Tu cât de bine dormi?

Autor: AstroCafe.ro - luni, 10 mai 2021, 3177 vizualizari

De fapt, lasă-mă să te întreb altceva – cât de multă energie ai în timpul zilei și cât de multe reușești să faci din tot ce îți propui? Ești irascibil, te enervezi repede și te deprimi ușor? Trecem cu toții printr-o perioadă care ne-a dat viața peste cap, iar acest lucru e normal să ne afecteze. Dar nu trebuie să ne dăm bătuți. Putem face față provocărilor, schimbărilor, necunoscutului mult mai bine atunci când avem mintea limpede, claritate în gândire și găsim soluții cu ușurință. 

Soluția este la îndemâna noastră a tuturor, și chiar dacă se vorbește prea puțin pe tema asta, somnul este arma noastră secretă pe care, dacă o folosim cum trebuie, ne crește imunitatea, ajută celulele să se regenereze, contribuie la eliminarea toxinelor din corp, ne dă mai multă energie și optimism în timpul zilei. Nimic nu poate înlocui somnul de calitate care ne ajută să ne trezim bine dispuși și să ne păstrăm tonusul pe toată durata zilei. Ce e de făcut însă dacă nu reușim să ne odihnim cu adevărat, dacă durează prea mult să adormim și ne trezim frecvent noaptea? În special atunci când suntem stresați sau anxioși, dormim mai prost și intrăm într-un cerc vicios din care cu greu putem să ieșim. 

Pătura ponderată este un produs nou apărut pe piața din România, dar care a devenit în ultimii ani un must-have în Europa, SUA, Australia pentru că se adresează oricui vrea să doarmă bine. Ce este mai exact o pătură ponderată? O pilotă cu o greutate de aproximativ 10%-12% din greutatea corpului care te ajută să dormi mai bine. Poate părea ciudat că o pilotă cu greutate este mai eficientă pentru un somn bun ca pilota ușoară cu care ne-am obișnuit, însă există o explicație științifică.  Pielea noastră este echipată cu senzori tactili și interpretează senzațiile pe care le simte. Atunci când ne învelim cu o pătură ponderată, presiunea plăcută exercitată asupra corpului ne dă senzația de siguranță și relaxare, iar sistemului nervos parasimpatic, cel responsabil de somn și digestie, încetinește bătăile inimii, relaxează musculatura și menține constant ritmul respirației. Nivelul de cortizol (hormonul responsabil de stres) scade, și corpul produce în mod natural melatonină (hormonul ce reglează somnul).

Koala Living este un business românesc, de familie, creat din dorința fondatorilor de a aduce pe piața din România un produs premium care să poată fi folosit și iubit mulți ani de acum încolo. Pătura Ponderată Koala este lucrată manual pentru a asigura distribuția egală a greutății pe toată suprafața, cu bumbac organic la exterior și umplutură din micro-granule de sticlă mai fine ca nisipul. Ea este prevăzută în interior cu 10 puncte de prindere ce se atașează la husele special create din bumbac premium românesc, având o grosime de doar 0.5 mm. Materialele folosite asigură o foarte bună circulație a aerului astfel încât Pătura Ponderată Koala poate fi folosită pe tot parcursul anului.  

“Ştim cât de greu este să nu dormi bine noaptea, să te învârți pe toate părțile și să trezești fără energie. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să doarmă mai bine pentru că fără un somn odihnitor, nu mai contează câte ore dormi. Ne-am dorit foarte mult să îmbinăm în cel mai bun mod partea funcțională cu cea estetică, pentru ca cei care cumpără Pătura Ponderată Koala să nu facă niciun compromis, ba mai mult decât atât, să iubească și să folosească mult timp produsele noastre. Suntem foarte atenți la toate detaliile când creăm produsele Koala Living și punem mare accent pe sustenabilitate, motiv pentru care folosim doar materiale premium și ambalaje reciclabile sau refolosibile. Vrem să minimizăm cât se poate de mult impactul negativ asupra planetei și lucrăm cu furnizori care ne împărtășesc valorile și viziunea”. Miruna Pantazi a fondat Koala Living împreună cu soțul ei, Cristian Pantazi în 2020 pornind acest business de la zero.

Găsiți produsele Koala Living și toate informațiile despre Pătura Ponderată pe www.koala-living.shop/roAstro Shop

Cele mai noi articole