Gemeni - Zodiacul European

Verb: „eu gandesc”;
Element: Aer;
Calitate: Mutabil;
Energie: Yang;
Guvernator: Mercur;
Casa astrologica: Casa a III-a;
Zi: Miercuri;
Culoare: Violet;
Piatra pretioasa: Agat;
Anatomie: Maini, brate, umeri, plamani;
 
Gemeni celebri: Kylie Minogue (28.05.1968), Teo Trandafir (02.06.1968), Nicu Alifantis (31.05.1954), Angelina Jolie (4.06.1975), Andreea Banica (21.06.1976), Johnny Deep (09.06.1963), Nicole Kidman (20.06.1967), Aurelian Temisan ( 03.06.1972), Naomi Campbell (22.05.1970).

Semnificaţie (în tema natală) : Casă astrologică ocupată de Gemeni într-o tema natală arată domeniul de viaţă în care individul îşi manifestă curiozitatea, inteligenţă, jovialitatea, dar şi superficialitatea. De asemenea, indică şi zona în care reuşim să ne dedublăm, să fim flexibili, adaptabili şi comunicativi.
 
Personalitate
 
Gemenii sunt reprezentarea cea mai exactă a principiului comunicǎrii. În toate cǎrtile de Astrologie, la semnul Gemenilor, vom întâlni foarte des aceastǎ asociere cu comunicarea. Şi pe bunǎ dreptate. Aceşti nativi sunt fǎcuţi pentru comunicare, pentru schimb de informaţii, pentru observarea evenimentelor, trecerea în revistǎ a tuturor lucrurilor pe care le trǎiesc.
 
Curiozitatea este trǎsǎtură de bazǎ a acestor nativi. Ei doresc nu doar sǎ filozofeze şi cu atât mai puţin sǎ punǎ în practicǎ bagajul de cunoaştere şi informaţie, ci mai ales sǎ observe, sǎ constate evenimentele, sǎ „vădǎ” şi sǎ afle tot ce se petrece. De aceea, sunt excelenţi jurnalişti.
 
Gemenii se aruncǎ în experienţă vieţii cu o frenezie greu de egalat şi înţeles, chiar dacǎ, în aparentǎ, nu au un scop precis sau un plan bine pus la punct. Le place sǎ se joace, sǎ trǎiascǎ totul cu entuziasm.
 
Gemenii s-au nǎscut, de asemenea, sǎ vorbeascǎ. Despre tot şi despre toate. Par sǎ aibǎ rǎspuns la orice întrebare (că şi Vǎrsǎtorii), iar dacǎ se întâmplǎ sǎ nu aibǎ vreun rǎspuns, îl vor caută şi află în cel mai scurt timp. La ascultare, au de lucru. Ei trebuie sǎ ştie cǎ uneori e foarte folositor sǎ asculţi, sǎ fii prezent la ceea ce ţi se spune, în loc sǎ te faci cǎ asculţi şi, de fapt sǎ fii cu gândul în altǎ parte.
 
Alte trǎsǎturi demne de a fi amintite sunt, desigur, vitalitatea extraordinarǎ cu care sunt înzestraţi, dar şi inteligenţă uimitoare. Sunt flexibili şi adaptabili, joviali şi jucăuşi.
 
Profesii
 
Evident, li se potrivesc toate profesiile care îi pun în mişcare, care le dau posibilitatea sǎ interacţioneze cu cât mai mulţi oameni, sǎ schimbe opinii, sǎ cǎlǎtoreascǎ, sǎ fie mobili. Nu le plac meseriile care îi obligǎ sǎ stea într-un birou toată ziua, cu excepţia cazului în care muncă le este foarte variatǎ şi le permite sǎ afle mereu lucruri noi.
 
Sunt excelenţi jurnalişti, scriitori, oameni de televiziune. Lucreazǎ eficient în relaţii cu publicul, în vânzǎri sau în orice alt domeniu care le dǎ posibilitatea sǎ vorbeascǎ, sǎ convingǎ, sǎ facǎ salturi intelectuale, sǎ-şi manifeste originalitatea.
 
Banii nu sunt foarte importanţi pentru ei. Îi preţuiesc şi îi doresc doar că mijloc de câştigare a independenţei şi libertǎţii de care au nevoie. Cheltuiesc foarte mult pe cǎrti, cǎlǎtorii sau alte mijloace de informare şi comunicare (computere, telefoane etc).
 
Gemenii şi sǎnǎtatea
 
Trebuie sǎ înveţe sǎ se relaxeze. Sǎ inspire şi sǎ expire adânc. Murmurul continuu al psihicului lor se revărsǎ inevitabil asupra sistemului nervos. Acumulǎrile de tensiuni creeazǎ nervozitate şi insomnii. Acestea se manifestǎ frecvent printr-un soi de vorbǎrie nervoasǎ.
 
Au nevoie de discuţii liniştitoare cu oameni evoluaţi spirtual, cu care pot fi ei înşişi şi pot crea punţi de la inima la inimǎ. Exerciţiile fizice le sunt de mare ajutor.
Alte zone sensibile, în afarǎ de sistemul nervos, sunt umerii, braţele, sistemul respirator (în special plǎmanii).
 
Dragoste
 
Gemenii, semn al comunicǎrii, schimburilor, relaţiilor, sunt un semn mutabil care adorǎ mişcarea. De aceea, nu ne putem aştepta la un nativ al acestei zodii sǎ fie prea statornic ori sǎ acorde toatǎ atenţia unei singure persoane. Nu pentru cǎ nu vrea, ci pentru cǎ nu poate. Gǎşeşte multe alte lucruri de interes în jur şi ar vrea sǎ le cuprindǎ pe toate.
 
Pentru aceşti nativi, primeazǎ raţiunea şi mai puţin emoţiile. Au nevoie sǎ fie stimulaţi intelectual, chiar fascinaţi de persoană de langǎ ei.
De regulǎ, au multe relaţii şi, din acest motiv, pot pǎrea superficiali în dragoste. Le place libertatea şi adorǎ sǎ se mişte în permanentǎ, în cǎutarea de noi zone de interes. Sunt jucǎuşi, spirituali, au simţul umorului şi mobilitate verbalǎ. Poate cǎ nu conferǎ sentimentul de sigurantǎ partenerului dar în mod cert nu existǎ riscul plictiselii langǎ un Geamǎn.
 
Gemenii adorǎ sǎ flirteze, sǎ se joace, sǎ experimenteze noul în permanentǎ. Sunt partenerii ideali pentru persoanele care-şi doresc o viatǎ dinamicǎ, palpitantǎ, plinǎ de inocentǎ. Insǎ pot deveni obositori pentru cineva care-şi doreşte sigurantǎ, calm, certitudine, linişte.
 
Pe aceeaşi lungime de undǎ cu ei se aflǎ celelalte douǎ semne de aer (Vǎrsǎtorul şi Balanţă), care le înţeleg perfect nevoia de comunicare şi de stimulare mentalǎ. Semenele de foc (Berbecul, Leul, Sǎgetǎtorul) rezoneazǎ de asemenea cu Gemenii.
 
Compatibilităţi
 
La un Berbec, nativul Gemeni admirǎ pasiunea, dinamismul, iniţiativa. Se pot înţelege de minune, pentru cǎ unul vine cu ideile geniale (Geamǎnul), iar celǎlalt cu curajul necesar pentru a le pune în practicǎ (Berbecul).
 
Cu Taurul, relaţia poate fi destul de încordatǎ, pentru cǎ cei doi au aşteptǎri diferite de la o relaţie. În timp ce Taurul vrea linişte şi stabilitate oferite de cǎmin, nativul Gemeni îşi doreşte mişcare şi aventurǎ.
 
Doi Gemeni îşi înţeleg perfect necesitǎţile şi dorinţele, numai cǎ lipsa de substantǎ şi profunzime le pot afecta la un moment dat relaţia.
 
Cu Racul, e greu de crezut cǎ un Geamǎn va rezistă prea mult timp. Racul vrea sǎ stea acâşǎ şi are nevoie de certitudini. Nativul Gemeni nu-i va putea oferi Racului decât o din ce în ce mai puternicǎ incertitudine.
 
Cu Leul, formeazǎ o relaţie frumoasǎ, dacǎ Leul este înţelept şi-i înţelege Geamǎnului nevoia de mobilitate şi chiar de flirt. Pe de altǎ parte, nativul Gemeni trebuie sǎ fie generos cu complimentele şi atenţia.
 
Langǎ o Fecioarǎ, se simte bine pentru cǎ are provocare. Ambele semne sunt guvernate de acelaşi astru, Mercur, care simbolizeazǎ comunicarea şi intelectul. E drept cǎ vǎd lucrurile diferit de cele mai multe ori, dar se stimuleazǎ reciproc şi le place.
 
La o Balantǎ, gǎşeşte echilibrul de care are nevoie. O relaţie în care nu putem vorbi de plictisealǎ ori de rutinǎ. Dar putem vedea dialoguri inteligente, preşǎrate cu umor delicios. Cei doi sunt oameni de lume, cu multe relaţii şi activitate socialǎ bogatǎ. Totuşi, ar trebui sǎ nu neglijeze latura emoţionalǎ.
 
Scorpionul îl provoacǎ prea mult pe un nativ Gemeni. Au valori diametral opuse, simt diferit şi abordeazǎ viaţă din unghiuri divergente. Scorpionul trǎieşte intens fiecare emoţie şi se conduce dupǎ dictonul „totul sau nimic”. Iar Geamǎnul nu poate sǎ-i ofere totul.
 
Sǎgetǎtorul aduce într-o relaţie exact ce are nevoie orice nativ Gemeni. Adicǎ spirit de aventurǎ, jovialitate, optimism, flexibilitate, umor. Se simt excelent împreunǎ! Dar sǎ nu uite sǎ mai treacǎ şi pe acâşǎ!
 
Cu Capricornul, nativul Gemeni s-ar putea simţi încorsetat şi limitat. Capricornul aleargǎ dupǎ statut profesional şi social, este foarte serios şi conştiincios. Dacǎ Geamǎnul înţelege asta, pot convieţui armonios panǎ la urmǎ.
 
Cu Vărsǎtorul formeazǎ o relaţie delicioasǎ, mai ales privitǎ din exterior. Se înţeleg din priviri, comunicǎ excelent, dar trebuie sǎ-şi aminteascǎ sǎ mai şi coboare din nori.
 
Cu Peştii, Gemenii se înţeleg foarte bine, cel puţin la început. Geamǎnul este incitat de aura de mister care-l înconjoarǎ pe Peste, iar Peştele este fascinat de inteligenţă Geamǎnului. Numai cǎ la un moment dat, se pot distanţă foarte mult, din cauza dualitǎţii lor native.
 
Nicoleta Svârlefus

Astro Shop