Scorpion - Zodiacul European

Perioada: 23 oct- 21 nov

Verb: Eu doresc
Element: Apa
Calitate: Fix
Energie: Yin
Guvernatori: Marte si Pluton
Casa astrologica: Casa a VIII-a
Culoare: Rosu, negru
Piatra pretioasa: Topaz
Anatomie: Organe genitale, sistem reproducator, aparat urinar
Zi: Marti
 
Semnificatie: Locul ocupat de Scorpion intr-o tema natala arata domeniul de viata in care individul va fi supus la cele mai profunde transformari si in care va fi nevoit sa o ia de mai multe ori de la capat pentru a invata sa renunte la atasamente si sa evolueze spiritual.
 
Scorpioni celebri: Leonardo di Caprio (11.11.1974), Nadia Comaneci (12.11.1961), Ethan Hawke (6.11.1970), Julia Roberts (28.10.1967), Sorin Oprescu (7.11.1951), Demi Moore (11.11.1962), Ion Cristoiu (16.11.1948), Bill Gates (28.10.1955), Jodie Foster (19.11.1962), Traian Basescu (4.11.1951)
 
 
PERSONALITATE
 
Semn intens, al morții și renașterii, al tabuuri-lor si sexului, Scorpionul dǎ nativi pǎtimași, misterioși, profunzi și persistenți.
„Mori ca să devii” este un dicton celebru al lui Goethe care surprinde foarte bine principiul Scorpionului. Da, Scorpionul este semnul renaşterii, transformării profunde, morţii şi regenerării. Se ataşează atât de mult de idealuri, principii, oameni, lucruri, încât deseori are nevoie de o criză profunda, care să-l trezească la realitate şi să-i schimbe complet viziunea.
 
Scorpionii sunt penetranți și incisivi, magnetici și paradoxali. Ei sunt guvernați de douǎ planete puternice, Pluton și Marte, motiv pentru care pot fi rǎzboinici și foarte tenace. Ei nu renunțǎ la scopurile și planurile lor, oricâte obstacole ar întâlni în cale. Nimic nu pare sǎ-i intimideze, pǎstrându-și cumpǎtul și mimica impenetrabilǎ în orice condiții.
 
Sunt pasionali, au dorințe intense, greu de înțeles de alte semne zodiacale. Sunt mai interesați de sentimente decât de aspect și formǎ și fiind un semn fix, opun deseori rezistențǎ schimbǎrilor, cu excepția celor care sunt inițiate și pregǎtite de ei.
 
Cautǎ în permanențǎ sub fața vizibilǎ a lucrurilor și vǎd dincolo de mǎștile sociale ale oamenilor. Ei nu se mulțumesc sǎ priveascǎ și sǎ accepte aparența lucrurilor, ci vor sǎ meargǎ la rǎdǎcina lor. Uneori, oamenii din preajma acestor nativi pot avea senzația cǎ Scorpionii vǎd prin ei.
Pot pǎrea deseori lipsiți de umor și asta pentru cǎ ei iau totul în serios, inclusiv umorul. Pot pǎrea de asemenea foarte încordați, chiar înspǎimântǎtori. Dar sunt si extrem de atrǎgǎtori.
 
PROFESII
 
Li se potrivesc toate profesiile care cer profunzime și spirit pǎtrunzǎtor. Au un fin simț de psiholog și o mare capacitate de a scoate la ivealǎ ascunzișurile lucrurilor. De aceea, pot fi excelenți detectivi, psihologi, cercetǎtori, oameni de științǎ.
 
Pot fi și doctori de top (cu precǎdere chirurgi), biochimiști sau consilieri. Scorpionii se pot implica cu succes în medicinǎ alternativǎ, științe oculte și esoterice, nutriție. Sunt foarte puternici și li se potrivesc de minune și funcțiile de conducere, în orice domeniu .
Se pot implica cu succes și în acțiuni de protecția mediului sau în epurarea deșeurilor.
În privința banilor, Scorpionii sunt foarte precauți. Ei strâng bani în liniște și îi folosesc pentru atingerea scopurilor personale.
 
Pot fi excelenţi psihologi, psihiatri, chirurgi, ginecologi, urologi, biologi, speologi, chimişti, farmacişti, spioni, agenţi, poliţişti, detectivi sub acoperire, filozofi, teozofi, mistici, esoterişti.
Sporturile spre care se îndreaptă sunt cele care cer rezistenţă deosebită şi disciplină (arte marţiale, maraton).
 
SANATATE
 
Scorpionii au mare putere de regenerare, motiv pentru care, chiar dacǎ se îmbolnǎvesc, se refac foarte repede. Ei nu se îmbolnǎvesc des, dar când se îmbolnǎvesc, este vorba de ceva serios.
Își pot folosi capacitatea de regenerare și vindecare atât pentru a se vindeca pe ei, cât și pe cei din jur.
 
Majoritatea problemelor de sǎnǎtate cu care se confruntǎ acești nativi vin din faptul cǎ acumuleazǎ resentimente, gelozie și furie. Ei trebuie sǎ învețe sǎ se elibereze de aceste emoții negative, prin tehnici de relaxare care rezoneazǎ cu ei.
Zonele sensibile pentru Scorpioni sunt: tractul urinar, organele reproducǎtoare și colonul.
 
DRAGOSTE
 
Scorpionii par sǎ știe totul despre sentimentele celorlalți, dar foarte rar și le dezvǎluie pe ale lor. Sunt destul de misterioși, foarte precauți, se implicǎ cu greu din punct de vedere emoțional, dar când o fac, o fac cu toatǎ ființa și cu toatǎ pasiunea de care sunt în stare.
 
Au un magnetism extraordinar și o strategie imbatabilǎ, cu care acționeazǎ atunci când vor sǎ cucereascǎ.
Scorpionii pot fi foarte loiali, foarte dedicați, dar și extrem de posesivi și geloși.
Dacǎ sunt rǎniți în amor, nu uitǎ niciodatǎ și pǎstreazǎ resentimente. Mai mult decât atât, nu lasǎ nicio polițǎ neplǎtitǎ, așteptând momentul potrivit (nu conteazǎ cât trebuie sǎ aștepte) pentru a se rǎzbuna.
 
Pasiunea și intensitatea cu care trǎiește un Scorpion nu sunt prea ușor de egalat de niciun alt semn zodiacal. Acest nativ nu prea cunoaște jumǎtǎți de mǎsurǎ, așa cǎ merge pe principiul „totul sau nimic”.
În dragoste, se implicǎ total și are trǎiri paradoxale, uneori foarte greu de înțeles de partener. Odatǎ ce a fǎcut primul pas și devine jumǎtate dintr-o relație, poate deveni deseori foarte posesiv și gelos. Nu concepe ca partenerul sǎ nu-i dea totul, pentru cǎ și el la rândul lui face la fel.
 
Nu exceleazǎ la capitolul romantism, dar compenseazǎ la capitolul pasiune. De aici rezultǎ necesitatea unui partener care sǎ împǎrtǎșeascǎ aceleași sentimente puternice și aceeași viziune în privința relațiilor de cuplu. Altfel, cel/cea care se aflǎ lângǎ un Scorpion se poate simți fie sufocat, fie controlat, fie neînțeles.
 
Prin urmare, dacǎ vrei o relație pasionalǎ, intensǎ și complexǎ, Scorpionul este omul. În schimb, dacǎ vrei o relație deschisǎ, transparentǎ, romanticǎ, în care sǎ ai libertate totalǎ de mișcare, Scorpionul nu e alegerea cea mai fericitǎ.
 
COMPATIBILITATI
 
Scorpionul interacționeazǎ în mod armonios (mai mult la nivel emoțional) cu celelalte douǎ semne de apǎ (Rac și Pești). Poate face însǎ echipǎ bunǎ și cu semnele de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ și Capricorn).
 
Semnele de foc (Berbec, Leu, Sǎgetǎtor) îl provoacǎ prea mult (dragoste cu nǎbǎdǎi), iar cele de aer (Gemeni, Balanțǎ, Vǎrsǎtor), fiind predominant mentale, nu rǎspund așa cum și-ar dori, emoțiilor sale intense.
 
