Tot ce apărăm, apărăm din frică

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 05 aprilie 2024, 1670 vizualizari

Ai observat frica intensă a unui om care ține cu dinții de credințele sale, de adevărurile sale? Ai observat frica intensă a unui preot care își apără credința? Tot ce apărăm, apărăm din frică. Protecția reală vine din a crea și a ne acorda unui sistem care este în rezonanță cu legile universale. Până atunci, ne-o dăm la "gioale" sau la "ficat" și ne prefacem că suntem mai presus decât suntem cu adevărat.

Până nu ne îmbrățișăm frica, orice structură am crea va aduce frica intensă cu ea. Ai observat cum cea mai bogată țară din lume cheltuie o muuuulțime de bani pe apărare? Oare o face pentru că aceasta creează o lume mai bună prin politicile sale sau pentru a masca dezechilibrul pe care îl aduce?

Războiul, la fel, aduce și creează frică. Orice țară dornică de război încearcă să aducă echilibrul prin frică?!? Oare a funcționat până acum?

Ce putem face fiecare dintre noi este să ne îmbrățișăm frica. Nu este deloc confortabil, câteodată ne iese, alteori eșuăm. Motivul pentru care eșuăm nu este legat doar de noi ci de faptul că nu suntem SusȚinuți de ceilalți și când îmbrățișăm frica, o îmbrățișăm și pentru ceilalți. Astfel, devenim ca părintele care ia asupra sa și frica copiilor. Cine se trezește primul, ține lumina și pentru ceilalți...

De aceea, indiferent de cât de spiritual și/sau evoluat pare un om, frica îl va da de fiecare dată de gol. Dacă o recunoaște și o îmbrățișează, minunat, dacă se preface că nu e acolo sau o îndeasă sperând că ceilalți nu o vor observa / simți, acolo e lipsă de autenticitate.

Geniul folosește frica pentru a transforma realitatea însă nu în mod direct ci alchimizând-o, digerând-o. Cu toții simțim frică, este absolut normal. Câteodată frica ne copleșește, indiferent ce formă ia aceasta, poate ajunge să fie chiar lipsă de încredere în sine și în viață.

Frica nu este a noastră, este un efect secundar al separării. Dacă trăim în separare, trăim în frică. Tu alegi calea separării sau a fricii? Știu ceva oameni care au ales calea fricii crezând că aceasta este spiritualitate. Negarea este, totuși, una dintre cele 6 răni primare ale omului și reprezintă refuzul de a percepe realitatea în plenitudinea ei ci doar printr-o lentilă extrem de îngustă...

CURAJ! 
Autor:Orlando Daniel StoicescuAstro Shop

Cele mai noi articole