Varsator - Zodiacul European

 

Verb: “Eu cunosc”
Element: Aer;
Calitate: Fix;
Energie: Yang;
Guvernator: Uranus;
Casa astrologica: Casa a XI-a;
Zi: Sambata;
Culoare: Albastrul cerului;
Piatra pretioasa: Ametistul;
Anatomie: Gambe, circulatie;
 
Semnificatie: Locul pe care-l ocupa Varsatorul intr-o tema natala, arata domeniul de viata, in care individul cauta libertatea si independent.
 
Varsatori celebri: Shakira( 2.02.1977), Gheorghe Hagi (5.02.1965), Bianca Brad (27.01.1968), Oprah Winfrey (29.01.1954), Florin Piersic (27.01.1936), Victor Rebenciug (10.02.1933), Stefan Iordache (3.02.1941), Jennifer Aniston ( 11.02.1969);
 
 
PERSONALITATE
 
Vǎrsǎtorul este semnul zodiacal care dǎ cei mai excentrici indivizi.
Acest nativ este mereu atras de tot ceea ce e nou, ieșit din tipare și din obișnuit. Nu îi place sǎ facǎ ce fac toți ceilalți oameni, sǎ se conformeze unui comportament tip “uniformǎ” , sau sǎ ținǎ cont de aparențe și de pǎrerile altora. El dorește sǎ fie exact cum simte, chiar dacǎ riscǎ sǎ fie judecat sau blamat, pentru atitudinea nonconformista.
 
Vǎrsǎtorul este principiul care luptǎ împotriva a tot ce existǎ, tot ce pare normal sau este vechi și perimat. El este omul viitorului și libertǎții de exprimare. Considerǎ cǎ ceea ce oamenii numesc principii, nu sunt decât niște constrângeri și limitǎri, care-I opresc din evoluție.
 
El dorește în permanențǎ sǎ vinǎ cu ceva nou, sǎ schimbe reguli, sǎ iasǎ din tipare. Sigur cǎ face asta, atât pentru a-și satisface instinctul de a îmbunǎtǎți, cât și pentru a se deosebi de ceilalți oameni, deci pentru a se ridica deasupra mulțimii.
 
Vǎrsǎtorul este și semnul umanitǎții, ceea ce înseamnǎ cǎ acești nativi iubesc oamenii, militeazǎ pentru drepturile lor, se integreazǎ în grupuri care le împǎrtǎșesc idealurile și aspirațiile, le place sǎ aibǎ mulți prieteni, pe care sunt mereu gata sǎ-i ajute și sǎ fie mareu în mijlocul oamenilor.
 
Acest semn este unul obiectiv, care mai presus de propria persoanǎ, se preocupǎ în primul rând de binele omenirii, de un proiect mǎreț în care s-a angajat, sau de un ideal îndrǎzneț. În timp ce semnul aflat în opoziție , Leul, care se focuseazǎ în primul rând pe propria persoanǎ, Vǎrsǎtorul se orienteazǎ cǎtre oameni.
 
Scopurile Vǎrsǎtorilor sunt întotdeauna înalte și inspirate de idealuri mǎrețe. Sigur cǎ acest lucru dǎ naștere la controverse și uimire, dar nu-l deranjeazǎ câtuși de puțin.
Spre deosebire de un Capricorn, care este atașat de reguli, norme și sistem, Vǎrsǎtorul este total împotriva acestora. El crede cǎ acest tip de viațǎ , omoarǎ spiritul și creativitatea.
 
Dorește sǎ aibǎ propriul ritm, nu-i plac etichetele și catalogǎrile.
Sǎ nu uitǎm însǎ cǎ Vǎrsǎtorul este un semn fix, ceea ce înseamnǎ cǎ uneori, acești nativi pot șoca prin fixitatea ideilor lor.
 
PROFESII
 
Profesiile care li se potrivesc cel mai bine Vǎrsǎtorilor sunt cele care permit ocuparea unei poziții speciale si demonstrarea individualitǎții. Se simt bine în domenii neconvenționale, neobișnuite, orientate spre viitor, care cer originalitate, talent organizatoric, inventivitate.
 
De regulǎ își aleg profesii care cer muncǎ în echipǎ dar care le oferǎ și un anume grad de libertate si independențǎ. De asemenea, profesiile tehnice sau care au scopuri idealiste (ca o contribuție la îmbunǎtǎțirea lumii) le sunt foarte potrivite Vǎrsǎtorilor.
 
Așadar,acești nativi se pot descurca de minune în profesii ca:inginer, informatician
electrician, specialist în computere, radio, televiziune sau electronicǎ, jurnalist,
caricaturist , artist, regizor de film (mai ales S.F), astrolog, neurolog, psihiatru, sociolog.
 
SǍNǍTATE
   
Vǎrsǎtorul guverneazǎ sistemul circulator și gleznele, ceea ce înseamnǎ cǎ aceste zone pot fi mai sensibile decât altele.
Acești nativi au nevoie de o dietǎ bogatǎ în magneziu, pentru a-și susține sistemul nervos și inima (guvernatǎ de Leu, opusul Vǎrsǎtorului, pe cercul zodiacal) .
Ori de câte ori au probleme de sǎnǎtate, pot apela cu încredere la metode alternative de terapie ( acupuncturǎ, bionergoterapie, reflexoterapie), care în cazul lor, dau rezultate rapide.
 
ÎN DRAGOSTE…
 
Vǎrsǎtorul este expresia libertǎții și independenței, de aceea are nevoie de parteneri care sǎ-i respecte dorința de a fi și a face exact ce dorește și îl inspirǎ. Nu va putea trǎi niciodatǎ alǎturi de o paersoanǎ care îi îngrǎdește libertatea sau îi impune un anume tip de comportament.
 
Dacǎ se aflǎ lângǎ persoana potrivitǎ, dacǎ se simte prieten cu aceasta, atunci va fi constant, sincer și devotat. Dacǎ nu, va fi un rǎzvrǎtit greu de suportat.
Vǎrsǎtorii par deseori distanți și reci, chiar și cu cele mai dragi persoane din viața lor. Au o anume detașare, care uneori este interpretatǎ drept lipsǎ de sentimente și chiar de interes.
 
Aceastǎ atitudine se datoreazǎ modului impersonal în care trateazǎ oamenii , dar și faptului cǎ, de cele mai multe ori , se lasǎ animați de proiecte importante și idealuri înalte.
 
Chiar și când se cǎsǎtoresc, Vǎrsǎtorii privesc relația conjugalǎ ca pe un parteneriat, sau o prietenie, din care ambii parteneri au de învǎțat și prin care pot evolua din toate punctele de vedere.
Sigur cǎ un Scorpion cu emoții intense și tendințǎ accentuatǎ spre posesivitate, va înțelege foarte greu sau deloc, acest principiu de conviețuire.
 
Vǎrsǎtorul este prea puțin preocupat de emoții. El intelectualizeazǎ și mentalizeazǎ sentimentele. Preferǎ conversațiile de calitate, declarațiilor siropoase de dragoste.
 
Vǎrsǎtorii sunt poate cei mai buni prieteni din tot zodiacal. Dar ca iubiți, sunt destul de detașați și distanți. Ei sunt mereu gata sǎ ajute, au un devotament  puternic îndreptat cǎtre oameni în general, dar nu sunt persoane emoționale, ci mentale.
 
Sunt sociabili și foarte curioși sǎ afle detalii despre experiențele și viețile oamenilor. Pot aborda cu seninǎtate orice subiect, dar sunt astrași în special de domenii de avangardǎ.Se înțeleg bine cu toatǎ lumea, dar cu siguranțǎ au și ei afinitǎțile lor:
 
COMPATIBILITATI :
 
Cu Berbecul , alcǎtuiește o relație constructivǎ care poate ajunge departe. Ambii sunt independenți , apreciazǎ libertatea și știu sǎ-și respecte spațiul personal și dorințele.
 
Cu Taurul , formeazǎ o relație dificilǎ. Pentru cǎ Taurul investește mult într-o relație și nu poate ințelege tendința de evadare a Vǎrsǎtorului și nici discuțiile abstracte pe care acesta le inițiazǎ.
 
Cu Gemenii, rezultǎ o uniune cerebralǎ, din care emoțiile par sǎ lipseascǎ cu desǎvârșire. Atâta timp cât asta nu-i deranjeazǎ, relația poate funcționa foarte bine, pentru cǎ sunt pe aceeași lungime de undǎ.
 
Intre un Rac și un Vǎrsǎtor, diferențele sunt prea mari pentru ca o astfel de relație sǎ funcționeze.Vǎrsǎtorul vrea schimbare, Racul vrea stabilitate.Vǎrsǎtorul este detașat, iar Racul este emoțional.
 
Cu Leul, formeazǎ un cuplu în care contrariile sunt la ele acasǎ. Totuși poate fi o legaturǎ puternicǎ și constructivǎ dacǎ Leul este nobil și generos, iar Vǎrsǎtorul este sincer și onest.
 
Cu Fecioara, interacționeazǎ ciudat,ca urmare a individualismului pe care-l manifestǎ ambele semne. Cu toate astea, ei pot sǎ se armonizeze, dacǎ iși acordǎ spațiu și se acceptǎ unul pe celǎlalt așa cum sunt.
 
Un Vǎrsǎtor și o Balanțǎ, iatǎ o combinație care poate realiza lucruri mǎrețe. Nimeni nu știe mai bine decât ei sǎ depǎșeascǎ limitele sociale și sǎ aducǎ armonia in cuplu.Totuși, au nevoie de ceva mai mult realism.
 
Cu Scorpionul, ia naștere o relație tensionatǎ. Şi asta pentru cǎ Vǎrsǎtorului îi este foarte greu sǎ accepte tendința de control a Scorpionului, precum și manifestǎrile profund emoționale ale acestuia. 
 
 Impreunǎ cu Sǎgetǎtorul, poate realiza lucruri extraordinare. Ambii sunt independenți și adorǎ sǎ exploreze. Insǎ independența exageratǎ îi poate îndepǎrta unul de celǎlalt.
 
Cu Capricornul, alcǎtuiește o combinație provocatoare. Capricornul se poate simți amenințat de nonconformismul Vǎrsǎtorului, în timp ce acesta din urmǎ se va simți sufocat de conservatorismul Capricornului.
 
Doi Vǎrsǎtori, pot construi o relație reformatoare, nonconformistǎ și greu de înțeles de cei din jur. Ambii trǎiesc în minte și se pot detașa foarte ușor de planul emoțional și fizic.
 
Cu Peștii, interacționeazǎ constructiv, atâta timp cât ambii știu sǎ ținǎ prezente lucrurile care i-au adus împreunǎ.Totuși existǎ destul de multǎ ambiguitate și inconsecvențǎ.
 
Aici, un material video despre Varsator!

Astro Shop