O cale nouă de urmat. Luna nouă și eclipsa de Soare în Rac, 21 iunie 2020

Autor: Elena Manta - sambata, 20 iunie 2020, 35353 vizualizari

Pe 21.06.2020, dimineață la 9:41, se formează  aspectul de Luna Nouă în Rac cu Eclipsa inelara de Soare.

Prin poziționarea la gradul 0 într-o zodie cardinală și la un orb foarte mic față de Axa Nodurilor, precum și prin aspectele pe care le face, acesta se anunță un eveniment important ale cărui efecte se vor putea resimțiți la nivel individual și global pe termen lung, cel puțîn până la sfârșitul acestui an.

Într-un astfel de context, ar fi de preferat să fim conștienți de ideile și gândurile care apar în această perioada, deoarece eclipsa produce o prima activare a Nodului Nord (Destinul) aflat acum în Gemeni. Poate apărea acum o cale nouă pe care o putem urma, pe această tema a Gemenilor (relația cu vecinătatea, anturajul, comunicarea, planul mental, studii, informații etc.), dar și a casei/caselor pe care o/le parcurge Nodul Nord în harta natală a fiecăruia.

La o eclipsa de Soare, Luna (sufletul nostru) “acoperă” Soarele (personalitatea, ego-ul), facilitând o conexiune cu planul subtil, astfel că putem recepționa mai ușor mesajele Universului. Luna se simte foarte bine în Rac, fiind în domiciliu, iar acum este acompaniată aici de Mercur retrograd care ne invită și el la comunicare, doar că la una interioară, prin contemplare și introspecție.

Cele două Luminarii și Mercur activează această energie a Racului, o energie care în forma ei autentică hrănește, protejează, ne ajută pe noi, copiii Mamei Pământ, să ne simțim în siguranță.

Mai mult, cu 5 planete aflate în mișcare retrogradă la momentul Lunii Noi, Neptun care va intra în retrogradare pe 23 iunie și Chiron care se pregătește și el pentru retrogradare, este cu atât mai mult timpul ideal pentru a ne îndrepta atenția în interior, pentru a căpăta o înțelegere superioară, a redescoperi propriul adevăr și a dezvolta în propriile laboratoare de creație o nouă viziune în acord cu adevărul nostru și cu noua lume care ni se arată. 

Luna Nouă formeaza un aspect dinamic cu conjucția Marte-Neptun, acesta din urma fiind aproape staționar în domiciliu, în Pești, pregătindu-se de intrarea în retrogradare. Aceasta configuratie disloca o cantitate de energie semnificativă creând astfel cadrul optim pentru folosirea instrumentelor de lucru neptuniene la octava superioară  – abilitățile și activitățile spirituale (inspirație, intuiție, viziune, meditație, vise lucide,  etc.) fiind susținute și mai ales recomandate. Marte vine și ajută la canalizarea acestei energii cristaline pentru expansionarea conștiinței la nivel colectiv, susținut fiind și de conjucția Jupiter-Pluto, în orb perfect la data Lunii Noi.

Până la sfârșitul zilei, după momentul de Luna Nouă, Luna face de asemenea un aspect dinamic cu vindecătorul Chiron aflat în Berbec, fiind invitați să avem încredere în ghidarea pe care o primim.

Perioada este cu atât mai specială cu cât cu doar câteva ore înaintea momentului de Luna Nouă, se produce intrarea Soarelui în zodia  Racului și solstițiul de vara, despre care, în popor se spune că aduce “deschiderea cerurilor” pentru 12 nopți magice, solstițiul și Luna Nouă fiind urmate la doar câteva zile de o altă noapte magică, la sărbătoarea Sânzienelor.

Un context fabulos, în care Universul ne provoacă, dar ne oferă și oportunitățile și instrumentele necesare pentru a valorifica acest potențial din plin!  Nu ne rămâne decât să fim receptivi și să ne ridicăm deasupra oceanului de tensiune, frică, confuzie, reactivitate, să recunoaștem drumul nostru și să ne poziționăm pe el!

Este un moment potrivit pentru a lansa în Univers o intenție, sau poate o întrebare, de preferat în relație cu sectorul în care avem Racul în harta natală. Și pentru că suntem în energia Racului, să fie și un gând bun pentru Mama Pământ!

Să ne fie cu inspirație, claritate, bucurie și magie aceste zile!

Elena MantaAstro Shop

Cele mai noi articole