Cu Berbecul, interacționeazǎ impulsiv și paradoxal. La început se poate naște o pasiune agreatǎ de amândoi. Dar cu timpul, Berbecul se saturǎ de strategiile ascunse ale Scorpionului, iar acesta din urmǎ nu poate accepta spontaneitatea și inițiativele curajoase ale Berbecului, care-i amenințǎ siguranța.
 
Într-o relație cu Taurul, cei doi se pot completa frumos, reciproc, pentru cǎ fiecare vine în relație exact cu ceea ce-i lipsește celuilalt. Îi unesc în special dorința de siguranțǎ pe toate planurile, tenacitatea și dorința de confort material.
 
O relație cu un nativ Gemeni poate fi destul de complicatǎ. Profunzimea dusǎ la extrem a Scorpionului nu prea se pliazǎ pe superficialitatea Gemenilor. Chiar dacǎ la început poate pǎrea amuzant.
 
Cu Racul, realația poate fi armonioasǎ. Ambele zodii sunt predominant emoționale, trǎiesc intens și sunt profunde. Numai cǎ ar trebui sǎ evite exacerbarea emoțiilor și posesivitǎții, dacǎ nu vor sǎ se izoleze de lume, ori sǎ trǎiascǎ drame rupte din filme.
 
Leul poate sǎ exercite o atracție uluitoare asupra Scoprionului, chiar dacǎ nu au foarte multe în comun. Scorpionul admirǎ orientarea permanentǎ spre succes a Leului, iar Leul poate fi flatat de tenacitatea neobositǎ a Scorpionului în a-l cuceri. Cu timpul însǎ, pot ieși scântei greu de stins.
 
Fecioara poate fi potrivitǎ pentru Scorpionul cel ambițios, mai ales dacǎ au scopuri comune, la care pun umǎrul împreunǎ. Atenția și interesul pentru detalii, caracteristice Fecioarei, îi sunt de mare folos Scorpionului în punerea la punct a strategiilor pe care le construiește pentru scopurile lui.
 
Balanța îl fascineazǎ cu adevǎrat pe Scorpion, prin eleganțǎ, maniere și distincție.Totuși, Scorpionul ar trebui sǎ fie extrem de delicat, pentru a primi atenția Balanței, pentru cǎ aceasta nu agreeazǎ stilul direct sau brutal. O relație dificilǎ.
 
Doi Scorpioni la un loc pot face echipǎ bunǎ, pentru cǎ , dincolo de secretele inerente și de misterul care învǎluie relația, ei își simt și anticipeazǎ sentimentele, gesturile și acțiunile.Totuși, în timp, riscǎ sǎ se izoleze de lume și sǎ construiascǎ o gramadǎ de scenarii ireale, provocându-și suferințǎ.
 
Sǎgetǎtorul cel jovial, aventurier și optimist îl contrariazǎ pe Scorpionul cel posesiv, secretos și precaut. Sǎgetǎtorul se plistisește repede sǎ stea în colivie. El are nevoie de libertate, iar dacǎ n-o are, va fugi mâncând pǎmântul. Dar mai sunt și excepții.
 
Capricornul poate fi o alegere inspiratǎ pentru Scorpion. Ei se admirǎ reciproc. Amândoi au scopuri înalte și ambiția de a le atinge, indiferent de circumstanțe, chiar dacǎ abordeazǎ cǎi diferite. Fac echipǎ bunǎ.
 
Vǎrsǎtorul și Scorpionul sunt precum uleiul cu apa. Scorpionul este emoțional și profund, strategic și secretos, în timp ce Vǎrsǎtorul este vizionar și superficial, mental și curios, deschis și prietenos. Însǎ și aici pot exista excepții.
 
Nativul Pești se pliazǎ bine pe caracterul emoțional al Scorpionului. Peștele îl poate inspira pe Scorpion, iar acesta din urmǎ îl poate ambiționa pe Pește. Însǎ Scorpionul va trebui sǎ accepte cǎ nu-l poate controla în totalitate pe Peștele cel alunecos.
  
 
 
 

Astro Shop