Cum poți reduce stresul și anxietatea cu ajutorul mișcărilor somatice?

Autor: AstroCafe.ro - joi, 11 aprilie 2024, 1020 vizualizari

În agitația vieții moderne, deseori ne trezim deconectați de corpurile noastre, prinși în vârtejul stresului și al responsabilităților. În interiorul nostru, se află un instrument puternic pentru vindecare și pentru o sănătate de invidiat: mișcarea somatică. 

Oprindu-ne din rutina zilnică și accesând înțelepciunea interioară a corpului nostru prin mișcarea conștientă, putem avea acces la nenumărate beneficii, atât emoționale cât și spirituale.

Mișcarea somatică se concentrează pe conștientizarea legăturii dintre minte și corp. Implică explorarea și experimentarea tiparelor de mișcare a senzațiilor și a emoțiilor într-o manieră lentă, blândă și conștientă. Multe practici de mișcare somatică integrează stretching-ul, yoga, respirația, vizualizarea și tehnicile de tip mindfulness care ne pot ajuta să construim o conexiune mai profundă cu corpurile noastre.

Una dintre puterile curative ale mișcării somatice este aceea de a ameliora stresul și anxietatea. De multe ori, purtăm povara grijilor și temerilor în corpurile noastre, ceea generează durere fizică și neliniște emoțională. 

Mișcarea somatică este o practică blândă prin care eliminăm stresul și tensiunile, beneficiind în același timp de o mobilitate crescută. De asemenea, ne ajută să descoperim și să eliberăm emoțiile captive și traumele stocate la nivel de corp. Recunoscând și eliberând aceste emoții ce ne blochează, creăm spațiu pentru o viață plină de libertate și de liniște interioară. 

Practica începe cu întinderea somatică a gâtului, pentru a elibera tensiunea. Așează-te într-o poziție confortabilă și apleacă-ți bărbia spre piept în timp ce respiri adânc. 

Apoi, ridică bărbia și înclină capul într-o parte în așa fel încât să apropii cât mai mult urechea de umăr. Mișcarea trebuie să fie una naturală, fără să te forțezi. Repetă aceeași mișcare pe partea opusă. 

O altă practică minunată ce presupune mișcarea somatică este aceea de a sta cu genunchii la piept. Întinde-te pe spate, relaxează-te si trage ambii genunchi la piept. Apoi, întinde unul din picioare în față în timp ce piciorul celălat rămâne strâns la piept. După ce ai stat câteva secunde în poziția aceasta, schimbă picioarele. 

Întinderile somatice precum cele exemplificate mai sus îți pot îmbunătăți considerabil starea de bine. 

Sursă articol: www.dailyom.comAstro Shop

Cele mai noi articole