Atmosfera astrală a lunii APRILIE 2024: Schimbări zgomotoase

Autor: Anca Stoica - luni, 25 martie 2024, 10660 vizualizari

Continuăm de-a lungul acestei luni evenimentele începute în luna precedentă. Apar și noutăți, iar ceea ce experimentăm în relațiile și în situațiile în care ne aflăm, ne mai poate surprinde destul de mult. Totuși, starea noastră de spirit se îmbunătățește pentru că și vremea de afară se schimbă, chiar dacă după un model atipic.

Se petrec șase evenimente astrale pe Cerul planetei noastre de-a lungul lunii Aprilie. Este vorba despre mișcarea, aparentă, retrogradă a planetei Mercur, schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Venus și de către Soare, momentul de Lună nouă, acompaniat de o eclipsă de Soare și momentul de Lună plină.

Primul eveniment important este începerea mișcării, aparent retrograde a planetei Mercur (planeta răspunzătoare de gândirea și comunicarea noastră) în Semnul zodiacal Berbec, pe 2 Aprilie, mișcare ce va dura până pe 26 Aprilie, când planeta revine la mișcarea directă. Ne amintim că Mercur a intrat în Semnul Berbecului pe 10 Martie și va părăsi definitiv acest Semn la jumătatea lunii Mai.

Influențele retrogradării mercuriene în Semnul Berbecului se vor evidenția pe două direcții. Una dinte aceste direcții vizează sănătatea capului la propriu, fiind posibile apariția unor simptome legate de zona capului, neplăceri cauzate de posibila revenire a unor afecțiuni vechi sau evidențierea unora noi. Cea de a doua direcție se va manifesta în sensul gândirii și a comunicării deficitare.

Drept urmare este bine să fim prudenți în ambele direcții de manifestare ale lui Mercur retrograd în Berbec, să ne îngrijim sănătatea, să evită, suprasolicitarea nervoasă, dialogurile pe tonuri înalte și luarea deciziilor.

Sunt posibile neplăceri pe termen lung, în cazul în care semnăm documente importante cu implicări îndelungate, iar probleme de sănătate pot avea urmări. După 26 Aprilie, când Mercur revine la mișcarea directă, ne vom simți mult mai bine, fiind posibil chiar să descoperim soluții extraordinare pentru situațiile cu care avem de-a face.

Planeta Venus (planeta relațiilor, a echilibrului și frumosului) se află în Semnul Peștilor până pe 5 ale lunii, între 5 și 29 Aprilie traversează Semnul Berbecului, iar din 29 Aprilie își începe tranzitul prin Semnul Taurului. Toate cele trei Semne zodiacale traversate de Venus de-a lungul acestei luni sunt ocupate de planete, astfel că forfota relațională va fi mare, iar armonia lor va avea de suferit. Este nevoie de atenție și discernământ, deoarece multe relații se pot finaliza fără echivoc. Este adevărat că unele relații trebuie revigorate și destrămate, deoarece și-au epuizat deja experiențele pentru participanți.

Cu Venus în Pești există riscul, pentru că aici se află Neptun, Saturn, Marte, să alergăm după relații iluzorii și neexistente în planul fizic concret. Venus în Berbec se întâlnește cu Mercur retrograd, cu Soarele și cu Nodul Nord Lunar, astfel că dialogurile vor fi răstălmăcite, mesajele transmise și recepționate eronat – aspecte ce pot avea efecte pe termen lung din cauza prezenței Nodului Nord Lunar aici. Venus în Taur se simte bine, dacă este într-o companie plăcută, însă cum aici se află Jupiter și Uranus, rezultă că dinamica relațiilor continuă să fie și mai răscolitoare.

În seara zilei de 8 Aprilie se vor forma aspectul de Lună nouă și o eclipsă totală de Soare în Semnul zodiacal Berbec. Este un moment foarte încărcat energetic, agresiv, ale cărei teme sunt sănătatea și munca. Ceva începe, se trasează direcții noi atât în privința sănătății publice, cât și în privința muncii, a desfășurării activității profesionale pentru fiecare domeniu de muncă în parte. Fiind vorba și despre o eclipsă, totul este învăluit într-o mantie greu de pătruns. Există detalii ascunse, iar ceea ce se preconizează cu adevărat, poate vom înțelege, cât de cât, abia în Toamnă. Deocamdată este bine să fim circumspecți, să avem răbdare, să analizăm bine ceea ce apare, ce ni se arată.

Soarele, generatorul de energie pentru noi pământenii, se află în Semnul Berbecului până pe 19 Aprilie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Taur. În Berbec, Soarele se simte bine, însă bunele sale intenții sunt deturnate de către Nodul Nord al Lunii și de planeta Mercur aflată în mișcarea, aparentă, retrogradă. Așadar, există riscul să escaladăm conflicte, să exagerăm cu ideologiile și cu o gândire ce nu-și mai are locul în aici și acum.

În Taur, Soarele pare că își reduce dogoarea, dar fiind însoțit în tranzitul său, de către planeta Uranus (planeta surprizelor și a controverselor) și de către planeta Jupiter (planeta expansiunii) puțin probabil să fie totul calm, liniștit și împăciuitor. Drept urmare sunt probabile noutăți bulversante legat de bani, investiții, bunuri de valoare, bunuri de larg consum, de tot ce înseamnă confort și siguranță materială pentru fiecare dintre noi.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal Scorpion în primele ore ale zilei de 24 Aprilie. Temele principale vizează segmentul familial, domestic, personal versus segmentul social și profesional. Se finalizează o etapă în acest sens, dar se va schimba ceva și în mentalitatea fiecăruia dintre noi. În ce sens se va produce această schimbare mentală, depinde de gradul de evoluție și de implicare în viața cotidiană a fiecărui individ.

În concluzie, atmosfera astrală a lunii Aprilie este provocatoare în mod special din perspectiva gândirii, a comunicării, a relațiilor, a gestionării banilor și bunurilor personale.

Este nevoie de schimbare, iar uneori aceasta se produce cu mult zgomot și cu neplăceri. Totul este să înțelegem rostul acestor schimbări, să fim deschiși la ele și să mergem odată cu valul schimbărilor care se va accelera într-un ritm fără precedent.

Cugetarea lunii Aprilie 2024:Fortuna dă multe în folosință și nimic în proprietate.” – P. Syrius

Astrolog: Anca Stoica 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole