Taur - Zodiacul European

 

Verb – „Eu am”;
Element – Pǎmânt;
Calitate – Fix;
Energie – Yin;
Guvernator – Venus;
Casa astrologicǎ – Casa a II- a;
Zi: Vineri;
Culoare – Verde;
Piatra prețioasǎ – Smarald;
Anatomie – Gâtul și ceafa;
 
Semnificația (în tema natalǎ) – Casa astrologicǎ ocupatǎ de Taur într-o temǎ natalǎ aratǎ domeniul de viațǎ în care nativul își manifestǎ atașamentul fațǎ de latura materialǎ, aprecierea fațǎ de valorile concrete, tenacitatea, fixitatea și nevoia de a-și pǎstra luciditatea („picioarele pe pǎmânt”);
 
Tauri celebri:  Ion Ţiriac (9.05.1939), Al Pacino (25.04.1940), Andre Agassi (29.04.1970), Maia Morgerstern (1.05.1962), Enrique Iglesias (8.05.1975), Anca Ţurcașiu (8.05.1970), Florin Cǎlinescu (29.04.1956), George Clooney ( 6.05.1961), Michelle Pfeiffer (29.04.1958), Jack Nicholson (22.04.1937), Tony Blair (6.05.1953), Anghel Iordǎnescu (5.05.1950); Adele (5.05.1988), Jessica Alba (28.04.1981).
 
Personalitate
 
Niciun alt semn nu este mai cu picioarele pe pǎmânt decât Taurul cel stabil și pasiv, conservator și pragmatic.
Are nevoie de stabilitate, de siguranțǎ, de certitudini. Dacǎ nu are controlul total asupra unei situații noi, se opune cu toatǎ ființa oricǎrei schimbǎri. El se acomodeazǎ destul de greu în noi condiții și circumstanțe.
 
Dispune de calm și seriozitate, iar aceste caltǎți fac din el un adevǎrat prieten, pe care se poate conta oricând.
 
Legǎtura cu pǎmântul face ca acest nativ sǎ fie destul de atașat de latura materialǎ a vieții. Are nevoie de confort și de stabilitate materialǎ și de multe ori le și obține, chiar dacǎ prin mari eforturi. Cǎminul este de asemenea foarte important pentru un nativ Taur și de aceea consumǎ foarte multǎ energie și în acest domeniu de viațǎ.
Nativul Taur este destul de comod, atras de tot ce e bun și frumos, dar mai ales de plǎcerile vieții, pe care îi place sǎ le savureze în tihnǎ.
 
Îi place liniștea și face orice pentru a avea armonie. 
Taurul are și o anumitǎ seninǎtate interioarǎ, care merge mânǎ în mânǎ cu inspirația și talentul artistic. Are, de asemenea, cele mai ascuțite simțuri dintre nativii tuturor zodiilor, este foarte conectat la corpul sǎu și, practic, tot ce știe, știe prin corp. Acest lucru se datoreazǎ faptului cǎ este condus de planeta Venus, planeta care guverneazǎ simțurile.
 
Profesii
 
Taurii preferǎ profesiile care oferǎ un teren sigur, o posibilitate de dezvoltare, cu un viitor previzibil: bancheri, agenți imobiliari, constructori, agenți de bursǎ, gastronomi, bucǎtari, grǎdinari, fermieri, bijutieri, muzeologi, bibliotecari, arheologi, istorici de artǎ, decoratori , creatori de modǎ, cosmeticieni, parfumeuri, degustǎtori, etc.
 
Deseori Taurii aleg domeniile artistice, creative, pentru care au o afinitate aparte încǎ din copilǎrie. De regulǎ au voce frumoasǎ și și-o folosesc și în profesiile lor (cântǎreți, crainici, disc jockey, dublarea filmelor).
Le place sǎ colecționeze diverse obiecte și sunt preocupați de esteticǎ în tot ceea ce fac.
 
Sǎnǎtate
 
Taurul guverneazǎ gâtul, ceafa, sistemul metabolic. În special glanda tiroidǎ poate reprezenta o zonǎ sensibilǎ pentru acești nativi. De asemenea, este posibil sǎ aibǎ un metabolism leneș, adicǎ sǎ nu transforme corect hrana în energie și, astfel, sǎ ia destul de ușor în greutate. Mai ales cǎ sunt gurmanzi și preferǎ mâncǎrurile tradiționale grele și dulciurile.
 
Ei trebuie sǎ facǎ mișcare, pentru cǎ sedentarismul le aduce un mare deserviciu.
Iodul le este foarte necesar pentru funcționarea corectǎ a glendei tiroide. De asemenea, Seleniul și Vitamina E.
 
Dragoste
 
Nativii Taur sunt printre cei mai stabili și mai fideli din tot zodiacul. Este cunoscut faptul ca acestia isi doresc sa se casatoreasca pentru toata viata si ca se numara printre nativii care nu concep sa divorteze. 
Se îndrǎgostesc destul de greu (pentru cǎ de regulǎ marjeazǎ cu reticențǎ la noi începuturi), dar când o fac, o fac pentru multǎ vreme, dacǎ nu chiar pentru totdeauna.
 
Odatǎ îndrǎgostiți și siguri cǎ sunt lângǎ persoana potrivitǎ, sunt foarte devotați și cer același lucru în schimb. Nu prea le plac schimbǎrile și de aceea au nevoie de stabilitate în relații ca și în celelalte domenii de viațǎ. Uneori, pot fi catalogați drept plictisitori și lipsiți de imaginație, alteori, pot fi disprețuiți pentru rǎbdarea cu care acceptǎ compromisurile, dar în mod sigur, un Taur va ști sǎ fie alǎturi de persoana iubitǎ în orice moment, fǎrǎ excepție.
 
Acești nativi iubesc fǎrǎ rezerve, sunt în stare sǎ dǎruiascǎ totul și pot fi posesivi și geloși (uneori peste mǎsurǎ).
Cǎminul este extrem de important pentru ei. Le place sǎ-și creeze un cadru frumos, chiar luxos (dacǎ au posibilitatea) acasǎ. Au simț estetic deosebit și vor ști întotdeauna sǎ-și amenajeze locuința într-un mod armonios, foarte primitor și cu mult bun gust.
 
Mai mult decat orice, au nevoie de stabilitate si cauta parteneri care sa le confere sentimentul de siguranta.
Taurul nu este adeptul visarii si fanteziei, dar are  nevoie de apropierea fizica a partenerului. De aceea, I se poate intampla deseori, ca cel de langa el sa se indeparteze din punct de vedere sufletesc.
Nu este nici pe departe imprevizibil, ci dimpotriva. Abordeaza foarte greu ceva nou, capacitatea de adaptare si flexibilitatea nefiind punctele lui forte.
 
Nu ascund faptul ca pentru ei conteaza foarte mult si confortul material si, de aceea, uneori sunt capabili de compromisuri pentru a-l obtine. Asadar, nu putine sunt cazurile in care Taurii se aliaza cu persoane cu statut social si material solid, sacrificand astfel dragostea.
 
Compatibilitǎți
 
Se simt atrași în special de semnele de apǎ (Rac, Scorpion și Pești). Sunt liniștiți alǎturi de semne de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn) unde probabil vor lipsi focurile de artificii, dar mǎcar se vor simți în siguranțǎ.
Uneori, unii Tauri se simt atrași și de semne ceva mai active și mai poznașe (Berbec, Gemeni, Sǎgetǎtor), dar acestea îi vor obosi la un moment dat și le vor crea un disconfort și un sentiment de instabilitate, greu de acceptat.
 
Cu Berbecul, relatia poate fi provocatoare si obositoare. Taurul nu se simte in siguranta alaturi de Berbec, iar acesta din urma se simte limitat si constrans.
 
Doi Tauri pot convietui destul de greu impreuna. Daca unul dintre ei este ceva mai flexibil si mai curajos, nu este imposibil sa formeze o relatie de durata.
 
Cu Gemenii, Taurul nu se simte in siguranta. Nu poate accepta libertatea si independenta nativului. In plus, superficialitatea acestuia il enerveaza la culme.
 
Cu Racul interactioneaza confortabil. Este o relatie traditionala, pasnica si productiva, care le aduce celor doi, liniste si securitate emotionala.
 
Cu Leul, formeaza o relatie furtunoasa, dar care, paradoxal, poate fi durabila si solida. Daca Taurul ii da spatiu Leului si invata sa-l laude, sansele de reusita cresc.
 
Cu Fecioara, formeaza o combinatie cu adevarat armonioasa. Ei isi inteleg foarte bine dorintele si nevoile. Stiu sa-si conserve resursele, mai ales pe cele materiale.
 
Cu Balanta, rezulta o combinatie bazata mai mult pe atractie fizica si mai putin pe potrivire emotionala. De aici, ciocniri si conflicte numeroase.
 
Cu Scorpionul, realizeaza o relatie intensa, in care pamantul se intalneste cu neantul.Taurul invata sa fie pasional, iar Scorpionul exerseaza stabilitatea.
 
Cu Sagetatorul, interactioneaza amenintator. Sagetatorul ii poate placea Taurului la inceput, dar apoi isi da seama ca nu e ceea ce-si doreste si ca ii ameninta in permanenta stabilitatea.
 
Cu Capricornul, iata o relatie care poate ramane intacta pana la adanci batraneti. Este o relatie productiva, stabila si prospera, cu conditia ca cei doi sa nu devina avari si neciopliti.
 
Cu Varsatorul, Taurul da semne de iritare si neliniste. Asta pentru ca nu poate suporta tendintele de evadare pe care orice Varsator le are. Atunci devine gelos si posesiv, iar Varsatorul detesta asta.
 
Cu Pestii, formeaza o combinatie fericita si durabila. Pentru ca fiecare aduce ce are nevoie celalalt (Taurul aduce stabilitate, iar Pestii –sensibilitate si romantism).
 
Nicoleta Svârlefus
 
 

Astro Shop