Toamna este despre acceptare și despre a renunța la ceea ce nu ne mai servește 

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 22 septembrie 2023, 3880 vizualizari

Lecția toamnei pentru noi toți este aceea că energii și contexte diferite pot coexista împreună în același timp și în același loc. Toamna, copacii au frunze încă verzi, dar și frunze care au ajuns la o nuanță ruginie, sau frunze care au căzut deja din copac și s-au îndreptat către pământ. 

A fost o vreme în viața mea, când nu îmi plăcea toamna. Mă încerca un soi de nostalgie legat de trecerea verii, vremea devenea capricioasă, începea școala și aveam așa un sentiment de nemulțumire. Acum am ajuns să mă împac cu acest anotimp și nu numai că mă împac, acum iubesc toamna. 

Toamna, ca orice alt anotimp, ne arată, de fapt, felul în care ne raportăm la viața noastră. Simțim cum căldura și frigul pot să existe împreună în aceeași zi. În general toamna, dimineața este frig, peste zi se încălzește, iar seara se face din nou frig. Lecția toamnei este aceea că putem privi la tot ce se întâmplă afară, la tot spectacolul ăsta al toamnei și la tot ce se întâmplă cu natura în perioada aceasta, cu acceptare. Și este absolut fascinant cum exact așa este și în viață. Fie acceptăm nuanțele, fie privim totul în alb și negru. 

Ce avem noi de învățat de la acest frumos anotimp? Să renunțăm, să dăm drumul, să lăsăm să plece din viețile noastre comportamentele, obiceiurile, oamenii  care și-au încheiat misiunea, rolul în viața noastră. Dacă nu suntem confortabili cu ideea de a renunța, încă ne mai ținem agățați și ne dorim să păstrăm lucrurile așa cum sunt, este posibil să nu ne placă toamna. 

Toamna este acea perioadă din an în care ne putem echilibra viața, corpul, relațiile și absolut tot ce ține de etapa și spațiul în care trăim sau locuim. 

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

-----


Astro Shop

Cele mai noi articole