Să ne vindecăm de neputință și nevrednicie! Chiron retrograd în Berbec (11 iulie - 15 decembrie 2020) și întâlnirea sa cu Marte

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 12 iulie 2020, 53199 vizualizari

Chiron, planetoidul descoperit în 1977, care orbitează undeva între Uranus și Saturn, este arhetipul planetar al vindecării și transformării.

După Barbara Hand Clow („Chiron Rainbow bridge between the inner and outer planets”), Chiron este un ”arc de curcubeu” prin care se accesează percepțiile multidimensionale.

Chiron creează o punte între cele două emisfere cerebrale din creierul uman. Odată cu conștientizarea lui Chiron se produce o fuziune între cele două emisfere, stânga (Saturn) și dreapta (Uranus).

Chiron este potențialul vindecător care există în fiecare dintre noi. Prin experimentarea suferinței proprii, devenim învățători pentru alții. Chiron ne învață să fim contribuție, să ajutăm, să vindecăm, pentru a ne alina propriile suferințe, pentru a ne împăca cu ele și cu alegerile celor care ne-au adus experiența abandonului în viață. Este o lecție de generozitate, un mod unic de a ne vindeca, vindecând-i pe ceilalți. Chiron ne învață că singura cale prin care ne putem elibera de suferință și putem accesa transformarea interioară este folosirea durerii și a experienței proprii în slujba vindecării semenilor care se confruntă cu răni asemănătoare cu ale noastre.

Practic, nu concentrarea egotica asupra propriei persoane și a durerii noastre ne vindecă, ci generozitatea, smerenia, dăruirea, cunoașterea împărtășită, contribuția care suntem în lume.

Acum, Chiron se află în Berbec (din 2019, 18 februarie- până pe 20 iunie 2026) și în 2020 se află în mișcare aparent retrogradă în perioada 11 iulie- 15 decembrie. 

Chiron în Berbec activează ceea ce trebuie vindecat în interiorul nostru și este vorba despre ceea ce ne oprește să fim noi înșine, să trăim viață noastră, să ne ghidăm după propriul instinct, să facem alegeri cu curaj, să ne exprimăm individualitatea cu elocvență și putere.

Chiron în Berbec readuce în atenție rana de inadecvare, pe care cu toții o purtăm în noi la un anumit nivel și în diverse grade de evoluție. E vorba despre experiențele în care ne-am simțit invizibili, neinsemnati, nedemni de viață. Și din cauza acestei răni, tindem să trăim cu stângăcie, așteptând să ia decizii alții pentru noi, sau manifestăm cealaltă extremă, reactivă, fiind veșnic revoltați și agresivi. Ambele manifestări sunt însă ale neputinței, ale nevredniciei pe care o avem adânc încrustată în matricea emoțională.

Perioada de retrogradare a lui Chiron, în anul epic 2020, este o oportunitate uriașă de vindecare, derulând cu încetinitorul imagini trecute, sub forma unor experiențe prezente, ajutându-ne să realizăm unde e “buba”, ce ne doare de fapt, cum ne sabotăm singuri, ce avem de transformat în interiorul nostru legat de experiențe timpurii, din copilărie probabil.

Chiron retrogradează pe un fundal și așa intens, preluând ștafeta de la Mercur care își reia mersul direct la o zi distanță. Până în decembrie, ne aflăm întrun context creionat energetic de tandemul Chiron retrograd + Marte în Berbec, acesta din urmă având o ședere lungă în Berbec (până în ianuarie 2021) și urmând să retrogradeze în toamna. Prezența lui Marte în preajma lui Chiron se traduce prin acțiune concretă și curajoasă în sensul vindecării și eliberării. Marte este in domiciliul său aici și e puternic. Conduce cu succes oștile de resurse interioare în direcția unei schimbări vizibile în noi și în viața noastră. Ne așează pe o cale nouă. Acum, nu mai e suficientă conștientizarea rănii, nu mai de de ajuns să vorbim sau să gândim despre vindecare, ci e momentul acțiunii care face o diferența.

Dacă punem la socoteală și Luna neagră, prezentă și ea în Berbec, e clar că dorința de a ne recâștiga puterea, de a descătușa latura sălbatică și autentică din noi, de a ieși din letargie și compromis, este extrem de puternică. Și chiar dacă unele reacții vor fi disproporționate sau furia va erupe când și cum ne așteptăm mai puțin, putem vedea și în asta un prilej de trezire, de eliberare. 

Nevrednicia din viața noastră, neputința care ne-a transformat în turmă, sunt la final. Capul plecat nu mai e o soluție. La fel cum atitudinea care cerșește atenție, agresivitatea gratuită folosită pe post de plasture pentru frică și durere, complacerea într-o existență în care nu ne (mai) regăsim, nu mai au căutare. 

Avem o șansă. Ne putem vindeca de neîncrederea în noi. Dar, pentru asta, e necesar să conștientizăm că lumea e un loc în care există atâtea lumi. Fiecare ființă își are lumea pe care o creează după energia ei, după cum vede realitatea. Totul ține de percepție, de puncte de vedere, de ceea ce fiecare face să fie posibil. Prin urmare, nu putem schimba lumea, schimbând lumea. Care lume? Depinde de fiecare, să-și facă treaba în propria incinta. Să vindece durerea din el, dacă vrea să nu o mai vadă în lume. Să vindece furia din el, înainte să o arunce asupra altora. Să vadă manifestările “inadecvate” ale celorlalți că pe o încercare de a se proteja, să înțeleagă că există o cauză a acestora, aceeași pentru toți: durerea, rana.

Berbecul este principiul “eu sunt”. Deci să ne raportăm la lume că și cum noi suntem sursa ei și nu invers. Să ne ridicăm pe propriile picioare, să acționăm și, dacă e nevoie, să luptăm pentru lucrurile în care credem. Să fim responsabili pentru propria viață. Să trăim ca și cum contăm, nu ca și cum suntem invizibili. Să stăm treji și să decidem: ne tărâm sau trăim? Avem un cuvânt de spus în viață noastră?

Daca vrei sa afli mai mult despre Chiron in harta natala, intra aici.

Nicoleta SvârlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole