Leu - Zodiacul European

 

Verb:”Eu vreau”;
Element: Foc;
Calitate: Fix;
Energie: Yang;
Guvernator: Soare;
Casa astrologica: Casa a V-a;
Zi: Duminica;
Culoare: Auriu;
Piatra pretioasa: Rubin;
Metal: Aur;
Anatomie: inima, coloana vertebrala, spatele;
 
Semnificatie (in astrograma natala) : Locul ocupat de Leu in astrograma arata domeniul de viata unde individul se exprima cel mai bine pe sine, unde straluceste, este in central atentiei, conduce. Este si zona in care talentele sunt valorizate, iar bucuria de viata este vizibila.
 
Lei celebri: Vlad Mirita (2.08.1981), Jasmine (27.07.1978), Cristina Cioran (27.07.1977), Madonna (16.08.1958), Charlize Theron (7.08.1975), Sandra Bullock (26.07.1964), Bill Clinton (19.08.1946), Mihaela Radulescu (3.08.1969), Antonio Banderas (10.08.1960), Robert de Niro (17.08.1943), Marcel Iures (2.08.1951), Jennifer Lopez ( 24.07.1969), Horatiu Malaele (31.07.1952)
 
Personalitate
 
Guvernat de Soare, Leul se simte excelent în lumina reflectoarelor și este cel care a inventat încrederea în sine. 
Leii sunt amuzanți, teatrali, din calea-afarǎ de exuberanți și conducǎtori înnǎscuți. Nu renunțǎ niciodatǎ pânǎ când nu ajung unde își doresc (iar țintele lor nu sunt deloc modeste). Vor sǎ fie primii în toate, foarte lǎudați și apreciați. Expresia sinelui și creativitatea sunt caracteristicile de bazǎ ale unui Leu. Acest nativ știe foarte bine cǎ tot ce se întâmplǎ în viața lui este produsul creației voite.
Fiind semn fix, Leul este hotǎrât, încǎpǎțânat și chiar tipicar. Ştie sǎ fie lider și își asumǎ acest rol cu plǎcere și cu o încredere în sine uluitoare. Este mândru, autoritar, generos și loial, dar poate deveni și vanitos, plin de sine și necruțǎtor cu inamicii. Totuși, oricât de tare l-ar supǎra cineva, uitǎ și iartǎ foarte repede.
Leii sunt foarte direcți și sinceri în legǎturǎ cu nevoile și așteptǎrile lor, iar uneori, aceastǎ lipsǎ de versatilitate îi costǎ scump. Au un soi de naivitate și credulitate, investind încredere în toatǎ lumea pânǎ la proba contrarie. Cad foarte ușor în plasa celor de rea credințǎ, din cauzǎ cǎ sunt sensibili la laude și lingușeli. Poate cǎ ar fi bine ca Leii sǎ fie mai puțin încrezǎtori, dar ei au nevoie de adulație, iar ceilalți nu se pot abține sǎ nu le-o ofere.
Profesii
Nimeni nu conduce mai bine ca un Leu și de aceea nativii acestei zodii se vor îndrepta cu prioritate spre domenii care le permit sǎ fie în frunte, sǎ conducǎ, sǎ strǎluceascǎ. Pot fi generali și regi, dar pot fi și profesori, inspirându-i permanent pe studenți/elevi și molipsindu-i de entuziasm. 
Pot sǎ se ocupe cu succes de arte, strǎlucind cu puterea Soarelui și având din plin, carismǎ și magnetism. Dacǎ este în atenția publicului, Leul este foarte fericit.
Scena a fost inventatǎ parcǎ pentru acesti nativi și vor face cunoștințǎ cu ea într-un fel sau altul. Se înțelege cǎ pot fi excelenți actori , fiind ajutați și de teatralismul lor impresionant.Se descurca de asemenea de minune, ca oameni de televiziune, artisti, decoratori, designeri, bijutieri.
Au nevoie de profesii care sǎ le permitǎ sǎ fie creativi, sǎ aibǎ libertate de mișcare și posibilitatea de a se exprima nelimitat. Ca subalterni , sunt destul de incomozi.
Sanatate
Leii sunt cei mai sǎnǎtoși nativi din tot zodiacul. Au o vitalitate de invidiat și o poftǎ de viațǎ molipsitoare. Sunt puternici și pare sǎ nu-i atingǎ nicio boalǎ. Singura situație în care Leii devin vulnerabili, este aceea când nu obțin adorația doritǎ într-o relație sentimentalǎ. Atunci ei se pot chiar îmbolnǎvi fizic.
Așadar, acești nativi trebuie sǎ se vindece emoțional, ori de câte ori au vreo problemǎ de sǎnǎtate. Emoțiile lor le determinǎ starea de sǎnǎtate.
Au nevoie de Calciu și Magneziu pentru buna funcționare a inimii și sistemului circulator. Conezima Q10 le este de asemenea beneficǎ , pentru cǎ le fortificǎ inima.
Dragoste
Leii sunt de regulǎ generoși (și așteaptǎ sǎ li se rǎspundǎ cu aceeași monedǎ), loiali și au o anume noblețe sufleteascǎ. Le place sǎ fie îndrǎgostiți și le place teatralismul oferit de dragoste. Se poate spune cǎ sunt îndrǎgostiți de dragoste.
Vor sǎ fie adorați și oferǎ același lucru în schimb. Poate fi destul de greu sǎ câștigi inima unui Leu, dar odatǎ ce ai reușit, poți fi sigur cǎ ai lângǎ tine un om cu care poți merge pânǎ în pânzele albe, un om care te va susține neobosit și îți va fi fidel pânǎ la capǎt.
Partenerul unui Leu nu trebuie sǎ uite sǎ-l aprecieze necontenit pe acesta, sǎ-i facǎ daruri și complimente. Altfel, dacǎ Leul nu se simte valorizat, va suferi foarte mult și în definitiv, va pleca sau se va înstrǎina.
Leii par sǎ se fi nǎscut pentru dragoste. Pentru a iubi și a fi iubiți. Cu teatralismul lor specific, entuziasmul de neegalat, generozitatea și bucuria de viațǎ, Leii se aventureazǎ foarte repede într-o relație, chiar dacǎ este nepotrivitǎ.
Intrǎ foarte repede în jocul flirtului și pot fi cuceriți destul de ușor, cu condiția sǎ fie flatați, admirați și impresionați (prin vestimentație, cuvinte bine alese și rafinament).
Ca sǎ pǎstrezi un Leu, e nevoie de foarte mult devotament, dedicație și generozitate. Pentru cǎ vor sǎ fie adorați, lǎudați și surprinși cu cadouri (cu cât mai scumpe, cu atât mai bine).
Dacǎ ai câștigat inima unui Leu, poti conta pe el nemijlocit. În schimb, evitǎ sǎ-l jignești și sǎ-I rǎnești amorul propriu, mai ales în public. Nu va înghiți asta!
Compatibilitate
Leii rezoneazǎ foarte bine cu semnele de foc (Berbec, Leu, Sǎgetǎtor) ,se simt inspirați de semnele de aer (Gemeni, Balanțǎ ,Vǎrsǎtor) , sunt provocați de semnele de apǎ (Rac, Scoprion, Pești) și contrariați de pragmatismul semnelor de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn). Dar sǎ facem un tur de zodiac, pentru a înțelege mai bine cum interacționeazǎ acești nativi cu fiecare din cele douǎsprezece semne zodiacale: 
Cu Berbecul face echipǎ bunǎ, atâta vreme cât cei doi au scopuri comune. Altfel, lupta pentru control poate fi insuportabilǎ, iar crizele de gelozie și reacțiile violente ale Berbecului îl pot determina pe Leu sǎ fugǎ mâncând pǎmântul.
 
Taurul nu este o alegere tocmai confortabilǎ pentru un Leu. Amândoi sunt semne fixe, încǎpǎțânate și foarte puțin adaptabile. Însǎ pot face ca relația sǎ meargǎ, dacǎ Taurul îi va acorda libertate Leului și îl va valoriza cum se cuvine.
 
Gemenii cei jucǎuși și inteligenți îl incitǎ pe Leu și îl ajutǎ sǎ se destindǎ și sǎ vadǎ lucrurile mult mai detașat . Lângǎ un Geamǎn, Leul se bucurǎ mereu de experiențe noi, ceea ce-l incitǎ , atâta vreme cât îi rǎmâne fidel.
 
Racul poate fi o alegere bunǎ pentru un Leu care-și dorește cǎmin, stabilitate,
 armonie, siguranțǎ. Pentru cǎ Racul știe sǎ-i ofere Leului confortul unui cǎmin solid. Totul este ca Racul sǎ nu-i limiteze libertatea Leului, iar Leul sǎ protejeze sensibilitatea Racului.
 
Doi Lei la un loc, gândesc și simt la unison. Ei se lasǎ inspirați unul de celǎlalt și se bucurǎ de viațǎ din plin. Cu condiția sǎ-și dea spațiu și sǎ-și tempereze orgoliul, vanitatea și dorința de a domina.
 
Fecioara cea perfecționistǎ, ordonatǎ și tipicarǎ nu e chiar pe gustul Leului boem . Şi totuși, ei pot învǎța foarte multe lucruri unul de la celǎlalt, dacǎ vor. Leul poate cǎpǎta mai mult simț practic, iar Fecioara poate învǎța sǎ se destindǎ.
 
Balanța cucerește repede un Leu, prin rafinament, eleganțǎ și maniere frumoase. Cei doi sunt pe aceeași lungime de undǎ în multe privințe, dar mai ales sub aspect social. Balanța are un talent aparte de a socializa, de a crea relații, de a ieși în lume. Iar Leul adorǎ asta!
 
Scorpionul poate fi o mare provocare pentru Leu! Intensitatea trǎirilor Scorpionului, merg mânǎ în mânǎ cu teatralismul Leului, dar doar pânǎ la un punct. Când Scorpionul va încerca sǎ-l manipuleze și controleze pe regele junglei, iar acesta se va prinde, va fi vai și amar!
 
Sǎgetǎtorul îi înveselește și lumineazǎ viața Leului, cu optimismul debordant, cu spiritul aventurier și idealurile lui înalte .Este o combinație reușitǎ, mai ales dacǎ sunt mișcați și inspirați de aceleași scopuri.
 
Capricornul cel pragmatic și ambițios, poate câștiga admirația și respectul Leului, însǎ acesta din urmǎ se poate plictisi foarte repede de felul morocǎnos și pesimist de a fi , al Capricornului.
 
Vǎrsǎtorul îl fascineazǎ pur și simplu pe Leu. Ştie atât de multe lucruri, are rǎspuns la orice și este atras de modern și avandgardist. Numai cǎ e necesar ca Vǎrsǎtorul sǎ-i dea mai multǎ atenție Leului.
 
Peștii cei sensibili și imaginativi pot fi catalizatorul emoțiilor Leului, în sensul cǎ-l pot face pe acesta sǎ-și descopere și exploateze creativitatea. Totuși, Leul are tendința sǎ-l subjuge pe Pește .

 Astrolog Nicoleta Svârlefus

 

Astro Shop