În boscheți e mai bine decât nicăieri: oriunde aș ajunge, învăț ceva

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 24 mai 2024, 927 vizualizari

Cred că un ghid prost e mai bun decât nici un ghid. Cineva care mă îndrumă prost poate mă duce pe câmpii, în boscheți, în mărăcini, dar asta e mult mai bine decât să nu ajung nicăieri. E mult mai bine decât să rămân pe loc. 

Oriunde aș ajunge, învăț ceva. Descopăr ceva nou. Aflu o rută care nu funcționează. Sau care funcționează doar parțial poate. Oriunde aș ajunge am un câștig, mă mișc și învăț. E noutate în viața mea și în plus am o nouă provocare - să corectez direcția și să ajung unde vreau. Sau să caut un ghid mai competent, poate.

Oriunde aș ajunge e mult mai bine decât pe canapea, blocat în același perimetru limitat, preocupat să găsesc cartea perfectă, cursul perfect, psihologul perfect, podcastul perfect, retreatul perfect, meditația perfectă, școala perfectă, planul perfect. 

Orice și oricine mă ajută să ies din perimetrul meu, oricine și orice mă ajută să mă ridic de pe canapea - indiferent cât de greșit mă îndrumă - îmi face un bine. Pentru că mă pune în mișcare. Îmi final îmi stimulează creativitatea și mă scoate din zona de amorțeală din care mă tem să ies.

Ajung în boscheți - minunat. E mult mai bine decât blocat pe canapea.

Orice om cu care am lucrat, orice terapeut, orice carte, orice direcție pe care urmat-o, (indiferent cât de nepotrivită), orice sfat prost pe care l-am ascultat, toate m-au învățat ceva, toate m-au dus undeva și de acolo am găsit alte căi și alte soluții.

Marele câștig a fost că m-au pus în mișcare. M-am pus în mișcare.

Ideal e să schimb în scurt ce nu funcționează - direcția, ghidul, perspectiva. Și vestea bună e că da, pot schimba.

Și un ghid prost tot e bun. Și cineva care mă îndrumă prost și mă trimite în boscheți tot e bun. În boscheți e mai bine decât nicăieri.

Autor: Alexandru Gavriliu  
Instagram: alexgavriliu Astro Shop

Cele mai noi articole