Spirit. Constiinta

Vindecarea începe cu o întrebare și continuă cu acceptare

Dacă îți dorești ieșirea dintr-o situație care se tot repetă în viața ta, nu este necesar să „lupți”, ci poți începe cu întrebarea: „ce am eu de învățat din această situație?” Atunci când te concentrezi pe lecție, te luminezi și dacă vei înțelege lecția, te vei simți eliberat și liber să păsești spre noi orizonturi.
Citeste tot articolul

Vrei relații bune? Dă lanțurile jos!

Vrei relații bune? Dă lanțurile jos! S-ar putea să dureze ceva timp, s-ar putea să doară (ego-ul rănit doare, într-adevăr) însă procesul merită. Restul este doar o melodramă care continuă povești care au început cu primul om și care au fost jucate și rejucate de trilioane de ori.
Citeste tot articolul

Portalul Leului (8.08): Dărâmăm pentru a reconstrui

Ne putem aștepta la creșteri masive din punct de vedere energetic în apropierea datei de 8.08. În zilele premergătoare datei de 8 August dar și după această dată vom simți un intens val energetic, ce va părea ,fie încântător pentru unii, fie epuizant pentru alții. Este important să ii oferim corpului nostru toate atenția de care are nevoie, să ne odihnim și să ne îngrijim mai mult în această perioadă.
Citeste tot articolul

Să-ți iei viața în mâini sau să te lași în voia lui Dumnezeu?

Cea mai apropiată idee de cea prezentată în cartea este rugăciunea: „fie, Doamne, voia Ta!” Un fel de abandonare în voia lui Dumnezeu. Dar oare chiar ne abandonăm în voia Lui? Nu doar cu vorba. Oare cu adevărat credem că tot ce apare în viața noastră (oameni, momente, situații) este trimis de El și că noi nu avem alt răspuns de oferit decât DA?
Citeste tot articolul

Trecem acum printr-un proces de maturizare

Să ne putem conține propriile emoții cu maturitate și asumare este un mare privilegiu și aduce cu sine multe beneficii. Chiar și în momentele în care trecem prin cele mai intense stări, ca de exemplu: durere, tristețe, deznădejde, este important să luăm poziția observatorului. Adică, să fim acolo pentru noi înșine și să creăm spațiu pentru aceste emoții, să le privim, să le observăm și să le lăsăm să se manifeste în timp ce suntem atenți la ceea ce se întâmplă cu noi. Asta însemnă conectare cu propriul corp de care ne-am separat în unele momente pentru a nu mai simți intensitatea acelei dureri care era prea mare pentru noi. E ca și cum o prezență adultă e mereu acolo.
Citeste tot articolul

Iubirea folosită ca scut sau armă

Până nu te-a judecat cineva că nu ești o persoană suficient de spirituală, nu ai cunoscut cu adevărat lumea spirituală de pe Facebook. Nu e tragi-comic faptul că oamenii care se plâng de neiubirea celorlalți și care vorbesc des despre iubire, pun citate despre iubire, sunt, nu de puține ori, cei mai aprigi torționari și judecători?
Citeste tot articolul