Primești așa cum asculți. Oferi așa cum vorbești

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 06 septembrie 2023, 3391 vizualizari

Sunt multe mecanisme care stau în fundal și decid ce suntem, cum ne simțim, ce putem și ce nu putem face, ce avem. Îți voi vorbi însă, acum, despre un mecanism subtil, rar luat în seamă, dar de care depinde în mare măsură felul în care suntem conectați cu viața și cum ne simțim în relațiile pe care le avem, în familie, la muncă, în relația cu banii și tot așa.

Este vorba despre disponibilitatea de a primi ce avem nevoie. Ce are sufletul nostru nevoie…
Iar primirea, permiterea, ușurința sunt direct proporționale cu capacitatea noastră de A ASCULTA. Ascultare nu înseamnă să auzi cuvintele rostite.

Ascultare înseamnă să primești, să te conectezi, să te deschizi spre a primi viața. Ascultarea se referă la gândurile tale, la emoțiile tale, la corpul tău, la tine în totalitate. Abia apoi se referă la ceea ce percepi că fiind în exterior - oameni, cuvinte, experiențe, mesaje subtile, relații, locuri, obiecte, natură... mai adaugă tu.

Ascultarea e în strânsă legătură cu disponibilitatea noastră de a primi de la viață ce are să ne ofere. În sens mai profund, așa cum o primim pe mama, așa primim viața cu totul. Dacă nu reușim să o luăm pe mama cu totul în inima noastră, nu reușim să primim nici viața de la ea, pe de-a-ntregul. Fie vom fi intr-o luptă cu viața, tinzând mai degrabă să respingem ce vine spre noi și să ne facem viața grea, fie suntem pasivi și deconectați de viață și de bucurie. 

Când nu primim, nu putem asculta. Când nu reușim să ascultăm, nu primim. Ținem în afară, excludem. Oameni, idei, experiențe, oportunități, succes, bani și.. iubire. E ca și cum trăim pe o insulă pustie. Izolați. Separați de tot și toate. Nu avem încredere. Nici bunăvoință. Trăim cu frică de conectare profundă. Iar asta înseamnă singurătate și tot ce decurge de aici. 

Când putem asculta, vreau să spun chiar să ascultăm și să primim, ne simțim “parte din”. Ne includem și îi includem pe ceilalți. Și avem acces la o conștiința mai cuprinzătoare și la magia vieții. Suntem împreuna cu alții și nu singuri.

Suntem împreuna chiar cu universul și cu tot ce există. Când continem. Creăm. Când includem, aparținem. Când primim, ne îmbogățim.  
Fără ascultare suntem săraci. În suflet, în relații, în buzunar și în toate felurile. 

-----  
COMUNICAREA POATE CREȘTE IUBIREA SAU O POATE SUFOCA, O POATE EXPRIMA SAU O POATE ASCUNDE

Da, iubirea și respectul, de sine și de celălalt, sunt importante, dar dacă nu găsim forma potrivită, actualizată, în care să le exprimăm, deseori există un dezacord major între ceea ce simțim și ceea ce transmitem. Automatismele, condiționările, obiceiurile de comunicare apar la interval înainte să apucăm să le vedem că vin. Și asta împiedica sinele autentic să se lase văzut și de asemenea ne împiedica să-l vedem și să-l ascultăm pe celălalt.

Uneori, ți se întâmpla ca, deși ai lucrat cu tine, ai așezat interiorul tău și simți că e mai multă pace și acceptare acolo, felul în care comunici să nu reflecte ceea ce știi că e în interior?

Până la finalul lunii poți achiziționa cel mai nou program:  “Sufletul comunicării cu 50% reducere

Intră AICI pentru detalii. 
----- 
Programe și cursuri disponibile: 
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

Nicoleta Svârlefus
Foto credit: Gabe Tomoiaga Astro Shop

Cele mai noi articole