Capricorn - Zodiacul European

 

Perioada: 22 dec-20 ian
Verb: „Eu folosesc”;
Element: Pamant;
Calitate: Cardinal;
Energie: Yin;
Guvernator: Saturn;
Casa astrologica: Casa a X-a;
Zi: Sambata;
Culoare: Negru;
Piatra pretioasa:Granat;
Anatomie: Genunchi, oase, incheieturi;
 
Semnificatie: In tema natala, semnifica domeniul in care individul are o atitudine detasata, solitara. De asemenea, indica segmentul de viata in care nativul se descurca pe cont propriu și isi propune teluri ambitioase, dorindu-si elevarea si emanciparea.
 
Capricorni celebri: Calin Popescu Tariceanu (14.01.1952), Vanessa Paradis (22.12.1972), Andreea Marin-Banica (22.12.1974), Cristi Minculescu (9.01.1959), Jim Carrey ( 17.01.1962), Denzel Washington (28.12.1954), Anthony Hopkins ( 31.12.1937), Mel Gibson ( 3.01.1956), Julia Ormond ( 4.01.1965), Jude Law (29.12.1972), Nicholas Cage ( 7.01.1964);
 
Personalitate
 
Niciun munte nu e prea înalt și niciun scop prea greu de atins,  pentru perseverentul și consecventul Capricorn. Guvernat de Saturn, numit și „pǎrintele timpului” sau „marele înțelept”, Capricornul știe exact când este momentul potrivit sǎ acționeze, așteptând atât cât este nevoie, cu o rǎbdare de neclintit, momentul oportun.
 
Nu se grǎbește și nu este adeptul succesului peste noapte. El face pași mici dar siguri, pentru cǎ știe mai bine ca oricine cǎ ceea ce este clǎdit responsabil, e trainic. Asta nu înseamnǎ cǎ se mulțumește cu puțin, ci, dimpotrivǎ, este poate cel mai ambițios semn al zodiacului.
 
Capricornul este simbolul caprei și nu vorbim aici despre orice caprǎ, ci despre cea de mare, care poate rezista și în condițiile cele mai grele. Se adapteazǎ și rezistǎ cu stoicism tuturor obstacolelor și vicisitudinilor vieții. Are viziune, pǎstreazǎ mereu viu in minte piscul înalt spre care se îndreaptǎ, iar asta îl ajutǎ sǎ-și menținǎ focusul, chiar și în cele mai aspre condiții.
 
Este evident, având în vedere profilul conturat mai sus, cǎ nativii acestei zodii își doresc foarte mult sǎ fie „cineva” în societate, sǎ fie respectați și apreciați, dar mai ales sǎ construiascǎ ceva durabil, sǎ lase ceva în urmǎ.
 
Sunt adepții sistemelor, regulilor, organizǎrii, motiv pentru care aceastǎ zodie dǎ și foarte buni politicieni. Le place sǎ facǎ parte dintr-o organizație, sau un sistem, și nu sǎ funcționeze pe cont propriu sau în afara regulilor societǎții. De fapt, sunt susținǎtorii fervenți ai disciplinei, ordinii, seriozitǎții, în orice domeniu de viațǎ.
 
Ei știu cel mai bine sǎ-și administreze atât resursele materiale, cât și pe cele sufleteștti și emoționale. De fapt, se gândesc foarte bine înainte sǎ investeascǎ ceva, orice ar însemna acel ceva. De aceea, par deseori persoane impenetrabile, reci, distante, excesiv calculate.
 
Capricornul nu face nimic la întâmplare, ci își anticipeazǎ fiecare mișcare, cântǎrind mereu atât avantajele cât și dezavantajele acțiunilor lui. Practic, orice face trebuie sǎ aibǎ o logicǎ și o finalitate avantajoasǎ. Altfel, nu meritǎ efortul.
 
Sǎnǎtate
 
Ca segment anatomic, Capricornului i se asociazǎ genunchii, sistemul osos în general și dinții. Are nevoie de un aport crescut de minerale și vitamine, precum și de hidratare corespunzǎtoare, pentru cǎ organismul acestuia asimileazǎ mai greu aceste elemente.
 
 
În dragoste...
 
Capricornul este foarte precaut în legǎturǎ cu manifestarea emoțiilor și exprimarea sentimentelor. Tinde sǎ-și reprime trǎirile sufletului, din dorința de a se proteja. Considerǎ cǎ cineva care își pune sufletul pe tavǎ este vulnerabil și poate oricând sǎ fie rǎnit. De aceea, e extrem de rezervat, chiar distant și glacial.
 
