Emoțiile și DIGESTIA. Ce conflicte emoționale se află în spatele afecțiunilor sistemului digestiv?

Autor: AstroCafe.ro - luni, 08 aprilie 2024, 2030 vizualizari

Sistemul digestiv este esențial pentru supraviețuire, incluzând o serie de organe , fiecare dintre acestea având funcții specializate. 

Să explorăm fiecare organ în parte și să identificăm principalele emoții asociate cu afecțiunile lor!

Dacă ne referim la întregul sistem digestiv, cauzele emoționale sunt, în general:

- Furie/ Supărare legată de "teritoriu" sau ceva din "teritoriu"...teritoriul omului poate fi : spațiul fizic sau propria familie, animalele, banii și toate celelalte lucruri materiale pe care le posedă

- Starea trăită într-o situație gravă, „de nedigerat"

- Conflict legat de o indecizie în „teritoriu”, în sensul de "nu știu dacă sa păstrez sau să elimin" ceva sau pe cineva.

Organele „solide” ale sistemului digestiv sunt: ficatul, pancreasul şi vezica bilară.

FICATUL din punct de vedere emoțional este recunoscut ca fiind şi este „activat” de evenimente în care suntem criticați pe nedrept, simțim furie sau ranchiună. Ficatul este legat, de asemenea, de ușurința de a ne adapta la evenimentele și la situațiile apărute în viață. Astfel că, în ficat se depun sentimente „amare” și „iritante” care nu au fost exprimate sau rezolvate. Putem spune că...ficatul ne dăruiește viața și în același timp ne poate întreține frica de această viață.

VEZICA BILIARĂ  sau „fierea” este un rezervor membranos, situat sub ficat, unde se acumulează "bila" pe care o secretă ficatul. 

Bila simbolizează pentru noi „vărsarea” emoțiilor și a experiențelor negative, puterea de a de „a digera” emoțiile, pentru a ne simți pe deplin împliniți.

Dificultățile de gestionare a "modelelor" emoționale și mentale care sunt pline de amărăciune și de iritare față de viață sau față de ceilalți produc afecțiuni ale fierii. Dacă aceste modele se fixează și se „întăresc” se pot transforma în calculi biliari sau, popular, „pietre la fiere”.

PANCREASUL sintetizează enzimele care ajuta la digestia mâncării - menține nivelul de insulină care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. 

Pancreasul, din punct de vedere biologic, simbolizează libertatea, puterea, stăpânirea de sine, definiția "eu-lui", este sediul EGO-ului, al centrului de energie emoțională. O povară emoțională legată de dobândirea unei sume de bani (de exemplu în cazul unei moșteniri), poate determina apariția unor calculi pancreatici. 

Există afecțiuni grave ale pancreasului (de exemplu cancer pancreatic) care au cauza în emoții despre o situație „prea greu de înghițit” care ni se pare odioasă, oribilă sau imorală.

Doriți să ştiți mai multe despre vindecarea ghidată? 

Autori: Gabriela Stănculescu și Iuliana Costiuc, facilitatori Recall Healing   
Facebook: Inteligența vindecăriiAstro Shop

Cele mai noi articole