Atmosfera astrală a lunii MAI 2024: Un adevărat regal!

Autor: Anca Stoica - joi, 25 aprilie 2024, 9083 vizualizari

Ambientul astral al lunii Mai este unul de excepție. Asta pentru că unele planete, care trasează efecte pe termen îndelungat asupra vieții noastre, schimbă Semnul zodiacal. Este o lună dinamică, așa cum ne-am obișnuit deja, însă de această dată, totul va căpăta o nuanță încurajatoare, deschisă, făcându-ne mai încrezători în relațiile și în situațiile în care suntem implicați.

Așadar, pe Cerul planetei noastre se disting de-a lungul acestei luni, șapte evenimente astronomice cu impact în plan astrologic în viața noastră de zi cu zi. Este vorba despre mișcarea aparentă retrogradă a planetei Pluto, aspectele de Lună nouă și de Lună plină, schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Mercur, Venus, Jupiter și de către Soare.

APASĂ AICI PENTRU ANALIZA PERSONALIZATĂ A PREDISPOZIȚIILOR PENTRU URMĂTOARELE 6 LUNI.

Pluto, planeta transformărilor profunde, se află de ceva vreme în Semnul Vărsătorului. Încă din prima zi a lunii Mai, Pluto începe să-și schimbe felul de a se mișca, pregătindu-se pentru așa zisa mișcare retrogradă. Actualmente, Pluto în Vărsător ne arată o mică mostră din temele ce vor urma la nivel planetar, începând din a doua parte a lunii Noiembrie, pentru a fi cât de cât, atât cât se poate, pregătiți. Ceea ce acum zicem că este science-fiction, imposibil, de necrezut, de neacceptat, teoria conspirației cu trecerea timpului vom vedea că de fapt, totul sepoate materializa în planul fizic terestru, la momentul potrivit.

Printre temele sugerate de Pluto în tranzitul său prin Semnul Vărsătorului observăm: avansul major al tehnologiei, roboții umanoizi, inteligența artificială, o abordare deschisă a disciplinelor ezoterice de către mulți oameni, existența ființelor extraterestre și implicarea lor în viața noastră, o reorganizare rapidă a Lumii, mai ales din perspectiva domeniilor profesionaleetc. Toate acestea se vor manifesta în viața noastră cotidiană mult mai repede decât credem sau ne dorim noi.

În dimineața zilei de 8 Mai se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Taur. Este un aspect de o mare și unică încărcătură energetică, iar temele principale sunt raportarea la bani, bunuri personale, valori materiale, cheltuieli, nevoi materiale. Ceva sau cineva din umbră va dirija de la acest moment încolo, modul în care ne vom raporta la bani și bunuri, iar surprizele pot fi de neimaginat.

Cel mult putem anticipa probleme legate de sănătate la formarea acestui moment de Lună nouă, pentru că energia degajată în jurul nostru, ne poate obosi mult sau ne poate accentua afecțiuni mai vechi sau mai noi. În rest, vizavi de bani, bunuri, valori materiale – Providența să vegheze asupra noastră și să ne ofere ceea ce este mai bun pentru binele nostru suprem!

APASĂ AICI PENTRU ANALIZA PERSONALIZATĂ A PREDISPOZIȚIILOR PENTRU URMĂTOARELE 6 LUNI.

Planeta Mercur
, cea răspunzătoare de gândire și comunicare, tranzitează Semnul zodiacal Berbec până pe 15 ale lunii, finalizându-și astfel ciclul retrogradării, ciclu început pe 10 Martie, prin acest Semn zodiacal. Așadar, prima parte a lunii Mai este favorabilă rezolvării situațiilor și relațiilor care au devenit disonante în perioada acestui ciclu prin Semnul Berbecului, putând obține acum, chiar succese remarcabile.

În seara zilei de 15 Mai, Mercur începe să tranziteze Semnul zodiacal Taur. Mercur în Taur ne oferă o gândire lentă, focalizată pe bani și bunuri materiale, pe nevoile și plăcerile fizice materiale de moment. Dar, pentru că în Taur se află planeta Uranus (maestrul surprizelor și al răsturnărilor desituație când ți-e Lumea mai dragă și când te simți mai bine și mai stabil) este posibil să întâmpinăm orice, numai nu confort, siguranță, comoditate, confort, coerență în vorbe și în fapte.

Drept urmare, comunicarea devine oscilantă: când ne cufundăm în tăcere, suntem interiorizați, când devenim extrem de vocali, vorbind vrute și nevrute, exteriorizați într-o manieră atipică. Este nevoie de discernământ și prudență, pentru că în urma acestor oscilații în comunicare ne putem alege cu aspecte neplăcute pornind de la sănătatea segmentelor gâtului spre exemplu, până la investiții materiale și financiare neprofitabile.

Soarele se află în Semnul zodiacal Taur până pe 20 Mai, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Gemeni. Tranzitul Soarelui prin Semnul Taurului este unul foarte provocator, dată fiind încărcătura energetică din acest Semn zodiacal, încărcătură oferită de prezența planetelor Uranus, Jupiter, Mercur și Venus.

Influențele solare dinspre Gemeni ne vor însufleți relațiile și situațiile în care ne aflăm, ne va face mai prietenoși, dornicide a fi împreună cu prietenii, de a flecări pe marginea noutăților zilei, de a călători sau de a învăța prin diverse forme de instruire.

Ziua de 23 Mai este o zi deosebită, datorită contextului astral al acestei zile. Mai întâi, în după-amiaza zilei se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Săgetător. Axa zodiacală Gemeni-Săgetător este o axă de comunicare, călătorii, educație și legături cu străinătatea. Drept urmare, ceva referitor la aceste teme se reformulează sau se finalizează după caz. La baza acestui final poate fi vorba (din nou) despre bani, bunuri, investiții, bani și bunuri comune, ajutor financiar și material.

Al doilea eveniment important al zilei de 23 Mai se petrecea în seara zilei, fiind vorba despre schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Venus, planeta frumosului, a echilibrului, a relațiilor și a iubirii. Până pe 23 Mai, Venus se află în Semnul zodiacal Taur, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Gemeni, alăturându-se Soarelui. Foarte bun este tandemul Soare Venus în Gemeni, iar în urma acestuia, noi pământenii ne vom putea bucura de relații, de dialoguri și de călătorii frumoase, amuzante și chiar educative.

APASĂ AICI PENTRU ANALIZA PERSONALIZATĂ A PREDISPOZIȚIILOR PENTRU URMĂTOARELE 6 LUNI.

Ultimul eveniment astronomic și astrologic al lunii este intrarea planetei Jupiter în Semnul zodiacal Gemeni în primele ore ale zilei de 26 Mai. Așadar începe tranzitul lui Jupiter prin Semnul Gemenilor, tranzit care se va desfășura pe parcursul unui an de zile și care va schimba definitiv și irevocabil, segmentul marcat de Gemeni în harta fiecăruia dintre noi. Poziția lui Jupiter în aceste Semn zodiacal nu este preferata acestui astru, însă chiar și așa generozitatea jupiteriană, expansiunea, progresul, dar și exagerarea, dezordinea se vor face simțite după posibilitățile fiecăruia dintre noi.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Mai este una încărcată, frumoasă, deosebită, unică pentru noi, deoarece evenimentele astronomice și astrologice din această lună, se petrec foarte rar, la distanțe mari în timp sau deloc. Ne  reamintim că  trebuie să fim prudenți, toleranți, cooperanți, deschiși, dar mai ales sinceri cu noi înșine și cu ceilalți.  

Cugetarea lunii Mai 2024:Tu urmează-ți calea și lasă-i pe oameni să vorbească ce vor.” - Dante Alighieri

Astrolog: Anca Stoica 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole