După fiecare mască este un suflet

Autor: AstroCafe.ro - luni, 18 septembrie 2023, 1506 vizualizari

Acest mesaj poate sună mai dur decât cele de până acum! Însă cred că acum este momentul pentru a fi spus. Cunoașteți oare tipologia aceea de oameni care le știu ei pe toate? Despre orice ar fi vorba, ei au o părere. Nu are importanță dacă n-au pregătire în domeniul despre care se discută.

Ei au o părere și de obicei sunt foarte agresivi și cred că doar părerea lor contează, doar adevărul lor există și dacă îndrăznești să nu crezi ce spun... nu are rost să mai continui, pentru că sunt convins că ați trăit pe lângă astfel de oameni.

Mai există încă o tipologie de oameni. Aceia care știu ei ce simt ceilalți. Bine, ei habar n-au de multe ori ce simt ei înșiși, daaaaar sunt 100% convinși că știu ce simt ceilalți. Mai bine spus, ce nu simt. Da! Da! Acei oameni care se poziționează cel mai rapid în starea de victimă și aruncă în stânga și în dreapta cu noroi în oricine, pentru orice. Sunt atât de frustrați din cauza celor întâmplate în viața lor, încât cred că doar suferința lor există, doar ea e reală și nimeni implicat în poveste nu poate avea sentimente. Genul acelora care sunt răniți și care cu vehemență refuză să creadă că persoana care i-a rănit suferă și ea de asemenea. 

Dragilor, astăzi vreau să priviți în jurul vostru și vă rog să vedeți dincolo de măștile pe care oamenii le afișează. După fiecare mască este un suflet. În fiecare ființă există visuri, așteptări, eșecuri, ridicări, căderi, răni, calități și defecte. Când durerea ta te orbește, îi reduci pe ceilalți la ZERO și pui suferința ta pe soclu la închinare. STOP! Oamenii care ți-au făcut rău vreodată și ei suferă din cauza asta. De unde știu? Pentru că e UMAN. 

Singurele persoane care nu au astfel de trăiri sunt sociopații. Tu ai suferit când ai rănit pe cineva? Sau tu nu ai rănit niciodată pe nimeni?! Maica Siluana glumea cu genul acesta de oameni care credeau despre ei că toate li se întâmplă numai lor: „ne apucăm să-ți facem icoana și acatistul, dacă ești perfect.”

Ai rănit pe cineva? Ai suferit? Atunci fii sigur că și persoana care te-a rănit pe tine a suferit sau chiar suferă. Nu vezi asta? Dar ce ai vrea concret să vezi? Că „o bate Dumnezeu?”, că „o trăznește?”, că „se întoarce roata?”, că o „ajunge karma?” Și în tot timpul acesta continui să crezi despre tine că ești un OM BUN ȘI CREDINCIOS? 

Am o veste: DUMNEZEU NU BATE PE NIMENI. DUMNEZEU IUBEȘTE. DUMNEZEU ARE PEDAGOGIA LUI CU FIECARE OM ȘI E O PEDAGOGIE A IUBIRII, PE CARE NU O ÎNȚELEGEM DE FIECARE DATĂ, ȘI NU DĂ SATISFACȚII NIMĂNUI de genul: „ia uite, s-a întors roata...acum să simtă și el ce am simțit eu!!!!” 

Repet, toți suferim. Unii mascăm asta mai bine, alții mai greu. Pe unii ne preocupă propria vindecare, iar alții merg din durere în durere. De când am început să studiez creierul uman și felul în care creierul răspunde la fiecare gând (FIECARE!!!) mă cutremur și am mult mai multă compasiune pentru mine și cei ce fac rău. Fiecare gând naște o emoție, care duce la o stare. Prima persoană care este sufocată cu răutate, cu cocktailul durerii este persoana care emite gândurile „negative”. Ce ne dorim mai mult?

Hai să fim mai buni. Hai să avem mai multă compasiune. Hai să ne educăm mai mult din punct de vedere emoțional. Deseori întreb adulți: cum te simți? Primesc răspunsuri de genul: bine sau ok. Oare cu 3 cuvinte în vocabular despre trăiri, putem spune cum se simt ceilalți, privindu-i de afară?

Iertați-mă! Dacă acest mesaj vă atinge niște puncte sensibile, vă invit să respirați și să vă întrebați: ce am eu de învățat din această lecție?

Succes!

Autor: Razvan Danc

 Astro Shop

Cele mai noi articole