Astrologia și industria entertainmentului

Autor: Alice Panțâru - luni, 12 februarie 2024, 2279 vizualizari

Mă gândeam zilele trecute cât de bine se oglindește așezarea planetelor în muzică și film.

I can buy myself flowers și Nodul Nord în Berbec

O văzusem pe Miley Cyrus la Grammy’s câștigând cu Flowers, o melodie care m-a prins la momentul lansării, o fredonam în continuu.

„I can buy myself flowers 
Write my name in the sand 
Talk to myself for hours 
Say things you don’t understand 
I can take myself dancing 
And I can hold my own hand 
Yeah, I can love me better than you can”

Ce refren putea fi mai aliniat la una dintre cele mai importante configurații astrale, atât la nivel individual, cât și colectiv – Axa Nodurilor Lunare?

Cu Nodul Nord în Berbec și Nodul Sud în Balanță din iulie 2023 și până în ianuarie 2025, avem cu toții de învățat lecția curajului de a fi noi înșine, independenți și încrezători în puterea de a fi pe cont propriu. Suntem nevoiți să ne uităm la relațiile noastre și să vedem ce ne oprește să fim autentici și liberi, ce compromisuri facem de teama de a nu-l supăra pe celălalt. 

Nodul Nord în Berbec mai stă aici încă un an să ne învețe să stăm pe picioarele noastre, fără a ne vinde visurile și năzuințele în schimbul unei relații ce pare că ne este vitală pentru supraviețuire sau confort. 

Miley s-a desprins din relația în care nu se simțea atât de iubită pe cât poate ea însăși să se iubească…

„Can love me better 
I can love me better, baby 
Can love me better…”

Eu am Nodul Nord în Balanță (pe invers decât configurația actuală) și nu aș încuraja o atitudine atât de extremă. Cel puțin nu eternă. Dar da, sunt momente în viață când e nevoie să te vezi cu adevărat, să-ți vezi valoarea si să înțelegi că fericirea nu vine de fapt din exterior, ci e un sentiment pe care ai puterea să-l creezi din interior.

Am scris mai demult un articol amplu pe tema Nodurilor Lunare, aici.

Vărsătorul și The Greatest Night în Pop

Acum Vărsătorul este vedeta. Cu Pluto intrat în Vărsător pentru 20 de ani e clar că acestă energie va fi constant pe fundalul vieții noastre. Acest arhetip zodiacal vorbește despre conceptul de Umanitate, despre Cauze sociale, scopuri umanitare, drepturile omului, contribuție, idealuri, viziunea unei lumi perfecte.

Întâmplător sau nu, Netflix a lansat de curând (în sezonul Vărsătorului) documentarul lui Lionel Richie în care poveștește cum a fost înregistrată melodia WE ARE THE WORLD la care au participat 46 de celebrități ai anilor ’80. Practic spuma muzicii de la acea vreme: Michael Jackson, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper, Diana Ross, Stevie Wonder, Bob Dylan, Tina Turner, Ray Charles și mulți alții.

Totul a pornit de la Harry Belafonte, cântăreț, actor, dar și activist politic, care a inițiat acest proiect din dorința de a face cunoscută lumii problema foametei din Africa și a strânge fonduri pentru a îmbunătăți situația oamenilor de acolo.

Harry Belafonte este Pești, dar are Luna (sufletul, emoțiile, interiorul) și Mijlocul Cerului (vocația, reputația, contribuția adusă lumii) în Vărsător! Un om puternic motivat să facă o diferență în lume, a militat alături de Martin Luther king pentru drepturile civile, a susținut cauza Anti-Apartheid și a fost UNICEF Good Will Ambassador. 

Deși multă lume îl cunoaște pentru melodia Banana Boat Song…

Day-o, Day-ay-ay-o 
Daylight come and me wan’ go home 
Day, me say day, me say day, me say day 
Me say day, me say day-ay-ay-o 
Daylight come and me wan’ go home 
Work all night on a drink a’ rum 
Daylight come and me wan’ go home 
Stack banana till the mornin’ come 
Daylight come and me wan’ go home.

WE ARE THE WORLD a avut o singură noapte disponibilă pentru înregistrarea melodiei, fiind o șansă unică din punct de vedere logistic de a avea sub același acoperiș un număr atât de mare de vedete de primă mână. Noaptea decernării premiilor American Music Awards avea să se prelungească la studiourile A&M cu artiști, unul și unul. Care mai de care mai de succes, artiști aplaudați de milioane de oameni, talentați, premiați, au fost invutați săți lase orgoliile la ușă. La propriu. Quincy Jones a lipit pe ușă un bilețel pe care a scris: Check your ego at the door!

Fiecare artist în parte se înscrie în arhetipul Leului, zodia opusă Vărsătorului. Leul este bucurie de viață, forță vitală debordantă, talent, expresie de sine, strălucire… dar… este și mult orgoliu, autosuficiență, aroganță, dramă, narcisism… Și iată-i pe Mai Marii vremii cuminți ca niște mielușei, coordonați elegant dar destul de dur de Quincy Jones, ținuți în căldură, obosiți, nesiguri pe performațele lor vocale.

Mi-a plăcut mult acest mesaj al documentarului despre coborârea de pe piedestal a unor Monștri sacri ai muzicii. 

Câtă decență avea Michael Jackson, cât de îngrijorat era Bob Dylan că nu i se potrivește stilul melodiei, cât de naturali și umani au devenit niște vedete pe care oamenii îi percepeau ca pe niște zei! Totul pentru un proiect comun, pentru o cauză nobilă.

Acest eveniment a avut loc în Sezonul Vărsătorului din 1985, pe 25 ianuarie. Întâmplător?

Poate că veți spune că mulți cântăreți au participat pentru PR, vizibilitate, interes. Cu siguranță. Dar în fundal rula cauza pentru care contribuie. S-au strâns atunci 63 milioane de dolari care, ajutați cu inflația de astăzi, ar echivala cu suma de 227 milioane de dolari.

Pe lângă originalitate, genialitate și perspectivele complet neașteptate pe care le oferă energia Vărsătorului, iubesc această fațetă care idealizează umanitatea și luptă pentru șanse egale pentru fiecare Această abilitate de a coagula mase și a pune în comun forțele fiecărui individ, creându-se astfel o putere uriașă de influență și schimbare.

Sunt curioasă dacă faci și tu astfel de conexiuni între astrologie și filme și tare m-aș bucura să ne împărtășești în comentarii viziunea ta.

Autor: Alice Panțâru
www.injoy.ro

 Astro Shop

Cele mai noi articole