Spirit. Constiinta

"PAȘTELE" ÎN BABILON

Scena centrală era ziguratul, marele turn Etamenanki*, construit în etaje, cu imense scări de la un etaj la altul culminând cu loja albastră, unde locuia preoteasa-soție a zeului (lojă numită Ekna). După zilele purificărilor rituale, ale recitărilor din Enuma-Eliș, ale rugăciunilor rostite de marele preot și ale jertfei berbecului alb, la 8 Nisan (perioada primăverii când natura învie; perioada paștelui) avea loc drama propriu zisă.
Citeste tot articolul

Cum am ajuns aici?

Am pus pe ultimul loc educația - sub toate formele ei – comunicarea, instruirea și în schimb ne-am îmbrâncit în a adopta tot felul de moduri de viață de prin occident sau din alte părți, iar acum am ajuns să nu ne mai intelegm între noi, pentru că fiecare vine cu ce are în desagă și - ce să vezi – minune, nu funcționăm, nu ne potrivim, nu ne intelegem! Ateii n-au nevoie de rugăciune, credincioșii nu așteaptă miracole din partea medicinei și duc dorul înghesuirii la altare. Și pe lumea asta nu e loc și pentru unii și pentru alții, pentru că nu se ascultă, nu vorbesc unii cu alții, ar fi o pierdere de vreme. N-ai cu cine să vorbești!
Citeste tot articolul

Contemporani cu sfârșitul și începutul

La data la care scriu aceste rânduri, aproximativ 40% din populația planetei este în izolare. Adică în jur de 3 miliarde de oameni. E fără precedent. Suflete obligate să rămână în interior. Pentru că la interior este de lucru. Nu întâmplător ne este afectat interiorul. Acest virus acolo își face simțită prezența. În interior. Acolo trebuie să ne uităm. Fiecare pentru el. Apoi în interiorul grupului sau grupurilor din care facem parte. Familie, sat, oraș, țară.
Citeste tot articolul

PAȘTELE și IEPURELE

Obiceiurile de Paște din zilele noastre nu sunt bazate pe Biblie. Dacă cercetăm originea lor, observăm că ele au la bază unele ritualuri antice ale fertilității. Iată câteva dovezi.
Citeste tot articolul

Stop cadru. In sfârșit, avem timp

Trăim în sfârșit clipa când avem timp! Un timp pe care să îl trăim dezbrăcați de iluzii, goi, doar noi cu noi. Am rămas în sfârșit închiși cu tot ce am creat, cu tot ce am cărat, clădit, construit și adus în viețile noastre, cu tot ce am investit în noi.
Citeste tot articolul