Spirit. Constiinta

Fiinţa şi iluminarea

Cuvântul iluminare duce cu gândul la o realizare supraomenească, iar egoul vrea să perpetueze această idee; dar iluminarea este pur şi simplu starea dumneavoastră naturală de a tăi în unitate cu toată Fiinţa.
Citeste tot articolul

Trambulina

„Este bine să ne amintim că frica este de fapt încredere, numai că îndreptată într-o direcţie greşită. Credem în lucrurile pe care NU le vrem, în loc să ne îndreptăm încrederea către lucrurile pe care le dorim.“
Citeste tot articolul

Gândurile şi caracterul

Omul nu este creatura circumstanţelor, ci gândurile sale sunt arhitectul acestora. Un om de caracter ştie să clădească o viaţă armonioasă din circumstanţele date.
Citeste tot articolul

Comunicarea e un proces de creatie

Vorbele insiruite, indiferent cat de mestesugit, nu-s mereu parte dintr-un proces de comunicare. La fel cum tacerea nu este non-comunicare, uneori e chiar mai intelept sa nu vorbim sau, altfel spus, e intelept cel care alege cu grija inclusiv cuvintele pe care sa nu le spuna, sau mai ales pe acestea.
Citeste tot articolul

Respiratia constienta

Oriunde exista oxigenare, exista si viata. Viata este oxigen in flacari. Deci: cu cat se oxigeneaza mai mult, cu atat mai stralucitoare este flacara vietii tale!
Citeste tot articolul

Registrul sentimentelor

Sentimentele se nasc şi înfloresc în limbajul inimilor, ţin de ceea ce unii numesc întîlnire a sufletelor. Se consumă în timp si prelungesc trăirea pe care uneori o transformă.
Citeste tot articolul

Clişeele

Putem compara aceste înregistrări cu nişte clişee fotografice care ne permit să copiem aceleaşi imagini în mii de exemplare. Odată înregistrat fiecare gând, sentiment sau acţiune, se va repeta în mod obligatoriu: aşa se naşte un obicei. Pentru a schimba un obicei, trebuie să schimbăm clişeul.
Citeste tot articolul

Evoluția conștientă

Procesul natural și automat al evoluției se sfârșește odată cu omul. Omul este ultimul produs al evoluției inconștiente. Odată cu el începe evoluția conștientă.
Citeste tot articolul

Relatiile profunde nu sunt pentru cei slabi de inger

Relatiile ne sunt profesori de alchimie personala. Nu exista alt loc in care sa fi fost nevoita sa ma observ mai mult, sa ma fi transformat si sa-mi fi extins limitele mai mult decat in relatia de cuplu!
Citeste tot articolul

Originea fricii

Starea psihologică de frică e independentă de orice pericol concret şi imediat. Se manifestă în multe forme: disconfort, îngrijorare,anxietate, nervozitate, încordare, groază, fobie, s.a.m.d. Acest tip de frică psihologică e întotdeauna legat de ceea ce ar putea să seîntâmple, şi nu de ceva ce se întâmplă în clipa de faţă.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima