Marte in Rac (16 mai- 2 iulie 2019). Munca interioara de imputernicire

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 16 mai 2019, 20774 vizualizari

Odata cu intrarea lui Marte in Rac (16 mai), ne adunam ostile, ordonam retragerea lor din campul bataliei. Daca in ultimele saptamani energia accentuata a Gemenilor ne-a pus pe drumuri, pe cautat, invatat, cercetat, aflat, explorat posibilitati, iar uneori pe risipa de timp, atentie si alte resurse, acum aceasta energie este inlocuita treptat cu una ceva mai conservatoare si prudenta, dar receptiva si vigilenta, a Racului.

Se aglomereaza axa Rac- Capricorn, din ce in ce mai mult, si e foarte important pentru ca tot aici sunt si nodurile lunare (axa destinului). 

Practicarea inteligentei emotionale

Cu Marte in Rac, energia feminina si receptiva se combina cu luptatorul si razboinicul Marte. Poate rezulta o mare forfota interioara, o valtoare emotionala, interpretata ca ezitare, aceasta fiind produsa de dorinta de actiune care se izbeste de emotii si de nevoia de siguranta.

Marte in Rac activeaza nevoile, in special nevoia de securitate. Luptele sunt duse mai mult in interior si in medii/spatii familiare, sigure, avand ca scop securizarea a ceea ce iubim si ne este drag.

Folosita intelept si cu inteligenta (emotionala), aceasta energie ne sprijina sa ne revizuim prioritatile, sa triem informatiile care au ajuns la noi in ultimele saptamani, sa pastram esenta din experientele trecute si sa inlaturam/vindecam ce nu e sanatos pentru noi.

O fundatie noua, pe un teren curat

De ceva vreme, contextul astral ne impinge catre reinventare, innoire, crearea de noi posibilitati, revendicarea puterii si autoritatii. E nevoie de depasirea unor tipare imprumutate inca din familie, in perioada copilariei, poate. Cu totii simtim ca e vital sa schimbam cate ceva in viata noastra, sa renuntam la ceva, sa ne impacam cu ceva sa ne rearanjam prioritatile astfel incat sa ne simtim mai in siguranta si protejati, dar si mai stabili pe propriile picioare si asumandu-ne propriul drum si destin. chiar daca la inceput e necesar un efort considerabil, un disconfort datorat renuntarii la ceva familiar si adaptarii la un nou context.

Acum, pe de alta parte, energia Racului  ne ofera ragazul de a ne insanatosi radacinile, de a ne elibera de emotii toxice, prin revederea trecutului cu ochi noi si cu mai multa intelepciune, blandete si ingaduinta mai intai pentru noi insine si apoi pentru ceilalti. Astfel incat noul sa se aseze pe un teren curat si crearea lui sa fie insotita de inteligenta emotionala.

Alegerea ingredientelor, prepararea si coacerea

Cat timp Marte a fost in Gemeni, ne-am miscat, am studiat piata, am negociat, ne-am procurat ingredientele, ne-am umplut "sacosele" mintii cu tot felul de idei (retete) si ni le-am aparat vocal cand a fost nevoie. Acum, Cu Marte in Rac, ne intoarcem acasa cu sacosele pline. Si dupa ce constatam ca am fost poate prea mult departe de casa si de sufletul nostru, de relatiile noastre de suflet si de camin, ca nu ne-am dat seama cum a zburat timpul cat am fost plecati, desartam sacosele si privim marfa.

Urmeaza selectarea ingredientelor de calitate si mai ales utile. S-ar putea ca doar un sfert sa ne fie de folos ACUM, din tot ce am adunat... si va trebui sa hotaram ce facem cu restul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acum, prin activarea din ce in ce mai amplificata a axei Rac- Capricorn, e un prilej excelent sa ne delimitam de o gramada de tipare de familie care nu sunt sanatoase si nici de succes. 

Apoi, incepem prepararea si asteptam coacerea noii "prajituri", a noii retete cu care vom iesi la interval abia din iulie incolo. Deocamdata, sa testam cuptoarele interioare si sa ne asiguram ca ne facem bine treaba... acasa. In toate sensurile lui "acasa".

 

Astro Shop

Cele mai noi articole