Pesti - Zodiacul European

 

Verb: „Eu cred”;
Element: Apa;
Calitate: Mutabil;
Energie: Yin;
Guvernator: Neptun;
Casa astrologica: Casa a XII-a;
Zi: Joi;
Culoare: Albastru marin, verde marin;
Anatomie: Epifiza, picioarele, sistemul endocrin;
 
Semnificatie: Locul (casa) pe care il ocupa Pestii in tema natala indica domeniul de viata in care individul este sensibil, fragil, visator, confuz, si unde are tendinta sa fuga de responsabilitate. Este un loc de mister, farmec, secrete, unde individul este tentat sa-si anestezieze necesitatile si sa fuga de realitate. Dar indica in egala masura si domeniul de viata unde avem idealuri spirituale, mai presus de cele materiale.
 
Pesti celebri: Liza Minnelli (12.03. 1946), Sharon Stone (10.03.1958), Michael Bolton (26.02.1953), Elena Carstea (26.02.1963), John Bon Jovi (2.03.1962), Emilia Popescu (2.03.1966), Cindy Crowford (20.02.1966), Bruce Willis (19.03.1955), Julliete Binoche (9.03.1964), Drew Barrymore (22.02.1975), Ion Iliescu (3.03.1930), Mircea Badea (24.02.1974);
 
 
PERSONALITATE
 
Semnul Peștilor este considerat cel mai evoluat semn din punct de vedere spiritual sau cel mai deschis catre zona asta. Datoritǎ percepțiilor lor intuitive, empatiei și spiritului de sacrificiu, uneori pot fi greu de înțeles de ceilalți  sau își atrag suferințe care nu le aparțin.
 
Plecând de la simbolistica semnului (doi pești înotând în direcții opuse), putem spune cǎ Peștii au douǎ posibilitǎți: fie înoatǎ împotriva curentului (și atunci avem de-a face cu nativi care greșesc deseori drumul), fie înoatǎ în sensul curentului (și-atunci vorbim de nativi care se lasǎ conduși de intuiție).
 
Nativii acestui semn zodiacal sunt imaginativi, visǎtori și intutitivi. Ei pot avea cel de-al șaselea simț (intuiția, comuniunea cu conștiința universalǎ, cu Dumnezeu) atât de  dezvoltat, incât se rup deseori de lumea realǎ, materialǎ.
 
Peștii sensibili pot vedea adânc în psihicul uman, pot înțelege și trǎi toate emoțiile cu intensitate, știu sǎ asculte cu compasiune și sǎ se punǎ în slujba oamenilor.
Peștii pot fi însǎ și foarte timizi, retrași, idealiști, oscilanți. Pot sǎ parǎ vorbǎreți și comozi, lasând senzația cǎ mai mult vorbesc decât fac sau ca sunt mai puternici decât sunt în realitate.
Au calitatea de a se adapta foarte ușor în împrejurǎri noi. Sunt flexibili și toleranți, uneori prea toleranți fațǎ de greșelile celor din jur.
 
O altǎ calitate cu care se pot mândri acești nativi este creativitatea. Ei sunt foarte potriviți pentru domenii artistice, în care-și pot folosi din plin imaginația. Nu țin neapǎrat sǎ fie în luminile rampei, ci preferǎ siguranța conferitǎ de culise. Altfel spus, le place sǎ creeze din umbrǎ, sǎ fie mai puțin vizibili.
 
Peștii înțeleg foarte bine oamenii și sunt gata sǎ se sacrifice pentru binele acestora. Pǎcat însǎ cǎ nu sunt atât de înțelegǎtori și cu ei înșiși.
Înainte de toate, Peștii simbolizeazǎ spiritualitatea (nu religia, ca în cazul Sǎgetǎtorului), prin urmare au nevoie de o forțǎ superioarǎ în care sǎ creadǎ. Practic, cel mai important și benefic pentru ei este sǎ se conducǎ dupǎ intuiție și credințǎ.
 
PROFESII
 
Profesiile care li se potrivesc cel mai bine Peștilor sunt cele care cer intuiție, spirit pǎtrunzǎtor și caritabil, cele care necesitǎ relații interumane, talent creativ –artistic și inspirație, precum și cele care le permit sǎ ocroteascǎ și sǎ vindece.
 
Se simt în largul lor ca farmaciști, chimiști, medici, psihiatri, psihologi, mistici, cǎlugǎri, preoți, filozofi, artiști, muzicieni, pictori, scriitori, marinari, pescari, hotelieri, actori, artiști de circ și varietǎți, producator de evenimente/televiziune.
Se simt aproape de domeniile care le permit sǎ-și punǎ în valoare creativitatea,fǎrǎ a ieși neapǎrat în fațǎ.Majoritatea Peștilor preferǎ sǎ acționeze din umbrǎ și sǎ stea izolați.
 
SǍNǍTATE
 
Peștii sunt în general foarte indulgenți cu propria persoanǎ. Ei ar trebui sǎ evite excesele de orice fel, pentru cǎ tind sǎ ia foarte ușor în greutate și sǎ reținǎ apǎ. Zona cea mai sensibilǎ este reprezentatǎ de picioare, de aceea ei trebuie sǎ aibǎ grijǎ la micile traumatisme de la acest nivel.
 
Pentru cǎ acumuleazǎ foarte ușor toxine, sunt necesare cure frecvente de detoxifiere. De asemenea, sistemul imunitar si cel endocrin trebuie ținute sub observație.
 
ÎN DRAGOSTE...
 
Peștii generoși, sensibili, altruiști și iubitori, cautǎ sǎ priveascǎ esența ființei și nu suprafața. Ei au nevoie de o iubire profundǎ, romanticǎ, misterioasǎ. De aceea, pot suferi foarte ușor, când nu li se satisfac aceste nevoi sau când realitatea nu corespunde întru totul cu idealurile lor.
 
Fiind foarte romantici, au nevoie de parteneri pe mǎsurǎ, care sǎ le asculte dizertațiile poetice și sǎ guste momentele în doi, departe de zgomotul lumii.
Impresionabili, Peștii se lasǎ mișcați de orice poveste de dragoste lacrimogenǎ și de drame în general.
 
Deseori pot fi folosiți de alții sau abuzați emoțional. De aceea, ar fi bine sǎ fie mai atenți la felul în care își aleg prietenii sau la interesele oamenilor cu care vin în contact.
În momentul în care ajung sǎ se îndrǎgosteascǎ, profund și sincer, pot construi un cǎmin armonios, spre care-și vor canaliza întreaga energie și dragoste. Se vor dedica în permanențǎ nevoilor celor dragi. Numai cǎ tind de foarte multe ori, sǎ devinǎ dependenți de cei de lângǎ ei, pentru cǎ nu se pricep prea bine sǎ ia decizii ferme și sǎ-și exprime voința.
 
Cei care se îndrǎgostesc de un nativ Pești și sunt pe punctul de a se implica într-o relație serioasǎ cu acesta nu ar trebui sǎ se aștepte sǎ primeascǎ prea des declarații de dragoste. Asta pentru cǎ Peștii nu prea știu și nici nu vor sǎ vorbeascǎ despre ceea ce simt. Ei se așteaptǎ ca ceilalți sǎ simtǎ, sǎ intuiascǎ sentimentele lor. În concepția lor, misterul este foarte prețios!
 
COMPATIBILITATI
 
Peștii se simt în largul lor alǎturi de semne de apǎ (Rac și Scorpion, dar și alți Pești). Semnele de apǎ empatizeazǎ foarte bine între ele și pot ajunge sǎ trǎiascǎ emoții foarte intense.
Semnele de aer (Gemenii, Balanța și Vǎrsǎtorul), îi pot lǎsa pe Pești sǎ se scalde în ce ape vor, dar în același timp îi pot ajuta sǎ atingǎ stǎri înalte de conștiințǎ.
 
Cu mai pragmaticele semne de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn), Peștii fac echipǎ bunǎ, pentru cǎ îi pot aduce pe aceștia mai aproape de realitate, smulgându-i din visare și fantezii.
De nativii din semnele de foc (Berbec, Leu, Sǎgetǎtor), sunt foarte diferiți. Existǎ și riscul  ca, din prea multǎ admirație pentru impetuozitatea și fermitatea acestora, sǎ devinǎ dependenți sau sǎ se lase prea mult manipulați.
 
Cu Berbecul, nu reușesc sǎ fie pe aceeași lungime de undǎ. Berbecul își pierde repede rǎbdarea încercând sǎ afle ce doresc sau ce simt Peștii.
 
Un Pește și un Taur se pot înțelege bine, cu condiția ca Taurul sǎ-l lase pe Pește sǎ viseze iar acesta din urmǎ sǎ învețe de la Taur simțul practic.
 
Cu Gemenii, se poate vorbi despre un început frumos, idilic, dinamic. Dar pe parcurs, își pot da seama cǎ aceastǎ relație nu are consistențǎ și profunzime.
 
Alǎturi de un Rac, se poate simți într-adevǎr în siguranțǎ. Ambii sunt sensibili și romantici. Totuși, uneori riscǎ sǎ devinǎ mult prea vulnerabili pentru cei din jur, din cauza sensibilitǎții.
 
Peștii îi pot idolatriza pe Lei, pentru cǎ vǎd în ei toate calitǎțile pe care ei nu le pot manifesta. Se pot înțelege bine, pânǎ în momentul în care Leul tinde sǎ devinǎ dictatorul, iar Peștele, victima.
 
Relația dintre un nativ Pești și o Fecioarǎ poate funcționa destul de bine, atâta vreme cât Peștele învațǎ sa fie ceva mai disciplinat și ordonat, iar Fecioara își dǎ voie sǎ fie romanticǎ.
 
Cu Balanța interacționeazǎ pașnic, numai cǎ ambii tind sǎ fugǎ de responsabilitǎți și sǎ nege existența pǎrții neplǎcute a vieții. La un moment dat, vor constata ca aceastǎ relație nu prea are substanțǎ.
 
Cu Scorpionul formeazǎ o relație intensǎ, dar destul de ciudatǎ privind din afarǎ. Se înțeleg bine unul pe celǎlalt, pentru cǎ ambii adorǎ profunzimea lucrurilor și misterul.
 
Cu Sǎgetǎtorul, Peștele are în comun conceptele despre viațǎ, credințǎ, religie, filozofie. În rest, relația poate fi destul de ambiguǎ și cu multe sincope, datorate lipsei sinceritǎții.
 
Cu Capricornul se poate completa foarte bine. Peștelui nu-i stricǎ sǎ împrumute câte ceva din pragmatismul Capricornului, iar Capricornul ar trebui sǎ învețe sǎ mai și viseze.
 
Cu Varsǎtorul, formeazǎ o uniune utopicǎ. Ei se completeazǎ foarte bine când vine vorba despre concepte și viziuni salvatoare pentru lumea în care trǎiesc. O combinație bunǎ în cele din urmǎ.
 
Doi Pești puși la un loc, întruchipeazǎ perfect termenul „martir”. Probabil cǎ ei l-au inventat. Începutul este promițǎtor, dar trebuie sǎ renunțe la a se compǎtimi în permanențǎ, dacǎ vor ca relația sǎ reziste.

Astro Shop