Emoțiile și TIROIDA. Ce conflicte emoționale se află în spatele afecțiunilor tiroidiene?

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 28 ianuarie 2024, 3330 vizualizari

Să vorbim despre afecțiunile tiroidei…
De ce? Pentru că afecțiunile tiroidei pot determina alte probleme serioase de sănătate, precum afecțiuni cardiovasculare, infertilitate, pierderi de sarcină sau naşterea unor copii cu probleme severe de dezvoltare şi, nu în ultimul rând, pot cauza stări depresive, pierderi de memorie, oboseală extremă sau exces/pierdere în greutate. 

Multă lume crede în mod eronat că nu te simți bine dacă ai probleme cu tiroida! Asociația ameriacană ATA (American Thyroid Association) arată că aproximativ 60% din persoanele care prezintă o afecțiune la nivelul tiroidei nu sțiu despre existența ei, iar femeile prezintă de 5-8 ori mai frecvent aceste afecțiuni.

Care sunt aceste afecțiuni?

Hipotiroidismul, de 7 ori mai frecvent decât hipertiroidismul, este afecțiunea în care tiroida nu mai produce suficienți hormoni pentru a păstra funcționarea organismului în condiții normale. Medicii spun că poate fi declanşată de o disfuncție în context autoimun (tiroidă autoimună) sau după un tratament sau o intervenție chirurgicală asupra tiroidei. 

Simptomele sunt: letargie, oboseală, scăderea capacității de memorare, piele aspră și uscată, retenție de apă, creştere în greutate, scaderea ritmului cardiac, dispoziție depresivă, dificultăți de concentrare, dereglări menstruale, etc.

Tiroida autoimună (Hashimoto)- este o afecțiune care evoluează spre distrugerea lentă, mediată autoimun, a glandei tiroide. Medicii spun că este un proces care nu poate fi oprit, dar poate fi controlat cu medicamente.

Noi spunem, după anii de aplicare şi validare a metodei Recall Healing, că în spatele oricărei afecțiuni există o emoție încapsulată, care se activează la un anumit moment, într-un anumit context şi care astfel ne oferă posibilitatea să o vindecăm! Despre memoria celulară se ştie deja, la fel şi despre „înscrierea” informațiilor pentru transmiterea către generațiile următoare şi perpetuarea speciei.

Experiența noastră ca facilitatori Recall Healing ne-a demonstrat că există o soluție în ameliorarea sau vindecarea oricărei afecțiuni a tiroidei! Oameni care luau de ani de zile Euthyrox sau Accu-Thyrox sau alte medicamente de menținere în frâu a tiroidei Hashimoto au renunțat la medicamente de vreme ce analizele arătau că parametrii reveniseră în limite normale.

Ce se întâmplă? De ce ar produce creierul acest dezechilibru?  
Să vedem ce conflicte/ probleme/ traume/ emoții pot fi asociate cu tiroida:

*incapacitate de termo-reglare – tiroida se ocupă de păstrarea temperaturii corpului la 36,7*C – „rece” este asociat deseori cu “moarte”, de aici orice traumă asociată cu moartea cuiva şi noțiunea de cald/rece poate declanşa tiroida;

*managementul timpului: dacă spunem “trece timpul prea repede, nu am timp”, creierul va încerca să ne ajute. Cum? Prin “încetinirea timpului”, adică a tiroidei – să nu uităm: creierul nu are la dispoziție decât corpul nostru pentru a rezolva problemele, astfel că va acționa asupra organului care se ocupă de acea problemă! În cazul nostru, va “da mai încet” tiroida, adică va produce hipotiroidism;

*fiind în zona gâtului, conflictele legate de comunicare;

*altele, în funcție de lobul afectat (stângul/ dreptul), de felul nodulilor (calzi/ reci), de gravitatea afecțiunii (cancer endodemic), etc.

Doriți să ştiți mai multe despre vindecarea ghidată? 

Gabriela Stănculescu și Iuliana Costiuc, facilitatori Recall Healing   
FacebookInteligența vindecăriiAstro Shop

Cele mai noi articole