Marte in Rac (5 iunie- 20 iulie 2017). Calea luptatorului vigilent

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 05 iunie 2017, 26469 vizualizari

Odata cu intrarea lui Marte in Rac (5 iunie), ne adunam ostile, ordonam retragerea lor din campul bataliei. Daca in ultimele saptamani energia accentuata a Gemenilor ne-a pus pe drumuri, pe cautat, invatat, cercetat, aflat, explorat posibilitati, iar uneori pe risipa de timp, atentie si alte resurse, acum aceasta energie este inlocuita treptat cu una ceva mai conservatoare si prudenta, dar receptiva si vigilenta, a Racului.

Incet, incet schimbam registrul. Dupa ce Marte a parasit semnul Gemenilor, urmeaza si Soarele impreuna cu Mercur sa faca pasul, odata cu solstitiul de vara pe 21 iunie. Pe 24 iunie, si Luna va fi prezenta la cină si vom avea o frumoasa Luna nouă in semnul Racului.

Testarea nivelului de inteligenta emotionala

Cu Marte in Rac, energia feminina si receptiva se combina cu luptatorul si razboinicul Marte. Poate rezulta o mare forfota interioara, o valtoare emotionala, interpretata ca ezitare, aceasta fiind produsa de dorinta de actiune care se izbeste de emotii si de nevoia de siguranta.

Marte in Rac activeaza nevoile, in special nevoia de securitate. Luptele sunt duse mai mult in interior si in medii/spatii familiare, sigure, avand ca scop securizarea a ceea ce iubim si ne este drag.

Folosita intelept si cu inteligenta (emotionala), aceasta energie ne sprijina sa ne revizuim prioritatile, sa triem informatiile care au ajuns la noi in ultimele saptamani, sa pastram esenta din experientele trecute si sa inlaturam/vindecam ce nu e sanatos pentru noi.

O fundatie noua, pe un teren curat

De ceva vreme, contextul astral ne impinge catre reinventare, innoire, crearea de noi posibilitati. Cu totii simtim ca e vital sa schimbam cate ceva in viata noastra, sa renuntam la ceva, sa ne rearanjam prioritatile astfel incat sa ne simtim mai in siguranta si protejati, chiar daca la inceput e necesar un efort considerabil, un disconfort datorat renuntarii la ceva familiar si adaptarii la un nou context.

Acum, pe de alta parte, energia Racului  ne ofera ragazul de a ne insanatosi radacinile, de a ne elibera de emotii toxice, prin revederea trecutului cu ochi noi si cu mai multa intelepciune. Astfel incat noul sa se aseze pe un teren curat si crearea lui sa fie insotita de inteligenta emotionala.

Alegerea ingredientelor, prepararea si coacerea

Cat timp Marte a fost in Gemeni, ne-am miscat, am studiat piata, am negociat, ne-am procurat ingredientele, ne-am umplut "sacosele" mintii cu tot felul de idei (retete) si ni le-am aparat vocal cand a fost nevoie. Acum, Cu Marte in Rac, ne intoarcem acasa cu sacosele pline. Si dupa ce constatam ca am fost poate prea mult departe de casa si de cei dragi, ca nu ne-am dat seama cum a zburat timpul cat am fost plecati, desartam sacosele si privim marfa. Urmeaza selectarea ingredientelor de calitate si mai ales utile. S-ar putea ca doar un sfert sa ne fie de folos ACUM, din tot ce am adunat... si va trebui sa hotaram ce facem cu restul. 

Apoi, incepem prepararea si asteptam coacerea noii "prajituri", a noii retete cu care vom iesi la interval abia din iulie incolo. Deocamdata, sa testam cuptoarele interioare si sa ne asiguram ca ne facem bine treaba... acasa. In toate sensurile lui "acasa".

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole