Luna nouă în Berbec, 12 aprilie 2021! Toate pânzele sus!

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 12 aprilie 2021, 10400 vizualizari

Luna nouă în Berbec din acest an se așează într-un context energetic înflăcărat și unic, cu 5 elemente astrologice în Berbec la momentul întâlnirii Lunii cu Soarele la gradul 22:24.

Berbecul este primul semn, aceasta este prima Luna nouă din anul nou astrologic (început la Echinocțiul de primăvară), dar și prima Luna nouă din noua energie/era în care am trecut odată cu marea conjuncție Jupiter-Saturn în Vărsător, pe 21 decembrie 2021. 

Dacă punem la socoteală și faptul că Luna nouă se plasează în casa I a hărții generale ridicate pentru momentul de Luna nouă, casa Berbecului, avem deja mai multe indicii care ne conduc la înțelegerea că este un moment important, un START esențial, aproape vital, un context care vine cu elan evolutiv și cu un impuls puternic de trezire la viață și la acțiune. 

Berbecul înseamnă acțiune. Inițiativă, curaj, instinct, pasiune și entuziasmul pe care un început îl poate aduce. Prezența în Berbec alături de Lună și Soare, a planetelor Venus și Mercur și a planetoidului Kiron, adaugă un plus de înflăcărare, pasiune și viață, ca și cum e timpul să ne trezim, să ne mișcăm înainte, să facem un pas inpre ceva ce ne dorim, să ne exprimăm autentic, să ne reinstaurăm încrederea în propriile forțe și acțiuni, să ne lecuim de lâncezeală și neputință.

Dacă până acum, în energia Peștilor, am avut senzația de blocaj și letargie, o stare firească de altfel, având în vedere că am încheiat un ciclu de un an care a început la Luna nouă în Berbec în 2020, din acest moment auzim semnalul de start. Și ar fi bine să luăm bine startul, să fim pe faza, atenți și pregățiți pentru o nouă etapă, un nou ciclu, un nou an.

Marte, stăpânul Berbecului, se află în Gemeni, în aspect armonios cu Luna nouă. Din nou, e vorba despre viteză de mișcare, despre accesarea rapidă a unor informații utile, despre interacțiuni numeroase, multe cuvinte rostite… să sperăm, cu rost. Mai departe, Marte e aliat cu Jupiter (Vărsător) formând ceea ce se numește aspect de trigon. Un aspect absolut minunat care face ca totul să fie ușor, fluid, acțiunile să se deruleze armonios și în sensul expansiunii, a rezolvarilor și a deblocarii. Acest aspect înalță perspectiva, lărgește cadrul și, dacă suntem deschiși să înțelegem ceva nou, să vedem diferit, să învățăm ce e nevoie, să schimbăm unghiul, pur și simplu vom avea dovada clară că totul depinde de cum privim. Acum, cel mai important este să vedem imaginea de ansamblu și nu doar un fragment din ea, indiferent despre ce este vorba.

Un alt aspect armonios al Lunii noi este cu Jupiter, practice Luna nouă împreună cu Marte și cu Jupiter formează un triunghi minor care se definește prin fluiditate și ușurință și epansiune. Ce altceva să ne mai dorim, ce susținere energetică? Ce altceva să mai cerem? E timpul să acționăm, să fim noi înșine, să ne mișcăm înainte, să ne trezim la viața? Avem undă verde să creăm, să plantăm niște semințe noi, născute din adevărul nostru. 

Da, există și un aspect tensionat, cât să ne țină cu picioarele pe pământ. Și anume, aspectul de cuadratură dintre Venus și Pluto, care vorbește despre transformare, eliberare, purificare a ceea ce ne limitează, ne constrânge sau poate ceva ce nu am vindecat sau cu care nu ne-am împăcat încă, din trecut, e momentul să transcendem, să înțelegem diferit. Acest aspect ne avertizează că avem exces de bagaje și e nevoie să renunțăm la ceva, pentru a putea înainta. Da, și relațiile pot fi provocate, de fapt provocarea este pentru noi înșine, să vedem ceva, să înțelegem ceva, să ne asumăm (Venus în Berbec) responsabilitatea pentru partea noastră de contribuție la o relație și să ne hotărâm să rezolvăm ce avem de rezolvat acolo. De asemenea, e vorba despre frică. Frica de a sta pe picioarele noastre, de a fi în centrul existenței personale, de a avea controlul propriei vieți. Însă, chiar și așa, avem destul sprijin pentru a produce în interiorul nostru transformarea de care este nevoie. De dragul renașterii. A dorinței de vindecare și epansiune.

Evident, că în orice moment și orice context, putem manifesta lumina sau întunericul unei energii, a unui semn. Berbecul poate fi și agresiv, impulsiv, precipitat, egoist, crud, nerăbdător. Dar poate fi și un pionier redutabil, o lumina călăuzitoare, un lider extraordinar, un far și o locomotivă pentru ceilalți, un exemplu de curaj și bucurie de viață. Depinde ce alegem și în ce punct al evoluției se află fiecare sau cum interpretează experiențele. 

In fond, aceasta Lună nouă este despre angajamentul pe care îl avem pentru niște obiective clare, un drum diferit în viața noastră, o cale pe care o simțim cu toată ființa. E posibil să realizăm că ceva ce funcționa până acum, nu mai funcționează. Ca și cum încheiem un ciclu, o etapă de viață, sunt forme cu care nu ne mai potrivim și care nu ne mai susțin iar acum e timpul să le dăm drumul. Nu neapărat să încheiem ceva, ci să găsim o formă noua de expresie, adecvată, actuala.

Ce vrem să experimentăm nou sau diferit în viață noastră? Asta e întrebarea care ne însoțește acum. Iar intențiile pe care le sădim e necesar să fie clare, cu putere și din adâncul sufletului. Apoi, să acționăm. Să facem primul pas, chiar dacă nu avem siguranța rezultatului, e de ajuns să avem încredere, entuziasm și bucuria de a ne asuma ceva pentru noi. 

Hai, sus! – spune această Luna nouă în Berbec. Cu încredere, înainte! Fii tu și schimbă-ți viața. Trezește-te la potențialul și lumina care ești! Și mergi în asta de mâna cu Dumnezeu!  

Nicoleta SvârlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole