Atmosfera astrală a lunii MARTIE 2024: Începutul unei etape fabuloase!

Autor: Anca Stoica - duminica, 25 februarie 2024, 5076 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Martie este animată de șapte evenimente astronomice cu impact astrologic asupra a tot ceea ce se petrece pe Terra. Deja suntem obișnuiți cu noțiunea de schimbare sub toate formele ei. Luna aceasta vom continuă schimbările, însă de această dată avem o energie nouă care ne va însufleți să fim mai deschiși, mai conștienți de ceea ce trebuie să facem și încotro ne îndreptăm. Nu vom mai putea ignora realitatea înconjurătoare și astfel vom fi nevoiți să luăm atitudine, să ne îndreptăm forțele spre propria noastră bunăstare și dezvoltare pe toate palierele vieții.

Cele șapte evenimente astronomice sunt schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Mercur, Venus, Marte și de către Soare, plus momentele de Lună nouă, Lună plină și o eclipsă de Lună.

Primul eveniment astral este legat de planeta Mercur, cea răspunzătoare de gândirea și comunicarea noastră, care până pe 10 Martie se află în tranzit în Semnul Peștilor, după care începe tranzitul în Semnul zodiacal Berbec. Din Semnul Peștilor, Mercur ne încurajează să fim utopici, să alunecăm în Lumi paralele, să visăm la o Lume mai bună, însă atât de bună încât nu se poate materializa în timpul vieții noastre actuale, din cauză că influențele mercuriene sunt bruiate de influențele lui Saturn, planeta provocărilor și restricțiilor și a planetei Neptun, planeta iluziilor, ambele planete fiind în Pești, acompaniindu-l pe Mercur pe toata durata tranzitului său prin acest Semn zodiacal.

Din Berbec, Mercur își schimbă influențele pe care ni le transmite, astfel că vom deveni mai realiști vizavi de ceea ce trăim și de Lumea înconjurătoare, riscând să fim grăbiți în vorbe și în fapte. Probabil că dându-ne seama de ceea ce se petrece în preajma noastră vom avea tendința cel puțin la nivel mental, să luăm atitudine, să spunem lucrurilor pe nume și măcar să trasăm planuri sănătoase de acțiune. Mai reținem că Mercur va intra în mișcarea aparentă retrogradă la un moment dat în luna Aprilie, așadar, tot ceea ce gândim, vorbim, decidem, concluzionăm începând cu 10 Martie și până la finele lunii, va fi supus răsturnărilor și reevaluărilor în lunile următoare.

În dimineața zilei de 10 Martie se formează momentul de Lună Nouă în Semnul zodiacal Pești. Este un moment foarte puternic din perspectiva cosmică, deoarece la acest moment vom avea în Semnul Peștilor cei doi Luminători, respectiv Soarele și Luna, plus două planete lente, respectiv Saturn (care vine cu provocări și restricții) și Neptun (care vine cu iluzii și utopii), ale căror influențe trasează direcții mondiale pe durate mari de timp.

Temele acestei Luni Noi sunt domeniile profesionale, socialul în general, iar ceea ce se declanșează la acest moment se discută, se aranjează, se organizează în culisele acestor domenii sau altfel spus, în culisele societății actuale. La prima vedere va părea că totul este deschis, spus clar, demonstrat cu dovezi de tot felul, însă nu este ceea ce pare niciodată, când sunt implicați în discuție (aspect astral) Semnul Peștilor și planeta Neptun.

Planeta Venus, cea care ne îndreaptă atenția spre artă, echilibru și frumos, se află în Semnul Vărsătorului până pe 12 Martie, după care începe tranzitul în Semnul zodiacal Pești. În Vărsător, Venus este provocată de prezența planetelor Marte și Pluto. Drept urmare, modul nostru de relaționare cu ceilalți, felul în care ne raportăm la marile probleme ale Omenirii actuale este unul utopic, nerealist, agresiv, dar profund transformator.

Din Semnul Peștilor, Venus ne îndeamnă să fim înțelegători și toleranți cu ceilalți, să visăm și mai mult și mai păgubos decât ne îndemna Mercur când se afla în Pești. Ne amintim că avem în Pești, vreme îndelungată, pe Saturn, cel cu provocările și cu restricțiile și pe Neptun, cel cu inspirația și cu prinsul fluturilor de Primăvară.

Toate evenimentele astrale sunt importante, deoarece fiecare ne influențează în felul lor, util vieții noastre terestre, însă unul este de departe cel mai important, pentru că declanșează un nou an, un nou început din perspectiva cosmică. Este vorba despre intrarea Soarelui, generatorul nostru de energie și susținătorul vieții pe planeta noastră, în Semnul zodiacal Berbec, în dimineața zilei de 20 Martie, moment ce marchează Echinocțiul de Primăvară. Echinocțiul de Primăvară marchează debutul anului astronomic și astrologic pe planeta noastră.

În fiecare an calendaristic ar trebuie să sărbătorim acest moment cu mare fast și respect. De asemenea este bine să ne reorganizăm toate planurile, acțiunile, relațiile, în funcție de acest moment. Abia de la acest moment putem vorbi despre o nouă etapă, pentru că energia de care beneficiem din 20 Martie încolo este revigorantă, puternică și de bun augur.

Un alt eveniment astral al lunii este schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Marte, care se află în Semnul zodiacal Vărsător până pe 23 Martie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Pești. În Vărsător, Marte este puternic și ne împuternicește și pe noi. În schimb, Marte în Peștieste mai puțin activ, mai ascuns, mai alunecos, astfel că și acțiunile noastre se vor desfășura în aceste note.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea momentului de Lună Plină plus o Eclipsă de Lună în Semnul zodiacal Balanță, în dimineața zilei de 25 Martie. Temele acestei Luni pline și a eclipsei aferente sunt asociațiile, organizațiile, activitățile sociale și profesionale desfășurate în comun cu alții care au aceeași viziune despre diverse domenii ale vieții. Copiii și tinerii vor fi o altă temă a acestui moment, fiind vorba probabil de noi direcții în educația, sănătatea și distracțiile lor.

Concluzionând, atmosfera lunii Martie este un amestec dulce-amar. Influențele astrale ne vor îndemna să oscilăm între realitatea cotidiană și una imaginară, să fim când deschiși, exuberanți, când închiși în noi, preocupați exclusiv de ale noastre. Recomandabil este să fim cât se poate de lucizi, conștienți de ceea ce se petrece în preajma noastră, să ne informăm corect și mai ales să abordăm totul, cu atenție sporită, demnitate, răbdare, respect, toleranță și încredere. Până la urmă fiecare dintre noi alege ce atitudine să manifeste față de tot și față de toate.

Cugetarea lunii Martie 2024:Există rătăciri care au înfățișarea adevărului.” – Seneca cel Tânăr

Astrolog: Anca Stoica 
----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole