Fă-ți TIMP pentru tine!

Autor: AstroCafe.ro - luni, 06 mai 2024, 1270 vizualizari

Putem avea ușurință în viață atunci când propriile noastre nevoi spirituale, fizice și intelectuale sunt îndeplinite. În fiecare dintre noi, există un izvor de energie care trebuie hrănit în mod regulat. Când nu avem grijă de propria energie și ne programăm lungi liste de activități organizate precum piese unui puzzle pe fiecare minut din zi, ne simțim epuizați, deconectați și slabi. 

Ne putem menține energia la un anumit nivel, făcându-ne timp pentru a ne concentra pe propria noastră persoană și având grijă de propriul timp și de propria energie. 

Obișnuim să ne identificăm pe parcursul zilei, cu diverse roluri de partener, rudă, angajat sau părinteceea ce înseamnă că timpul liber, oricât de relaxant ar părea, nu este neapărat „timpul nostru”. Deși poate părea egoistă sintagma “timpul nostru”, în realitate este doar o modalitate de a avea grijă de noi. 

Putem excela în orice domeniu din viața noastră atunci când propriile nevoi spirituale, fizice și intelectuale sunt îndeplinite.

E important să facem loc în activitățile noastre și acelei perioade de “timp cu noi înșine”. Și asta nu înseamnă doar să bifăm în agendă un interval orar pentru “timpul nostru”, ci să ne acordăm acest timp, luând o pauză de la gândurile vieții de zi cu zi. 

Pentru a profita la maximum de „timpul tău”, acordă-ți suficient timp pentru toate acele acțiuni sau activități care te încarcă cu energie. Asigură-te că nu faci nimic în grabă. 

Gândește-te cum ți-ar plăcea să petreci “timpul tău”, uitând pentru câteva momente de obligațiile pe care le ai în fiecare zi și îmbrățișând ideea de noutate. 

S-ar putea să descoperi că te simți energizat/ă de activități ce țin de creație, de meditație ghidată, de scris sau de activități relaxante în timpul cărora, mintea ta se poate concentra pe momentul prezent. Chiar dacă există un echilibru între viața profesională și viața de familie, există posibilitatea să fi neglijat cea mai importantă parte: “timpul tău”. 

Timpul pe care ți-l aloci ție, te pregătește pentru viața de zi cu zi, fie că vorbim despre proiectele profesionale sau cele personale. “Timpul tău” îți oferă o oportunitate unică de a învăța despre tine, despre nevoile tale și despre nivelul tău de toleranță

Oricât de lipsită de importanță poate părea ideea de “timp al tău”, va trebui să conștientizezi că este esențial pentru starea ta de bine, aducându-ți un plus de energie. 

Sursă articol: www.dailyom.comAstro Shop

Cele mai noi articole