Spirit. Constiinta

De ce nu cred in competitie si comparatie

Putem sa ne vedem buni numai prin contrast, doar daca gasim pe cineva sau ceva care cu certitudine e mai rau? Ce fel de bunatate e asta, cat de stabila si ce fundament are? Ce folos ca ne cautam argumente si persoane cu care sa ne comparam, pentru o bruma de incredere artificiala si atat de fragila?
Citeste tot articolul

Românie, de ziua ta îți doresc să te iubești și să te respecți. La mulți ani!

Iti doresc, Românie draga, sa fii purtata in inimile tuturor celor care te stiu si sa fii onorata cu fiecare cuvant care este rostit despre tine.
Citeste tot articolul

Cu cat incerci mai mult sa te schimbi, cu atat e mai rau

Cu cat incerci mai mult sa te schimbi, cu atat e mai rau. Oara asta inseamna ca un anumit grad de pasivitate este acceptabil? Da, cu cat te opui mai mult la ceva anume, cu atat ii dai mai multa forta. Acesta este intelesul cuvintelor lui Iisus: “Cand cineva te loveste pe obrazul drept, intoarce si obrazul stang.”
Citeste tot articolul

Inteligenta Intuitiva a Inimii - o cale catre coerenta personala, sociala si globala (video)

Este film nou publicat de Institutul Heartmath - care cerceteaza inteligenta inimii, conexiunea inima-creier, managementul stresului de peste 19ani. In acest timp a produs unelte eficiente si usor de folosit de a te aduce in starea de coerenta rapid oricand simti nevoia.
Citeste tot articolul

Orice, dincolo de ceea ce avem nevoie, este otrava. Raspunsuri de la un saman

Au întrebat un șaman:
Citeste tot articolul

Numerologia generațiilor. Înainte și după anul 2000

Criza generațiilor este semnul evoluției la nivel colectiv, iar ca orice proces de maturizare, formarea identității unei generații se face prin contestarea unor valori și norme sociale valabile înainte, ceea ce conduce la crearea unei noi filosofii de viață care va fi, la rândul său, reformulată de către cei ce vin după. E firesc ca pe vremea noastră să nu fie ca pe vremea lor...
Citeste tot articolul

Terapia Craniosacrală şi Eliberarea somatoemoţională

Conceptul de terapie craniosacrală a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la începutul anilor 1900. El a descoperit mişcări intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvăluit diferite ritmuri în organism. Acesta a dedus şi, în final, a demonstrat, că aceste deplasări sunt legate în mod inexplicabil cu sănătatea mentală şi emoţională, şi că restricţia acestora corespunde unei reduceri a capacităţii naturale de auto-vindecare.
Citeste tot articolul

Motivatia este supraevaluata. Adesea, mediul inconjurator conteaza mai mult

Motivatia este supraevaluata. Adesea, mediul inconjurator conteaza mai mult
Citeste tot articolul

Dr. RAREŞ SIMU - "Dacă persistă în viaţa omului, conflictele pot să producă efecte devastatoare la nivel fizic, indiferent câte fructe, legume sau apă de izvor se consumă"

Dacă a­cum zece ani se vorbea prea puţin despre ali­men­taţia sănătoasă, a­cum, majo­ritatea me­di­cilor şi tera­peuţilor pun un accent deosebit pe alimentaţie, scăpând din vedere cele­lalte aspecte legate de pla­nul psihic, ca să nu mai vorbesc de aspectele legate de pla­nul emo­ţional şi mental, de care nu pomeneşte aproape ni­meni.
Citeste tot articolul

Daca iti pasa de relatiile tale, folosesti recompensa mai mult decat pedeapsa

Avem cu totii o tendinta naturala de a ne apleca asupra coercitiei, si asta pentru ca... chiar functioneaza, de cele mai multe ori.
Citeste tot articolul
1 2 3 4 5 6 Inainte Ultima