Luna Plina in Leu, 9 februarie 2020. Toate drumurile duc la IUBIRE

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 07 februarie 2020, 16377 vizualizari
Posibilitati la Luna Plina in Leu, 15 februarie 2014. Toate drumurile duc la... Iubire

Duminica, 9 februarie 2020, la ora 9:34, are loc aspectul de Luna plina in Leu, adica Soarele (Varsator) si Luna (Leu) se afla in opozitie (gradul 20).

Luna plina in Leu este un privilegiu, permitandu-ne sa ne deschidem catre o perspectiva mai optimista, sa adoptam o atitudine mai senina si chiar joviala in fata vietii si in relatiile noastre. Ascendentul momentului este in Berbec si amplifica dorinta, nevoia imperioasa de a ne decupla de la tot ceea ce ne-a tinut captivi in propriile umbre, in noptile mintii pline de povesti si in profunzimea emotiilor si gandurilor mohorate. E timpul sa iesim si sa radem la Soare, sa imbratisam viata, sa imprumutam din seninatatea copilului si din bucuria sa de a trai. E timpul pentru un start nou, e timpul sa traim o primavara interioara, o noua atitudine, noi alegeri.

Leul este un semn al iubirii, al creativitatii si bucuriei de viata. Potentialul acesta se afla in fiecare dintre noi, intruchipand acel copil interior pe care-l putem oricand descatusa. Acum avem o astfel de ocazie, suntem cumva luati pe sus de aceasta energie puternica a Lunii pline in Leu si impinsi catre o zona din interior pe care am abandonat-o in ultima vreme: aceea a iubirii de dincolo de orice granita, conditie, judecata.

Percep aceasta zi, cu contextul astral aferent, ca o sarbatoare a Iubirii dincolo de orice, sau a Iubirii ca liant universal in orice experienta si relatie. Ce vreau sa spun este ca, daca ne uitam in relatiile noastre trecute sau prezente, la inceput, chiar in punctul de dinainte de creatie, a fost iubirea. Si, chiar si acolo unde inca proiectam judecati si mestecam resentimente, s-ar putea, daca privim din alt unghi pe sub aceste judecati, sa recunoastem prezenta Iubirii in toate. Undeva, intr-un strat profund, exista Iubire.

In relatiile noastre, ceea ce le permite sau le-a permis vreodata sa existe a fost si este Iubirea, pentru ca Iubirea este energia care sustine viata. Indiferent cum alegem sa percepem anumite situatii si experiente sau anumite persoane si relatii, adevarul este ca exista Iubire in toate acestea, chiar daca e mascata. Iubirea este cine suntem. Si oricum am numi ceea ce cautam, pana la urma despre asta e vorba.

Toate drumurile pleaca din iubire si cauta sa ajunga in Iubire din nou, chiar daca se intortocheaza pe parcurs.

Aceasta Luna plina este o invitatie sa renuntam la straturile ce acopera Iubirea, la tot ce ne-a determinat sa uitam de ea, la frica rezultata  si la judecatile cu care am creat o versiune credibila care sa nege sau sa schilodeasca adevarul si iubirea. E o invitatie sa renuntam la toate semnificatiile pe care le-am atribuit in timp si care au venit insotite de suferinta si nesiguranta, indoiala si frica. Putem vedea acum ca toate acestea au fost distrageri, s-au bazat pe puncte de vedere si pseudo-adevaruri care nu apartin fiintei noastre la nivelul cel mai profund.

Asadar, daca in aceste zile inca mai apar astfel de distrageri (tendinta de a rememora experiente pe care am ales sa le percepem ca fiind negative sau de a ne agata de judecati la adresa unor oameni care au facut sau fac parte din viata noastra, mai ales in rol de parteneri de cuplu), sa privim din alta perspectiva, aceea a Iubirii. De exemplu, putem privi in urma, in prezent si in fata, la relatiile noastre traite sau netraite inca, si sa imbratisam totul cu recunostinta copilului care a fost si este curios despre viata asa cum e ea. Sa multumim si sa primim totul asa cum este, sa renuntam astfel la obiceiul de a ne zgandari ranile vechi si poate sa le vindecam prin acceptare, cu iubire si compasiune, alegand sa intelegem la nivel mai inalt realitatile create si sa ne traim inima.

Aceasta Luna plina in Leu este si o invitatie la bucurie, la bucuria care vine din inocenta si curiozitate, dincolo de asteptari si proiectii. Si la creativitate, in sensul posibilitatii de a constientiza ca noi suntem Sursa lumii noastre interioare si exterioare. Daca am uitat sa visam si sa ne jucam, acum e momentul sa ne reamintim. Daca am uitat sa cerem, pentru ca ne-am pierdut increderea ca vom primi, acum e timpul sa o facem din nou, cu incredere.

Iubirea, acum poate capata noi valente. Mai ales iubirea impartasita, in relatii, fie ele de cuplu sau de alta natura. Luna Plina este sustinuta de Marte in Sagetator, ceea ce face posibila crearea de posibilitati noi si poate o mai mare degajare, relaxare si deschidere in relatii. Cumva resorturile noastre interioare sunt activate, stimulate si transformate pana in punctul in care sa mergem spre celalalt cu intentia de a crea mai multa bucurie, libertate si, de ce nu, distractie. Putem gasi acele puncte convergente care ne leaga de ceilalti, si ne devine mai clar ce vrem si cu cine. Cata vreme suntem atenti la chemarea Inimii si a Iubirii, totul curge in directia asta si primim claritate in privinta alegerilor de facut. 

Apoi, avem de imbinat si gasit un numitor comun intre dorinta de libertate (foarte accentuata acum) si dorinta de a fi impreuna cu celalalt. Cumva, e necesar sa gasim posibilitatile de a fi impreuna fara a ne incalca individualitatea si libera expresie de sine. Insa avem acum aceasta capacitate, de a gasi intrebarile potrivite (ex. "Cum e posibil sa ma onorez pe mine si in acelasi timp sa am armonie in relatie?") si de a descoperi caile optime pentru toti cei implicati.

Mai exista un aspect pe care il putem extrage din contextul astral al acestei Luni pline in Leu, si anume chemarea interioara de a fi cine suntem, fara sa ne mai prefacem ca ne place sau nu ne place cineva/ceva, de a ne deschide catre mai mult din ce e posibil sa fim si sa cream, de a ne explora cu mai mult curaj talentele si darurile, de a trece dincolo de granitele judecatii proiectate asupra sinelui sau asupra altora. E momentul sa ne vedem asa cum suntem, sa vedem ceea ce era mereu chiar "sub nasul nostru" si anume sursele de bucurie, iubire si creativitate, posibilitatea de a ne exprima cu curaj si putere, de a ne trai viata prin propriile alegeri.

Luna Plina cu Iubire si Bucurie, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

 

*Sursa imagine: www.behance.net (autor: Aysem Aksoy)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole