Fecioara - Zodiacul European

 

Verb: “Eu analizez”;
Element: Pamant;
Calitate: Mutabil;
Energie: Yin;
Guvernator: Mercur;
Zi: Miercuri;
Casa astrologica: Casa a VI-a;
Culoare: Albastru;
Piatra pretioasa: Safir;
Anatomie: Intestine si colon;
 
Semnificatie (in tema natala): Locul in care se afla Fecioara in astrograma natala arata domeniul de viata in care suntem organizati, unde dorim sa ne achitam perfect de sarcini, fiind atenti la orice detaliu. De asemenea, pozitia semnului in casa arata unde in viata noastra stim cel mai bine sa ne punem in slujba altora, sa servim, sa fim altruisti.
 
Fecioare celebre: Andreea Esca (29.08.1972), Keanu Reeves (2.09.1964), Julio Iglesias (23.09.1943), Michael Jackson (29.08.1958), Salma Hayek (2.09.1966), Andrea Bocelli (22.09.1958), Ioan Gyuri Pascu (31.08.1961), Hugh Grant (9.09.1960), Claudia Shiffer (25.08.1970), Richard Gere (31.08.1948), Cameron Diaz (30.08.1972).
 
 
Personalitate
 
 
Semn al verii târzii, Fecioara are nevoie în primul rând de stabilitate. În toate domeniile vieţii. Nu-i place haosul şi dezordinea. Are nevoie de criterii, de reguli şi principii după care să-şi organizeze viaţa. Are nevoie de confort, de ordine şi puritate. Deşi critică, mercantilă, analitică şi pudibondă, Fecioara este poate cea mai altruistă si cea mai capabilă sa se pună în slujba semenilor.
 
Ştie mai bine ca oricine să fie permisiva şi crede cu tărie ca viaţa fără concesii nu există în realitate.
Fiind semn de pǎmânt, Fecioara este foarte practicǎ, iar caliatea mutabilǎ a semnului o face, de asemenea, foarte flexibilǎ și plinǎ de resurse. Fecioara cautǎ perfecțiunea în toate, astfel cǎ, atunci când se ocupǎ de ceva, nu abandoneazǎ pânǎ când nu are certitudinea lucrului bine fǎcut.
 
Este mai organizatǎ decât oricare alt semn zodiacal, adorǎ sǎ munceascǎ, dar mai presus de toate astea, simte cǎ s-a nǎscut pentru a fi utilǎ, pentru a aduce o contribuție semnificativǎ în lume.
Deși pare liniștitǎ și calmǎ, nu este deloc așa, pentru cǎ are o activitate interioarǎ foarte intensǎ și tinde sǎ-și facǎ griji din orice.
 
Ii place ordinea și este foarte atentǎ la detalii. Observǎ dintr-o privire o eroare sau un defect și poate gǎsi nereguli oriunde. Ii place sǎ analizeze, sǎ investigheze, sǎ cerceteze în detaliu. Deseori, din cauza orientǎrii cǎtre detalii, pierde din vedere ansamblul situației, iar acest lucru o face sǎ se poticneascǎ, sǎ înainteze greu, sǎ piardǎ oportunitǎți.
 
Fecioara dispune și de o inteligențǎ ieșitǎ din comun, dar și de o logicǎ remarcabilǎ. Nimeni nu știe mai bine sǎ argumenteze un punct de vedere, decât o face un nativ Fecioarǎ.
 
Principiul dupǎ care se conduce și din cauza cǎruia riscǎ sǎ rǎmânǎ în anonimat sau departe de succes, este cǎ „totul în viațǎ se obține doar muncind din greu, nimic nu vine de la sine, nimic nu se câștigǎ ușor”. Acest principiu creeazǎ terenul propice pentru un drum anevoios. Pentru cǎ acest gând îi sponsorizeazǎ toate deciziile și acțiunile (genereazǎ ceea ce gândește).
 
Profesii potrivite
 
Nativii Fecioarǎ sunt foarte buni organizatori, au înclinație cǎtre detalii și au o foarte bunǎ manualitate. Sunt responsabile și își duc cu bine sarcinile la bun sfârșit.
Fecioarele își pot aduce contribuția în domenii precum sǎnǎtatea (medicinǎ, farmacie, nutritie), marketingul, contabilitatea, informatica, și în orice alt domeniu care cere analizǎ, simț practic, manualitate și meticulozitate.
 
Pot fi înclinați cǎtre lumea necuvântǎtoarelor, ca medici veterinari, dresori sau îngrijitori.
Pot face fațǎ cu succes în toate domeniile care au legǎturǎ cu serviciile, pentru cǎ le place sǎ fie utili, sa se puna in slujba semenilor.
 
Li se potrivesc toate profesiile care necesită gândire clară, spirit analitic şi de observaţie, ordine, disciplină, organizare, atenţie îndreptată către detalii. Pot fi excelenţi pedagogi, medici, chimişti, ingineri. Dar se descurcă de minune şi ca ceasornicari, jurişti, critici, opticieni, funcţionari, croitori, asistenţi medicali, educatori.
 
 
Sanatate
 
Fecioara este foarte preocupatǎ de sǎnǎtate. A ei și a celorlalți. Îi place sǎ se informeze legat de nutritie, medicamente sau remedii naturiste. Cautǎ sǎ înțeleagǎ mecanismele de funcționare ale organismului și nevoile lui.
 
Fecioara guverneazǎ intestinele și colonul, iar la aceste niveluri se pot confrunta deseori cu probleme. De aceea, trebuie sǎ aibǎ un adevǎrat cult pentru alimentația sǎnǎtoasǎ și sǎ încerce sǎ fie mereu în echilibru din acest punct de vedere.
 
Unele Fecioare se îmbolnǎvesc atunci când trec prin perioade stresante, mai ales dacǎ uitǎ sǎ mǎnânce sau dacǎ mǎnâncǎ în timp ce lucreazǎ. De asemenea, ele trebuie sǎ învețe sǎ se relaxeze în timpul mesei.
 
 
Dragoste
 
Fecioarele sunt extrem de pretențioase și exigente, de aceea este posibil sǎ caute destul de mult pânǎ sǎ gǎseascǎ partenerul perfect (pentru cǎ trebuie sǎ fie cu adevǎrat perfect). Şi în relațiile afective, acestor nativi le place sǎ serveascǎ, sǎ fie de ajutor, astfel cǎ vor face tot posibilul ca persoanele iubite sǎ aibǎ tot ce își doresc.
 
Suspicioase și nesigure, au nevoie de multe dovezi de iubire. Totuși, niciodatǎ nu se simt suficient de sigure sau de încrezǎtoare, ceea ce constituie un neajuns semnificativ. Trebuie sǎ învețe sǎ se bucure de ceea ce au, sǎ aprecieze și sǎ renunțe la a mai cǎuta nod în papurǎ, dacǎ vor sǎ fie fericite și sǎ se bucure de armonie în dragoste.
 
Deși sunt foarte sensibile, nu prea se pricep sǎ-și manifeste iubirea verbal, nu sunt adeptele dulcegǎriilor, ci sunt de pǎrere cǎ dragostea ar trebui exprimatǎ prin gesturi practice, concrete.
Când iubesc, sunt foarte devotate. Totuși, ar trebui sǎ învețe sǎ se relaxeze și poate sǎ fie mai calde.
 
Uneori, acesti nativi pot fi atât de critici şi cicălitori, încât rănesc iremediabil persoanele dragi, îndepartândându-le. Aceasta ar fi una dintre lecţiile lor, să înveţe sa accepte lucrurile şi oamenii aşa cum sunt şi să renunţe din când în când la perfecţionismul dus la extrem. Altfel, nu vor reusi sa fie cu adevărat fericiţi niciodată, ci vor găsi întotdeauna un cusur în toate, care le va umbri bucuria şi liniştea.
 
