Spirit. Constiinta

Obiectivul oricărei relaţii sentimentale

La drept vorbind, relaţiile de cuplu, fie ele de lungă durată sau vremelnice, depind de modul in care fiecare dintre parteneri reuşeşte să-l mulţumească pe celălalt. Oamenilor nu le place să facă sacrificii total dezinteresate; ei se aşteaptă intotdeauna la anumite recompense. Problema este: "La ce recompensă avem dreptul să ne aşteptăm?"
Citeste tot articolul

Spune-mi altă poveste

Deci, de ce să ne fie, oare, atât de dragi poveştile? Ei bine, în primul rând, multe dintre aceste poveşti ne vorbesc despre origini – ne spun de unde venim şi cum de am ajuns să fim aşa cum suntem. Ne povestesc despre comunitate, ne fac să ne simţim parte din ea. Împărtăşirea cunoştinţelor este, în sine, un semn al apartenenţei la o comunitate.
Citeste tot articolul

Discrepanţa dintre "cum suntem în realitate" şi "cum părem"

Strat după strat, îmbrăcăm diferite emoţii care ne formează identitatea. Pentru a ne aminti cine credem că suntem, trebuie să recreăm aceleaşi experienţe ca să ne reafirmăm personalitatea şi emoţiile care îi corespund.
Citeste tot articolul

Cum ţinem piept suferinţei

Atitudinea noastră faţă de suferinţă devine foarte importantă, fiindcă de ea depinde modul cum facem faţă suferinţei când ne confruntăm cu ea. Atitudinea noastră normală e una de aversiune intensă, de intoleranţă la durere şi suferinţă. Dar, dacă ne putem schimba atitudinea, dacă putem adopta faţă de suferinţă o atitudine care să ne permită s-o tolerăm mai bine, ne va fi mult mai uşor să luptăm cu nefericirea, necazul şi nemulţumirea.
Citeste tot articolul

Fă ceea ce este important, nu ceea ce este urgent

Când te opui permanent, îți slăbești potențialul creativ, te îndepărtezi de la misiunea pe care o ai și nu vei mai cunoaște bucuria de a trăi.
Citeste tot articolul

Teoria reciprocităţii în iubire

Iubirea este acel sentiment puternic pe care il nutrim faţă de persoane, animale sau lucruri care ne-au satisfăcut, ne satisfac sau ne vor satisface cele mai profunde dorinţe şi nevoi. Fraza nu sună prea original, dar vă pot garanta că dacă o analizăm mai indeaproape, vom găsi in ea o sumedenie de lucruri care nu sunt uşor de acceptat.
Citeste tot articolul

Timpul fericirii

Nu este suficient să trăieşti. Trebuie să trăieşti şi fericit. Existenţa nu are sens şi culoare decât dacă devine locul şi timpul fericirii. Atât de mult aşteptăm ca viaţa să ne dea fericirea, încât uneori ne trece viaţa aşteptând-o.
Citeste tot articolul

90 de secunde

În iureşul vieţii moderne, trebuie să respectăm atâtea termene limită încât nu mai avem timp să învăţăm să ne cunoaştem. Căutăm parteneriate, facem aprecieri, tragem concluzii şi luăm decizii – totul în doar câteva secunde şi înainte de a rosti vreun cuvânt.
Citeste tot articolul

Imiți sau creezi?

Imitarea este cea mai sinceră formă de lingușire, dar dacă te limitezi doar la ea și nu te dezvolți, te sufoci pur și simplu. „Imitarea este sinucidere“, era de părere Emerson. Cei care nu-și recunosc propria valoare imită; pentru cei care-și cunosc puterea, imitarea este un compromis care nu poate fi acceptat.
Citeste tot articolul

Capacitatea de a ne schimba perspectiva

De multe ori, când apar probleme, perspectiva noastră pare să se îngusteze. Ne concentrăm toată atenţia pe îngrijorare, poate avem impresia că suntem singurii care trec prin aşa ceva. De aici poate apărea un fel de egocentrism care riscă să dea problemei proporţii uriaşe.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima