Mercur retrograd în Berbec (2 Aprilie - 25 Aprilie 2024): Presiune și emoții copleșitoare 

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 27 martie 2024, 7637 vizualizari

Unul dintre cele mai semnificative evenimente astrologice ale primăverii, alături de cele două eclipse, este reprezentat de mișcarea retrogradă a planetei Mercur.

Mercur va retrograda în perioada 2 - 25 Aprilie, provocând dificultăți în privința comunicării, posibile calamități naturale și probleme legate de transport și tehnologie

Este prima retrogradare din acest an a lui Mercur, așadar ne putem aștepta la revenirea unor iubiri sau situații din trecut, ne putem confrunta cu probleme legate de stabilirea unui program și de respectarea acestuia sau putem avea unele dificultăți în comunicare. 

În timpul retrogradării, Mercur nu se mișcă înapoi, ritmul acestei planete este încetinit în comparație cu ritmul în care se mișcă Pământul. De obicei, Mercur se mișcă mai repede decât Pământul, dar de trei sau patru ori pe an este retrograd, adica are o mișcare mai lentă decât a planetei noastre. 

Când Mercur retrogradează, de obicei, efectele sunt resimțite atât la nivel spiritual, cât și la nivel mental și fizic. Anul acesta, Mercur își începe mișcarea retrogradă între cele două eclipse: eclipsa de Lună în Balanță din 25 Martie și eclipsa de Soare în Berbec din 8 Aprilie. Prin urmare, se recomandă atenție în privința vorbelor pe care le rostim, deoarece energia cuvintelor noastre este potențată de cele două eclipse. 

Mercur retrograd începe imediat după Ziua Păcălelii, pe 2 Aprilie, așadar e important să fim precauți în privința farselor, deoarece pot stârni furie sau supărare. Atenție și la posibilele accidente casnice, la tendința de a lua lucrurile personal și la furie. 

Berbecul, primul semn al zodiacului, este cunoscut pentru natura sa focoasă, inflamabilă și pasională. La urma urmei, este „zeul războiului”. Cu Mercur retrograd în Berbec, putem ajunge foarte ușor la crize de furie extreme care pot fi generate de epuizare, de frustrare și de unele neînțelegeri

Se recomandă să verificăm de două ori înainte de a trimite un e-mail sau un mesaj, să gândim înainte să vorbim pentru a nu regreta ulterior. Sub energia Berbecului, acțiunile și cuvintele nepotrivite pot fi greu de tolerat. 

Atenție și la conflictele vechi care caută să se încheie odată cu eclipsa de Soare din 8 Aprilie. Această energie puternică poate ajuta la vindecare, ușurând modul în care gestionăm unele probleme rămase nerezolvate. 

Vom fi tentați să facem doar ceea ce simțim să facem și e important să nu mai căutăm cu orice preț să-i mulțumim pe ceilalți sau să-i facem fericiți. Suntem prioritatea numărul unu în viața noastră. E important să avem răbdare cu noi înșine pe perioada retrogradarii lui Mercur în Berbec. Presiunea pusă pe noi, poate duce la emoții copleșitoare, așa că, cel mai bine este să avem o abordare calmă și blândă în fața oricăror provocări. 

Să ne onorăm pe noi și copiii din noi, poate fi extrem de vindecător pe perioada retrogradului lui Mercur. Oferind un loc acelor părți din noi pe care le-am reprimat și le-am ascuns, ne creează un sentiment de siguranță și încredere în noi, așa cum suntem astăzi. Vom experimenta un sentiment de ușurare atunci când vom onora, în sfârșit, acele părți din noi pe care nu le-am acceptat până acum.

În intervalul 2 - 26 Aprilie, cât timp Mercur este retrograd, se recomandă evitarea deciziilor impulsive și concluziile trase la repezeală. E important să avem toate informațiile înainte de a reacționa. Să ne asigurăm că nu preluăm emoțiile altora, că nu empatizăm cu dramele lor și că nu suntem vulnerabili. 

Cu Mercur retrograd, va trebui să avem o abordare pozitivă în orice situație, să gestionăm conflictele și tensiunile cu umor și detașare, chiar dacă uneori poate părea dificil. În loc să reacționăm negativ în fața unei provocări, e de preferat să ne adaptăm și să îi facem față într-un mod cât mai sănătos.

Sursă articol:  www.refinery29.comAstro Shop

Cele mai noi articole