Horoscop pentru luna Octombrie, anul 2020

Autor: AstroCafe.ro

Berbec

Zodia Berbec

Una dintre zonele fierbinti in harta Berbecilor este cea profesionala. E posibil sa revina situatii complicate si tensionate cu care au avut de-a face si in luna august, fie in relatiile cu sefii, fie legat de erori strecurate in derularea unor proiecte si demersuri profesionale. E necesar sa gestioneze toate aceste situatii cu diplomatie si calm, altfel conflictele pot fi escaladate si, in cele din urma, greu de oprit.

In schimb, din punct de vedere financiar, Berbecii nu par a fi afectati in aceasta luna, ci dimpotriva, au parte de castiguri satisfacatoare si chiar de oportunitati neasteptate, in acest sens. Totusi, nu e momentul sa se hazardeze cu cheltuielile, ci sa-si dramuiasca banii cat pot de bine, intrucat au multe plati urgente de facut.

In ce priveste relatiile Berbecilor, acestea sunt destul de mult puse la incercare, si probabil vor avea tendinta sa revina la subiecte vechi, sa se indoiasca de parteneri, sa se faca greu intelesi… E nevoie de multa claritate in comunicare si de mai multa deschidere, desi acum isi vor dori mai degraba sa fie lasati in pace, sa isi procesese in sinea lor sentimentele, decat sa dea explicatii.

Taur

Zodia Taur

Relatia tensionata intre Mercur (in Scorpion) si Uranus (Taur), care vizeaza zona parteneriatelor si colaborarilor, ar putea sa le aduca Taurilor surprize neplacute sau constientizari neasteptate in ce priveste pozitia pe care o au in cadrul unor relatii sau legat de eficienta acestora. Asadar, sunt posibile razgandiri, renuntari, reconfigurari serioase. Daca o colaborare nu mai e de interes sau pur si simplu mai mult blocheaza decat contribuie, atunci e nevoie de niste schimbari in acest plan.

Din 14 octombrie, Mercur se va afla in miscare aparent retrograda prin Scorpion si apoi Balanta, asa ca Taurii se pot astepta si la dezvaluiri si demascari ale unor persoane, dar si la suspiciuni, neincredere si control. 

In ce priveste relatiile afectivi si creativitatea, Taurii se afla intr-o perioada favorabila. Isi pot lamuri sentimentele, pot sa se apropie de cineva, pot rezolva o serie de conflicte relationale. De asemenea, ei pot fi mai creativi si inspirati, cu mare dorinta de a-si folosi farmecul personal si talentele de care dispun.

In ce priveste starea fizica, psihica si emotionala, e posibil sa aiba momente de oboseala inexplicabila sau de lipsa de motivatie si de energie, asta pentru ca exista mult stress acumulat. E bine sa se preocupe de echilibrul lor si sa se menajeze mai mult.

Gemeni

Zodia Gemeni

Avand in vedere ca guvernatorul zodiei Gemeni va retrograda din 14 octombrie, pe zona muncii si a sanatatii, acesti nativi e posibil sa fie nevoiti sa faca o reevaluare a activitatii lor, a stilului de viata si a sanatatii. Nu e exlcus sa aiba de a face si cu o situatie tensionata cu un angajat sau coleg, din cauza unei erori sau a unei tradari pe care o descopera acum.

Sanatatea e o prioritate, asa ca Gemenii ar fi bine sa se ingijeasca mai mult, sa schimbe niste obiceiuri alimentare nesanatoase si chiar sa renunte la un viciu sau la orice altceva care le afecteaza starea de bine, vitalitatea si sanatatea. 

Gemenii se pot baza pe familie, pe sustinerea celor apropiati, indiferent prin ce trec in aceasta luna. Pentru ca, se pare, sunt in garda si in privinta prietenilor si au sentimentul ca nu mai stiu in cine sa aiba incredere, din cauza unor experiente neplacute in cadrul anturajului. Totusi, e un moment util, pentru ca acum isi reevalueaza relatiile si se repozitioneaza in mod mai adecvat.

Rac

Zodia Rac

Se refac aspectele tensionate care vizeaza zona partenerului de viata, a colaborarilor si asocierilor, ceea ce se traduce prin posibilitatea de a se intensifica anumite neintelegeri si conflicte, din cauza parerilor divergente si a valorilor diferite. Relatiile care au un fundament solid vor fi provocate sa schimbe abordarea si se vor intari si mai mult. Insa, relatiile fragile e posibil sa nu reziste.

Daca Racii sunt pusi in situatia de a semna un contract sau de a incepe un proiect nou, e bine sa fie foarte atenti si, daca e posibil, sa amane pana in luna noiembrie. Altfel, e posibil sa se strecoare erori, sa le scape detalii, sa faca alegeri neinspirate.

Mercur va retrograda in casa iubirii si a creativitatii Racilor, semn ca  si aici vor fi neintelegeri, sentimente contradictorii si tensiuni care se nasc din cauza geloziei, posesivitatii, secretelor sau a dorintei de control. Totusi, Racii au suficienta intelepciune si reusesc sa duca lucrurile pe un fagas cat se poate de sanatos. Venus le este aliata in casa comunicarii si ii sprijina sa gaseasca mereu cuvintele potrivite pentru a-si exprima emotiile sau nevoile. De asemenea, se simt inspirati sa studieze ceva si sa valorifice niste cunostinte pe care le au.

Leu

Zodia Leu

Leii au de lamurit multe aspecte in relatia de cuplu si de revizuit planuri pe care si le-au facut in cadrul familiei. Vor fi multe discutii, mai ales despre bani si despre anumite investitii pe care si-au propus sa le faca, doar ca se va ajunge cu greu la un numitor comun, mai ales ca nu le e usor sa se faca intelesi si nici nu sunt dispusi sa discute cu cartile pe fata.

In orice caz, daca exista tensiuni relationale, Leii e necesar sa inteleaga ca e momentul sa-si reevalueze anumite convingeri, sa renunte la unele puncte de vedere care afecteaza relatia si sa fie dispusi sa se deschida mai mult. Orgoliile nu sunt de niciun folos acum, ci dimpotriva.

Din punct de vedere financiar, vor reusi sa pastreze o anumita stabilitate, ba chiar pot face niste afaceri foarte bune, cu conditia sa faca schimbarile care se impun, la locul de munca sau in ce priveste cadrul legal in care se desfasoara.

Fecioara

Zodia Fecioara

Mercur, guvernatorul zodiei Fecioara, intra in miscare aparent retrograda din 14 octombrie, activand zona comunicarii. Asadar, Fecioarele pot intampina dificultati in transmiterea mesajelor, se fac mai greu intelese sau pot avea de descurcat tot felul de situatii care tine de acte, semnaturi, studii sau calatorii. E o perioada de intoarcere in trecut si de revizuit ceea ce au tot amanat. E bine sa se asigure ca mesajul lor ajunge intact la ceilalti, ca e suficient de clar si concis ceea ce vor sa comunice. De asemenea, sa fie atenti la emailurile pe care le trimit.

Exista si posibilitatea ca unele Fecioare sa-si reia niste studii sau sa aprofundeze anumite discipline si cunostinte, care le folosesc in aria profesionala.

Din punct de vedere sentimental, pot fi destul de multe furtuni in viata nativilor Fecioara. E posibil sa revina in viata lor o iubire mai veche sau sa aiba tot felul de framantari in ce priveste apropierea intima de partenerul de viata. Gelozia, posesivitatea si asteptarile nerealiste ar trebui evitate. De asemenea, nu e o idee inspirata sa astepte ca celalalt sa se schimbe sau sa fie suport, nici macar financiar, ci sa se bazeze pe ei insisi mai mult. 

Venus se va afla in Fecioara in perioada 2-28 octombrie, ceea ce inseamna ca, totusi, Fecioarele au un aliat de nadejde in toate demersurile lor si au mereu suficient farmec si putere de convingere, incat sa iasa bine din orice situatie.

Balanta

Zodia Balanta

Relatia de cuplu si parteneriatele de orice fel sunt puse din nou sub lupa. Se refac aspectele tensionate care vizeaza acest segment de viata si, ca urmare, Balantele pot experimenta situatii dificile, neintelegeri, cu care s-au confruntat si in luna august. In acest context, e necesar sa fie cat se poate de rabdatoare si sa se concentreze pe propriile ganduri, nevoi si sentimente, pentru a intelege in ce punct se afla si cum pot reconfigura lucrurile pe viitor. Nu e o solutie sa puna presiune pe celalalt, nici sa dramatizeze sau sa se grabeasca cu deciziile, ci e important sa inteleaga ca e o perioada de ajustari serioase, de introspectie si transformare personala si relationala.

Unele Balante pot avea sentimente tacute, tinute secrete, altele isi dau seama ca nu pot sa-si exprime sentimentele asa cum ar dori. Ca si cum, e nevoie sa treaca sub tacere tot ceea ce simt si tot ce observa in jurul lor.

Mercur va retograda in zona banilor Balantelor, ceea ce inseamna ca, pe de o parte, pot relua anumite activitati din trecut sau pot folosi informatii si cunostinte puse la pastrare, pentru a depasi un impas financiar. Unele Balante pot recupera o suma de bani, in mod neasteptat. In orice caz, e nevoie de multa prudenta in privinta gestionarii banilor si resurselor, intrucat in acest domeniu de viata exista multa instabilitate acum.

Scorpion

Zodia Scorpion

Evenimentul astrologic aflat in prim pan pentru Scorpioni este prezenta lui Mercur in semnul lor, care va retrograda din 14 octombrie, facandu-I pe acesti nativi mai introvertiti, ganditori, preocupati de o serie de aspecte care tin de nevoile personale si de comportamentul si alegerile lor. Se vor face mai greu intelesi, asa ca e necesar sa fie cat mai clari si coerenti in mesajele transmise. De asemenea, sa nu se grabeasca sa judece si sa critice prea aspru pe altii, nici macar pe ei insisi, pentru ca exista potential crescut de manifestari impulsive, reactii neasteptate din partea celorlalti, decizii regretabile.

In zona muncii si sanatatii, se refac aspectele tensionate cu implicarea lui Marte (guvernatorul traditional al Scorpionului) retrograd si cu influente in zona comunicarii. Asadar, e posibil sa reapara tensiuni cu care s-au confruntat si in luna august. Multi Scorpioni se simt presati, constransi, nemultumiti de felul in care se desfasoara lucurile la locul de munca. Insa, cel mai intelept este sa observe atent ce iese la suprafata acum, sa fie constienti de schimbarile interioare pe care e nevoie sa le faca, sa aiba grija de echilibrul si sanatatea lor, ca sa poata lua deciziile potrivite cand va veni momentul. 

Sustinerea in aceasta perioada vine dinpre prieteni si de la persoane cu care coopereaza in anumite proiecte cu impact social.

Sagetator

Zodia Sagetator

Sagetatorii sunt intr-o perioada de evaluare profunda in ce priveste relatia afectiva, alegerile pe care le-au facut in ultimele luni, comportamentul lor cu consecintele aferente. Ei au de invatat si integrat lectia smereniei. E timpul sa faca un pas in spate, sa vada padurea, de copaci. Si sa isi recunoasca anumite stangacii, greseli si atitudini care au complicat lucrurile in plan afectiv sau au fisurat o relatie, chiar si cu ei insisi. De asemenea, poate fi vorba si despre relatia cu propria copii, si aici poate fi vorba de o ajustare.

Asadar, chiar daca totul pare cuprins de ceata in acest segment de viata, e totusi o oportunitate pentru acesti nativi, sa-si vindece rani, sa-si transforme relatiile, sa treaca intr-o etapa noua, mai constienti de ceea ce vor si ce au nevoie. 

Mercur retrograd in Scorpion, in casa a XII-a, vorbeste despre nevoia de introspectie si de a accesa intelesuri mai profunde, din perspectiva spirituala.

Venus se va afla in Fecioara in perioada 2-28 octombrie si activeaza zona carierei,  sustinandu-I pe Sagetatori sa obtina rezultate foarte bune sub acest aspect. Au idei bune, sunt productivi si creativi.

 

Capricorn

Zodia Capricorn

Pentru Capricorni, revin in discutie aspect care tin de familie, de anumite investitii sau o posibila relocare. Cu ocazia asta, reapar si tensiunile pe care le-au experimentat in luna august, in ce priveste relatiile de familie si comunicarea cu cei apropiati. E nevoie de multa munca de lamurire, dar mai ales de multa rabdare in aceasta privinta, mai ales ca nu e cel mai bun moment pentru decizii majore, deci acestea nu trebuie grabite. Capricornii e necesar sa fie mai ingaduitori, sa accepte si punctele de vedere ale celorlalti si sa renunte la luptele pe care au tendinta sa le intretina si chiar sa le amplifice.

Din punct de vedere profesional, au nevoie de mai multe deschidere, poate e timpul sa ia in calcul optiuni noi, directii diferite, o noua cale de dezvoltare profesionala. Venus in Fecioara, in casa a IX-a poate sa constituie o sursa de inspiratie pentru Capricornii aflati in cautare de noi culoare profesionale. Daca simt sa faca un curs sau sa studieze ceva anume, sa nu stea pe ganduri.

Sub aspect financiar, pot aparea sincope si un acut sentiment de nesiguranta si instabilitate. E clar ca e nevoie de prudenta si poate de o reizuire si regandire a strategiei, a prioritatilor si a modului de administrare a banilor, mai ales a celor pe care ii au in comun cu altii.

Varsator

Zodia Varsator

Avand in vedere ca se refac aspectele tensionate cu impact in zona comunicarii, a transmiterii informatiilor si a calatoriilor pe distante scurte, in luna octombrie e esentiala rabdarea, pentru ca multe lucruri vor stagna, multe demersuri legate de comunicare si circulatia documentelor vor fi incetinite sau ingreunate, dar e o perioada importanta pentru ca li se da ragazul de a analiza mai atent ce se intampla si de a corecta erori strecurate in trecut. Cu aceasta ocazie, a stagnarii si incetinirii, Varsatorilor le vin idei de schimbare, de reformulare, inclusiv profesionala. Poate ca isi amintesc de proiecte pe care le-au abandonat, de idei carora nu le-au dat curs, iar acum simt ca e momentul sa se ocupe de ele. 

Mai ales ca si Mercur retrograd in Scorpion va activa zona carierei, iar opozitia cu Uranus – stapanul Varsatorului- poate crea un context in care multe se vor schimba fara preaviz. Probabil ca primesc tot felul de vesti prin care li se solicita schimbarea abordarii, a tenhicii de lucru, a modului de comunicare. Sau revin in discutie anumite subiecte nerezolvate la timpul lor, in relatiile cu sefii sau cu alte persoane cu autoritate. 

In schimb, din punct de vedere financiar, Varsatorii sunt sustinuti energetic si pot sa-si imbunatateasca situatia, asta si cu ajutorul partenerului de viata sau a asociatilor. De asemenea, pot avea parte de favoruri, scutiri de plati, ponturi bune, sponsorizari.

Pesti

Zodia Pesti

Pestii probabil ca se vor framanta mult din motive care tin de siguranta lor financiara, zguduita de situatii complicate in care au intrat prin asocierea cu anumite persoane sau prin ascultarea sfaturilor/cererilor unor prieteni in materie de investitii sau imprumuturi.  E o perioada in care simt ca merg pe muchie de cutit si in care este absolut necesar sa faca anumite ajustari in privinta comportamentului lor fata de bani dar si in tot ce tine de modul in care isi valorifica talentele si abilitatile. Au nevoie de consolidarea increderii in ei insisi, mai intai de toate.

In alta ordine de idei, Pestii sunt intr-un proces de transformare profunda a conceptiilor, mentalitatii, a viziunii despre viata lor si a  credintelor. E timpul sa renunte la niste teorii care nu li se mai potrivesc, sa se deschida catre o intelegere mai profunda a lucrurilor, sa inteleaga sis a proceseze anumite lectii care le sunt servite acum. In orice caz, este vorba in primul rand despre asumarea propriei vieti si intelegerea faptului ca modul in care gandesc si se exprima este esential si se oglindeste in realitatea prezenta.

Vestea buna este ca din punct de vedere relational, lucrurile se imbunatatesc, se simt sustinuti, intelesi si pot fi chiar sfatuiti foarte bine de partenerul de viata sau de alte persoane avizate. De asemenea, se pot bucura de apreciere si recunoastere.

Astro Shop