Echinocțiul de primăvară, 20 martie 2021. Însuflețire și Înflorire

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 20 martie 2021, 16404 vizualizari

Pe 20 martie la ora 11:37, Soarele își face intrarea în Berbec. Este, așadar, Echinocțiul de primăvară și începutul noului an astrologic. 

Exact așa cum la Echinoctiu ziua este egală cu noaptea, așa și noi avem de echilibrat aspecte ale vieții noastre. Să acordăm atenție lucrurilor pe care le-am neglijat, să privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare, hotărâre sau interes.

Trecem de la energia feminină, orientată către interior, a Peștilor, la o energie masculină, orientată către acțiune, a Berbecului.

Recunosc că abia așteptam să avem în meniul cosmic zilnic și ceva foc, simțeam nevoia de acel zvâc fără de care mobilizarea, inițiativa, pasiunea, bucuria de viață sunt reduse până la inexistență. Ne-a lipsit focul în ultima vreme. Acest element a fost ascuns, greu accesibil, iar noi am tot bătut drumuri ale gândurilor și ideilor, ne-am plimbat în mințile și conversațiile noastre (mai mult interioare) încolo și încoace, fără însă a urma până la capăt, coerent și cu forță, vreo intenție.

Elementele Aer și Apă au fost cele mai prezente în ultimele săptămâni, iar acest mix energetic a adus multă activitate interioară, gânduri de-a valma, pe alocuri neliniște, îngrijorare, confuzie, dar și creativitate, inspirație, căutări, învățare, descoperirea unor resurse mai ales informaționale, emoții care mai de care, sensibilitate și senzitivitate, poate preocupări și interese noi.

E posibil ca unii dintre voi să se fi simțit, în ultimele săptămâni, ca într-o centrifugă, cu disconfortul aferent, cu stări fluctuante, emoții "altfel", un fel de imobilitate, somnolență, incapacitate fizică, lipsa de sens, de chef și voință, încetinire a lucrurilor sau incapacitate de concentrare și de memorare. Ca și cum totul s-ar fi oprit în loc. Toate acestea au avut rolul de a ne permite să integrăm valurile de energie pe care Pământul le primește acum, să incheiem o etapă, să ne desprindem de ceva și să devenim mai conștienți, prin deschidere către un nivel de înțelegere mai înalt, holistic, a vieții și a rolului nostru aici. 

Probabil v-ați pus întrebări, ați avut conștientizări și vi s-au schimbat unele percepții. Acum e momentul să folosim tot ceea ce am descoperit în interiorul nostru în această perioadă.

Soarele în Berbec ne invită să ieșim, să ne expunem, să ne exprimăm, să acționăm, să manifestăm și să realizăm cu curaj ceea ce ȘTIM că e potrivit pentru noi ACUM. 

La momentul Echinocțiului de primăvară, când Soarele luminează segmentul Berbecului în harta fiecăruia, e ca și cum am auzi semnalul de start, foarte puternic, undeva în interiorul nostru, ca și cum e timpul să pornim într-o nouă aventură. Undeva, în viața noastră, suntem chemați la acțiune, prin manifestarea curajului, hotărârii și a forței. Da, e timpul să inflorim, fiecare prin mijloacele sale interioare, bine șlefuite și întoarse pe toate părțile în ultima vreme. Ca o trezire la viață, așa vom simți acest val de energie care începe pe 20 martie și se tot amplifică pe parcurs, în sezonul Berbecului, adică până pe 19 aprilie  (la doar o zi după ingresul Soarelui în Berbec, i se alătură și Venus, urmând că pe 4 aprilie să-și facă apariția și Mercur în acest semn, iar 10-12 aprilie vor fi zile incandescente, Luna aflându-se și ea pe teritoriul pasional și nerăbdător al Berbecului, culminând cu aspectul de Luna nouă). 

 

 

Harta momentului întrării Soarelui în Berbec indică ascendentul în Rac, Soarele (în Berbec) în casa a X-a, iar stăpână hărții, Luna se află în casă a XII-a, alături de Destin și de Marte. Pe foarte scurt, configurația asta se traduce prin nevoie și șanse de afirmare, expunere, strălucire, început nou profesional și de statut/imagine, lansare și relansare, proiecte și afaceri noi, oportunități de împuternicire și revigorare a poziției sociale, autoritate și curaj. Însă, ascendentul în Rac și Luna prezentă în casă a XII-a vorbesc despre necesitatea introspecției, despre coacere la foc mic, despre concentrare asupra nevoilor reale ale sufletului. Cu alte cuvinte, e esențial să ne sondăm sufletul, să fim aliniați cu ceea ce are el nevoie și cu ceea ce într-adevăr ne împlinește că ființe spirituale. Dacă vreți, acum este momentul acțiunii, a noilor direcții de destin, dar e vorba de acțiune controlată, atent observată din interior, pliată pe adevăr interior și autenticitate. E chemarea sufletului, e momentul acțiunilor întreprinse pentru exprimarea de sine, pentru manifestarea vocației, a misiunii schițate de darurile noastre reale. 

Se pare că suntem sprijiniți să recunoaștem această chemare, să o auzim, să o împărtășim, nu cu surle și trâmbițe, și nici visând la cai verzi pe pereți sau cochetând cu fantezii de tot felul și iluzii (Neptun da apă la moară în acest sens) ci deocamdată discret, în cerc restrâns, asociindu-ne cu oameni cu care simțim să construim ceva durabil (Saturn, dispozitorul Soarelui se află în Vărsător, casa a VIII-a, împreună cu Jupiter și ambele planete susțin triada Lună, Destin, Marte din Gemeni) și apelând la sprijin de încredere și la resurse pe care putem conta.

Pentru toate există un moment potrivit. Echinocțiul este un moment potrivit pentru înnoire, început, creație îndrăzneață, mobilizare. E un sol minunat pentru sădit intenții și a le îngriji cum știm noi mai bine. Să-l folosim!

Acest punct al roții anului este numit după Zeița Pământului Ostara sau Eostar. Deoarece iepurii și ouăle erau simbolurile sacre ale Zeiței fertile, le poți vedea folosite în mai multe sărbători ale Echinocțiului de Primăvară. Dacă te simți inspirat, decorează-ți un altar cu aceste imagini și flori proaspete de primăvară și conectează-te la fertilitatea vieții, pe care ele o aduc. 

Între Echinocțiul de primăvară și  Luna nouă în Berbec (12 aprilie), e un spațiu excepțional pentru a ne regândi opțiunile, calea, atitudinea, creația, realitatea, viață... E momentul pentru noi începuturi. Pentru alegeri. Și inițiative. Și pentru recunoașterea individualității, manifestarea ei și descoperirea geniului din fiecare. 

Vino alături de mine pe 28 martie la evenimentul  "Creează 2021 Genial",  să te așezi și să vorbeșți cu tine. Să-ți spui adevăruri. Apoi să-ți innoiesti gândurile. Să eliberezi limitările. Să te întrebi și... să descoperi Noi Posibilități pentru ține și Viața ta. Să plantezi noi semințe. Să FII și să creezi Genial!

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole