Spirit. Constiinta

Omul modern preferă să fie păcălit

Omul modern preferă să fie păcălit cu singura condiție ca păcăleala să îi ofere un avantaj, un beneficiu care să îl facă să creadă că este în câștig. Acesta este motivul pentru care în relațiile de cuplu, omul modern preferă iluzia în detrimentul cunoașterii partenerului, neinteresându-l nevoile autentice ale celuilalt ci doar să știe că totul este "bine" între ei.
Citeste tot articolul

Partenerul tău nu îți datorează nimic…

Trăim adesea cu impresia că anumite lucruri pur și simplu „ni se cuvin”. În special în relații suntem obișnuiți să ne bombardăm între noi cu diferite așteptări. Ne plângem de partener că nu face un anumit lucru sau că felul în care procedează este diferit de al nostru. Ne doare când celălalt uită de ziua noastră sau nu se arată la fel de implicat în relație precum suntem noi.
Citeste tot articolul

Ritual de conectare cu sufletul tău

Când vine vorba să ne alocăm timp pentru noi înșine, mintea ne dă în permanență câte ceva de lucru, căutând scuze: “n-am timp, am multe pe cap, trebuie să mă grăbesc să las copiii la școală, să ajung la serviciu, etc”. Îți propun pentru următoarele zile să-ți faci un ritual zilnic de conectare cu esența ta divină.
Citeste tot articolul

Degeaba unii oameni caută partenerul ideal…

Să fim sinceri, cei mai mulți dintre oamenii care caută să intre într-o relație, caută să intre acolo nu pentru a avea o experiență bună ci, în mod inconștient, pentru a își confirma rănile și/sau traumele. Dacă nu ar fi așa, cel mai probabil monogamia în serie nu ar fi fost principala formă de relaționare a omului din societatea modernă.
Citeste tot articolul

Duminica Paștelui - sărbătoarea Luminii, a iertării și a compasiunii

“Paștele- răgaz pentru inimă să se deschidă, ocazie pentru minte să se liniștească, provocare pentru trup să rămână ușor. Paștele, prilej de simțire, smerenie, recunoștință, iertare, experimentare a păcii și iubirii Christice. Paștele, perioadă de grație, moment de regăsire, reamintire și revedere a luminii din fiecare. Paște binecuvantat! Hristos a înviat... în inima fiecăruia!” (Nicoleta Svârlefus)
Citeste tot articolul

Orice nereușită se naște prin pierderea Smereniei. Sau povestea cireșului

Mă preocupă demult să scriu despre subiectul smereniei și, așa cum fac de obicei, mă pregătesc temeinic! Pun sămânța cuvântului în inimă și îmi văd de treabă, o las să se coacă și apoi, dintr-o dată curge și se leagă. Căci, deși îmi place să mă răsfăț, spunând că e vorba de inspirație, sunt suficient de conștientă că eu sunt doar tunelul, vehiculul prin care curge altceva, de altundeva! Revenind la ”smerenie”, probabil și din cauza frigului de afară, sămânța întârzia să se coacă...
Citeste tot articolul