spațiu și libertate de mișcare totalǎ.
 
Partenerul potrivit pentru un astfel de nativ este cineva care are simțul aveturii, care iubește mișcarea și cǎlǎtoriile. 
Este clar cǎ termenul “independențǎ”a fost creat special pentru a caracteriza arhetipul Sǎgetǎtorului.
 
Inclinația cǎtre aventurǎ, simțul umorului foarte dezvoltat, tendința de a filozofa și dorința de a explora mereu noi spații, sunt alte câteva trǎsǎturi care-l caracterizeazǎ.
Într-o relație, urǎște sǎ fie constrâns și privat de libertate. Are nevoie de spațiu de manifestare și de exprimare, mai mult decât are nevoie de aer și urǎște rutina.
 
Sǎgetatorii nu sunt deloc timizi. Abordeazǎ oamenii cu o nonșalanțǎ inimaginabilǎ și iși exprimǎ direct dorințele și intențiile. Pot fi agitați, nerǎbdǎtori, orgolioși și uneori lipsiți de tact.
S-au nǎscut cu o imensǎ forțǎ fizicǎ și sexualǎ, fiind în stare sǎ satisfacǎ și cele mai salbatice fantezii sexuale. Sunt iuți la mânie dar nu sunt ranchiunoși.
 
Cu un Sǎgetǎtor nu te vei plictisi niciodatǎ, iar dacǎ îi vei acorda libertate, te vei putea bucura de o relație mereu incitantǎ și nouǎ.
 
Compatibilitati
 
Cu semnele de foc (Berbec, Leu), Sǎgetǎtorii se înțeleg cel mai bine, pentru cǎ pot crea împreunǎ, povești de dragoste fierbinți și aventuroase.
 
Semnele de aer (Gemeni, Balanțǎ, Vǎrsǎtor) sunt la fel de provocatoare pentru Sǎgetǎtori, pentru cǎ le pot oferi acestoragenul de suprize pe care le adorǎ.
 
Taurii, Fecioarele și Capricornii nu se numǎrǎ printre preferințele acestor nativi, pentru simplul motiv cǎ nu sunt la fel de amatori de distracție.
 
Iar semnele de apǎ (Rac, Scorpion și Pești), le dau prea mari bǎtǎi de cap, fiind prea emoționale.
 
Cu Berbecul, poate forma o relatie productiva, pentru ca ambii sunt dispusi sa se dedice unui scop in viata. S-ar putea sa fie mai mult o relatie de afaceri decat una romantica, dar asta nu-I deranjeaza.
 
Cu Taurul, comunicarea este greoaie dar nu imposibila. Daca cei doi sunt permisivi si flexibili, relatia poate fi una frumoasa. Taurul poate invata sa renunte la rigiditate, iar Sagetatorul la instabilitate.
 
Cu Gemenii, stimularea intelectuala este esentiala. Insa gandirea imprastiata a Gemenilor l-ar putea irita pe vizionarul Sagetator. Daca au un tel comun, aceasta relatie poate functiona.
 
O relatie cu Racul are sanse mici sa reziste in timp, pentru ca cei doi au valori complet diferite. Racul vrea siguranta si este atasat de familie, in timp ce Sagetatorul isi doreste sa fie vesnic calator.
 
Cu Leul, se simte in elementul lui, pentru ca amandurora le place sa traiasca pe picior mare si sa se bucure de viata din plin. Ambii ar trebui sa renunte din cand in cand la orgoliu.
 
Fecioara si Sagetatorul se pot completa foarte bine, daca inteleg sa se accepte unul pe celalalt. Meticulozitatea si atentia pentru detalii caracteristice Fecioarei ii pot fi de mare folos Sagetatorului.
 
Cu Balanta formeaza o relatie armonioasa, dar mai mult cerebrala decat emotionala. Comunica foarte bine, sunt sociabili, dar sacrifica foarte usor pasiunea, in favoarea stimularii mentale.
 
Cu Scorpionul, suspiciunile sunt la ele acasa. Pentru ca cei doi au metode diferite de a obtine puterea. Scorpionul pe cai ascunse, iar Sagetatorul, la vedere. Relatia poate deveni obositoare.
 
Doi Sagetatori pot progresa impreuna, atata timp cat fiecare accepta opiniile celuilalt. Ei pot sa priveasca doar inainte, fara a se lasa intimidati de parerile negative ale celor din jur.
 
Un Capricorn poate sa-l enerveze la culme pe un nativ Sagetator, cu pesimismul si conservatorismul lui. Idealismul si optimismul Sagetatorului sunt greu de inteles de Capricorn.
 
Sagetatorul si Varsatorul pot realiza lucruri extraordinare impreuna pentru ca amandoi sunt deschisi la tot ce e nou si iubesc libertatea. Exista insa riscul ca cei doi sa se indeparteze la un moment dat.
 
Cu Pestii, poate fi o relatie frumoasa si stransa, cu conditia ca cei doi sa fie sinceri si deschisi unul cu celalalt, sa evite ambiguitatea si dualitatea. Conceptele comune ii tin aproape.
 
 
 
 
 
 

Astro Shop