Ca să ajungi să te cunoști, învață să-ți asculți vocea interioară

Autor: AstroCafe.ro - joi, 21 septembrie 2023, 1545 vizualizari

Dezvoltarea emoțională din copilărie, reprezintă fundația pentru relațiile pe care le avem la vârsta adultă, valorizarea de sine și mai ales, formarea propriilor credințe despre ceea ce ar trebui să însemne “dragostea”.

În copilărie, cei mai mulți dintre noi nu am fost învățați cum să stabilim limite în raport cu ceilalți și cum să fim atenți la nevoile noastre. Pentru că nu am învățat aceste abilități, ne-am trezit în relații disfuncționale, am fost puși în situații în care a fost nevoie să-i mulțumim pe ceilalți, ignorând adesea propriile nevoi. Deseori ne-am regăsit în rolul de îngrijitor în relațiile noastre. 

Aceasta nu este o conexiune emoțională adevărată, din acest motiv, am tot experimentat relații neîmplinite în care ne-am simțit singuri. 

Dacă ați început procesul de conștientizare și de vindecare, primul pas este să vă cunoașteți pe voi, așa cum sunteți cu adevărat. Petreceți timp cu voi înșiși, fiți atenți la propriile plăceri, găsiți-vă activități plăcute și onorați tot ceea ce vă aduce bucurie. 

În familiile disfuncționale, copiii sunt învățați să le satisfacă plăcerile celorlalți, să fie la dispoziția adulților, să-i pună pe alții înaintea lor. În astfel de medii familiale există o lipsă a simțului de sine. Valorizarea de sine vine doar prin ceea ce cred alții despre noi sau prin felul în care alții ne fac să ne simțim.

Ca să ajungi să te cunoști, învață să-ți asculți propria voce interioară. Stai cu toate emoțiile tale, chiar și în acele momente în care alegi să nu le mai faci pe plac celorlalți. 

Sursă articol: Raising Vibrations 

----- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole