Luna nouă în Pești, 2 Martie 2022. Salt de credință

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 02 martie 2022, 18479 vizualizari

Luna nouă în Pești marchează debutul lunii martie și al primăverii, deschizând un nou ciclu de transformare și elevare a conștiinței colective. Luna Nouă, adică întâlnirea Soarelui cu Luna, are loc miercuri 2 martie la ora 19:34 (ora României), la gradul 12:06 în semnul Pești. Este plasată în casă a VI-a astrologică a hărții momentului ridicată pentru România, iar ascendentul se află în Balanță.

Această Lună nouă dezvoltă o energie magică, chiar dacă alunecoasă, este un moment excelent pentru începuturi inedite, fiind susținută de Jupiter prin conjuncție și de Uranus (Taur) prin sextil. Așadar, poate fi un moment revelator, cu deschidere imensă spre cunoașterea superioară, cu potențial vindecător și purificator. Deschide noi uși în mentalul nostru, mai ales în subconștient, cu scopul de a elibera și vindeca o serie de răni vechi și de a transforma percepția asupra unor situații de viață.

Este o energie subtilă, perceptibilă doar de către cei deschiși, receptivi, pregătiți să se bazeze pe intuiție și pe mesajele care vin acum în forme greu de înțeles cu mintea logică. E ca un curent energetic care pare să ne poarte în noi direcții fără ca noi să putem controla procesul, de aceea e important să fim fini observatori și doar să ne  ghidăm pașii delicat și cu blândețe, după cum ne îndeamnă intuiția. 

Putem avea senzația că ne scufundăm într-o baie de emoții, de aici neclaritatea, confuzia, pendularea între diverse opțiuni și direcții. Unii oameni vor simți că au ajuns la capătul puterilor în a suporta un cadru toxic de viață sau evenimentele exterioare cu impact uriaș la nivel colectiv, acestea din urmă scoțând la suprafață traume colective, generatoare de emoții intense la care toți avem tendința să ne conectăm. 

E vorba despre un proces de purificare și detoxifiere, posibil doar prin confruntarea cu propriile emoții și frici. Tot anul 2022 ne vorbește despre acest proces, într-o formă sau alta și ce avem de reținut de aici este că oferă și posibilitatea vindecării. De aceea, e un moment potrivit pentru începerea unor demersuri de transformare personală conștientă, de vindecare asumată, parcurgând pașii în ordinea potrivită și cu răbdare, apelând la orice terapie, ritual, practici spirituale, mentori etc, care simțim că ne pot ajuta.

Putem merge mai departe și putem păși într-o cu totul altă realitate, mai sănătoasă și benefică, dacă recunoaștem atitudinea, gândurile, inhibițiile, temerile care ne țin pe loc, și suntem pregătiți să le eliberăm și transformăm. Putem fi alchimiștii propriei lumi interioare și exterioare, cultivând iubirea necondiționată, compasiunea, empatia. 

Să nu uităm că semnul Peștilor este prin definiție unul spiritual, deci această luna nouă este una spirituală. De fapt totul e spiritual, dincolo de ceea ce este fizic, dar trecător, există o energie în care totul este interconectat și din care facem toți parte. Acum am putea deveni mai conștienți de acest lucru. Energia Lunii noi ne îndeamnă să renunțăm la granițe și limitări, spre a ne cufunda în oceanul infinit dătător de credință, cu detașarea de lumesc și apropierea de divinul din noi și de Dumnezeu așa cum îl percepe și înțelege fiecare, cu iubire universală și necondiționată. Vom vedea probabil multe acte și gesturi caritabile, mai multă disponibilitate de a fi în serviciu, de a contribui cumva la ameliorarea suferinței semenilor noștri, fie că sunt apropiați sau nu. Vom simți o coeziune mai puternică la nivel de suflet. Luna nouă în Pești și energia acestui semn cu care vom fi conectați mare parte din 2022, aduce sufletele împreună într-un fel sau altul. 

Acesta este marele beneficiu al acestei Luni noi: trecerea la un alt nivel de conștiință, la o altă manieră de a iubi și crea. Acum putem ierta mai ușor, putem manifesta compasiune și generozitate față de cei din jur. De fapt, tot freamătul nostru interior din ultimele luni și din aceste zile parcă-și cunoaște acum momentul maxim iar acesta se manifestă printr-o dorința acută de căpătare a unei noi viziuni. De reconfigurare a valorilor.

Acum ne putem trezi blocați de propriile credințe rigide și e timpul să le flexibilizăm, să nu mai ținem cu dinții de "adevăruri" vechi și în mare parte valabile pentru alții poate, sau pentru etape trecute. Prin urmare, acum e momentul să ne uităm la filozofia noastră de viață, poate chiar de natură religioasă, și să stabilim care este adevărul cel mai aproape de ființa noastră, pe care-l simțim că fiind potrivit. Să alegem în ce și în cine credem, această este sarcina noastră acum. 

Însă ziua de 2 martie este specială, nu numai datorită aspectului de Luna Nouă și începutului de primăvară, ci și datorită faptului că îi sunt alături ambii guvernatori (Jupiter și Neptun), Jupiter aflându-se chiar la 2 grade distanță.

În aceste zile, e important să fim grijulii, blanzi cu noi și cu cei din jur, pentru că suntem cu toții hipersensibili și ușor de rănit. Să alegem un mod delicat de a ne rosti adevărul, pe cât posibil. Și să ne protejăm de energia "joasă" cu care unii oameni ne înconjoară, prin plângerile sau chiar agresivitatea cu care dau peste noi. Fiind atât de sensibili și emoționali, tindem să ne confundăm cu ceilalți, cu problemele lor, cu starea lor de spirit și mai ales cu suferința colectiva. Așadar, să empatizam păstrând o oarecare doză de detașare și lăsând responsabilitatea la sursă. Pe de altă parte, să rezistăm tentației de a aștepta că cineva să ne salveze, să ne dea ceva ce nu e pregătit, să ne asculte cu forța sau să răspundă într-un fel anume cererilor și plângerilor noastre.

Sensibilitatea accentuată poate fi sublimată în creație artistică. În plus, orice implicare într-un proces de creație nu numai că ne ajută să ne păstrăm echilibrul emoțional, dar ne și poate revela o serie de răspunsuri și direcții noi.  

E bine să fim cât mai rezervați, să ne acordăm spațiu și timp personal, pentru a ne putea îngriji de propria ființă, de nevoile interioare care acum sunt stringente.

Rugăciunea, meditația sau orice practică spirituală cu care rezonam și simțim că e potrivită poate să ne ajute foarte mult acum. Apoi, putem folosi uleiuri esențiale (de lavandă de exemplu) pentru relaxare (în apă de baie, pentru masaj sau aromaterapie). Dacă aveți și rezonați cu ideea, puteți purta un cristal (ametist) purificat în prealabil. Muzica are efect terapeutic și este, de asemenea, utilă.

Fiind Lună nouă, vitalitatea poate fi scăzută, tocmai pentru a susține călătoria interioară. Apa este vehiculul emoțiilor, așa că e indicat să bem suficientă apă (conștient, cu înghițituri mici), și să facem băi relaxante cu sare de mare și/sau uleiuri esențiale.

Și, nu în ultimul rând, să nu uităm că acum este disponibilă pentru noi o energie magică, energia Lunii noi. Un timp numai bun de a planta semințele noii realități pe care o dorim, sub formă de intenții și dorințe care sunt în acord cu ce simțim.

 

Luna Nouă cu Inspirație, Credință și Miracole!

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.nomadicsonglines.comAstro Shop

Cele mai noi articole