Compatibilitati
 
În relații, Fecioarele se îndreaptǎ adesea spre semne de pǎmânt (Taur, Fecioarǎ, Capricorn). Dar pot realiza uniuni bune și cu semnele de apǎ, mai ales din punct de vedere emoțional (Rac, Scorpion, Pești).
                                                
Cu Berbecul , relaţia este dificilă, pentru că Fecioara se va simţi mereu neglijată şi neascultată. Pe de altǎ parte, Berbecul este mult prea impulsiv și precipitat pentru analitica Fecioarǎ. Totuşi, dacă Berbecul învaţă să asculte, ar putea să meargă.
 
Cu Taurul , are cele mai mari şanse să formeze o relaţie armonioasă, poate aproape perfectǎ. Taurul are simţ întreprinzător şi va asigura bunăstarea relaţiei, iar Fecioara, cu simțul ei organizatoric, prudența și logica imbatabilǎ, o va menţine.
 
De la Gemeni, poate învăţa multe lucruri minunate. Gemenii pot fi o nesfârștitǎ sursǎ de inspirație pentru Fecioare. Numai că au idei foarte diferite, iar acest lucru duce foarte des la certuri.
 
O relaţie cu Racul poate fi sigură şi confortabilă. Atât de confortabilă, încât pot interveni foarte repede rutina şi plictiseala. Totuși, Racul o poate face pe Fecioara suspicioasǎ sǎ-și deschidǎ inima.
 
Leul este o provocare pe care Fecioara simte cǎ nu o poate duce, dar cu toate acestea, Leul poate aduce scânteia pasiunii în viaţa Fecioarei, iar aceasta îl poate sfatui pe Leu şi îl poate ajuta să ia decizii corecte. Poate functiona!
 
Cu Fecioara, viaţa poate deveni monotonǎ și lipsitǎ de orice urmǎ de entuziasm, pentru ca ambii au nevoie de organizare şi siguranţă. Astfel, pot uita deseori sǎ se relaxeze, sǎ se distreze și deci sǎ se bucure de viațǎ..
 
Cu Balanţa se înțelege bine, cel puțin în prima fazǎ. Precizia și bunul simț ale Fecioarei, se îmbină frumos cu diplomaţia și dorința de armonie ale Balanţei. Din păcate, relația celor doi este predominant mentalǎ, fǎrǎ prea multǎ pasiune!
 
Scorpionul vede în Fecioarǎ partenerul perfect, care îl poate ajuta sǎ vadǎ detaliile și astfel sǎ-și ducǎ mai ușor scopurile la îndeplinire, iar Fecioara vede în Scorpion un partener puternic. Cu mici concesii, relaţia poate funcţiona.
 
Săgetătorul fascineazǎ fǎrǎ doar și poate, orice Fecioarǎ. Asta pentru cǎ îi aratǎ un mod de a trǎi (cu opimism, idealism, curaj) care îi este total strǎin. Totul este sa ţină pasul!
 
Cu Capricornul, comunicǎ perfect, chiar și fǎrǎ cuvinte. Se completează unul pe celălalt si sunt pe aceeaşi lungime de undă.Totuşi, ar fi indicat să se mai şi distreze din când în când.
 
Varsătorul cel imprevizibil și excentric este foarte greu de suportat de o Fecioarǎ calculatǎ și pudibondǎ. Celor doi le este foarte greu sǎ ajungǎ la un numitor comun și sfârșesc prin a se îndepǎrta unul de celǎlalt.
 
Cu Peştii, poate forma o relaţie frumoasă, chiar dacă au moduri diferite de abordare a vieţii. Se completeazǎ destul de bine, pentru cǎ fiecare aduce în relație ce-i lipsește celuilalt (Fecioara aduce rațiune, iar Peștele romantism).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Astro Shop