Dar, deși uneori pare lispsit de sentimente, Capricornul este capabil de o dragoste atât de profundǎ, încât poate pǎstra în suflet o iubire pentru tot restul zilelor sale, fǎrǎ ca mǎcar sǎ o împǎrtǎșeascǎ... Cine s-a despǎrțit vreodatǎ de un Capricorn, își amintește probabil cât a fost de uimit sǎ audǎ din gura Capricornului, cele mai pǎtimașe și uimitoare declarații de dragoste ...
 
Asta poate fi cu adevǎrat un inconvenient, pentru cǎ poți sta ani de zile lângǎ un astfel de nativ, fǎrǎ sǎ știi ce simte pentru tine. Iar când în sfârșit afli, poate fi prea târziu.
Capricornul este însǎ extrem de devotat partenerului și este în stare de mari sacrificii pentru relația lui și pentru familie. Nu agreeazǎ frivolitatea, ci este susținǎtorul ardent al relațiilor serioase, de lungǎ duratǎ.
 
Desigur, partenerul ideal pentru un Capricorn este o persoanǎ care știe ce vrea, care are scopuri precise și ambiția de a le atinge. Dacǎ existǎ și un scop profesional comun, cu atât mai bine.
 
Compatibilitati
 
Rezervați, realiști, distanți și uneori suspicioși, Capricornii sunt cei care construiesc o relație în timp. Au nevoie de siguranțǎ  și de multe dovezi de iubire  și loialitate din partea partenerului, pentru a fi convinși cǎ meritǎ sǎ se angajeze într-o relație pe termen lung. Nu existǎ un alt semn zodiacal mai organizat și mai prudent decât Capricornul. De aceea, e foarte greu sǎ impresionezi un astfel de nativ.
Bineînțeles, va avea o atitudine diferitǎ, funcție de zodia partenerului:
 
Spre exemplu, cu Berbecul interacționeazǎ conflictual. Cei doi pot avea obiective comune pe care sǎ le ducǎ la realizare, dar mai mult ca sigur, în final se va ajunge la un soi de competiție care va genera numeroase conflicte.
 
Cu Taurul, poate forma un cuplu stabil și prosper, în care senzualitatea este prezentǎ. Cei doi pot avea preocupǎri și scopuri comune, mai ales din punct de vedere material.
 
Cu Gemenii, este nevoie de multǎ rǎbdare si toleranțǎ. Pentru ca nativul Capricorn îl poate invalida constant pe Geamǎn, iar acesta din urmǎ se poate plictisi deseori în compania Capricornului serios.
 
Cu Racul cel familist și sentimental, Capricornul poate face casǎ bunǎ. Pentru cǎ unul se ocupǎ de casǎ și familie, iar celǎlalt de lucrurile practice, lumești. Se pot completa reciproc foarte bine.
 
Cu Leul, comunicarea  poate fi destul de dificilǎ. Ambii iși doresc putere, statut social și recunoaștere, consumându-și toatǎ energia pentru obținerea lor. Aceastǎ relație poate deveni în timp foarte rece..
 
Capricornul si Fecioara se înțeleg din priviri. Iși cunosc limitele foarte bine, sunt decenți, chiar puritani. Ştiu sǎ obținǎ bunǎstarea materialǎ, dar trebuie sǎ-și aminteascǎ sǎ se și distreze.
 
Cu Balanța, formeazǎ o pereche foarte corectǎ care nu prea lasǎ loc de pasiune și relaxare. Ca relația sǎ reziste în timp, ei trebuie sǎ învețe sǎ se deschidǎ emoțional.
 
Alǎturi de Scorpion, Capricornul se simte puternic și împlinit. Este partenerul perfect pentru un Capricorn care are scopuri mǎrețe. Se susțin unul pe celǎlalt și sunt extrem de serioși.
 
Sǎgetǎtorul este vǎzut de Capricorn ca fiind prea optimist. Ambii încearcǎ sǎ domine și astfel pot transforma relația lor într-o veșnicǎ luptǎ pentru supremație. Ar putea totuși sǎ se înțeleagǎ dacǎ lasǎ la o parte orgoliile.
 
Doi Capricorni împreunǎ pot pǎrea plictisitori. Ei se comportǎ de parcǎ ar avea o convenție scrisǎ, o asociere profesionalǎ. Insǎ cu efort și rǎbdare, poate deveni o relație extrem de solidǎ.
 
Cu Vǎrsǎtorul, relația pare imposibilǎ în aparențǎ. Dar, cu timpul, ei ar putea sǎ ajungǎ la rezultate bune împreunǎ. Vǎrsǎtorul ar putea sǎ învețe sǎ fie mai pragmatic, iar Capricornul mai deschis.
 
Cu Peștii interacționeazǎ favorabil. Nativul Pești aduce imaginație și sensibilitate în relație, iar Capricornul aduce stabilitate. Dacǎ-și deschid sufletele și se acceptǎ așa cum sunt, relația poate funcționa perfect.

Astro Shop