Prosperitatea autentică nu este un aspect individual

Autor: AstroCafe.ro - luni, 13 decembrie 2021, 3063 vizualizari

Prosperitatea individuală nu există, pentru că asta ar însemna că omul este separat de Întreg și poate crește separat de acesta. În corpul uman, când există o creștere care nu este coordonată de organism, aceasta este denumită tumoare. Când tumoarea crește în detrimentul organismului, devine nocivă acestuia și îl poate distruge.

Toată această goană după prosperitatea individuală ne-a îmbolnăvit ca societate și dacă vom continua în aceeași direcție, vom ajunge la un moment dat către autodistrugere. Până nu înțelegem că prosperitatea autentică creează prosperitate pentru toți cei implicați, vom crea tumori sociale, unele dintre ele ajungând să fie nocive și vor eroda organismul. Dacă ne uităm la corporațiile mari, la modul în care au din ce în ce mai multă putere și resurse, subjugând guverne și dictând politici chiar mondiale, viitorul nu sună deloc bine.

Prosperitatea autentică nu poate fi forțată, pentru că aceasta nu reprezintă alegerea unei extreme în detrimentul celeilalte. Prosperitatea nu o regăsim nici în comunism precum nici în capitalismul feroce al zilelor noastre ci undeva la mijloc, acolo unde oameni puternici și deci stabili în interior colaborează și împart resursele pentru a prospera împreună. Această viziune nu exclude acumularea individuală ci încurajează fluxul de capital și de resurse, ajungând la autosustenabilitate.

Michio Kaku, cunoscutul fizician, realizator a mai multor emisiuni în care popularizează știința, vorbește de mulți ani despre scala Kardashev și despre trecerea umanității de la civilizația de tip 0 nesustenabilă, la cea de tipul 1, societatea autosustenabilă. Conform vorbelor sale, suntem în cea mai volatilă perioadă a umanității, în următoarea perioadă ori ne vom autodistruge ori vom trece către civilizația de tipul 1.

Autosustenabilitatea nu poate exista în absența colaborării, pentru că părțile componente nu pot fi în competiție. E ca și cum în organismul uman, celulele intră în competiție directă unele împotriva celorlalte. În acest moment, la nivel de societate, așa ne purtăm, de parcă am fi unii împotriva celorlalți în competiție pentru firimiturile aruncate de cei care dețin resursele.

Prosperitatea autentică este descrisă și în Cheile Genelor prin inelul de codoni al prosperității, inel alcătuit din cheile 45 și 16. Cheia 45 este o cheie tribală cu rolul de a gestiona resursele iar cheia 16 este o cheie colectivă cu rol de organizare care ne ajută să colaborăm cu exteriorul, descoperind că împreună ne este mult mai ușor. Când resursele sunt gestionate de acest "împreună", fără ca cineva să își dorească mai mult decât îi este necesar pentru a prospera, sistemul funcționează și ne hrănește pe toți.

Prosperitatea autentică nu este despre lipsă precum nu este nici despre exces ci este despre echilibru. Prosperitatea autentică aduce echilibru în sistem și astfel susține echilibrul tuturor celor implicați. Dacă ceva dezechilibrează sistemul, existând zone multiple unde există lipsă și alte zone unde există exces, este clar că acolo avem o problemă.

În această perioadă, sunt ființe care vor să fure termenul de prosperitate și să îl transforme conform intereselor lor. Ceea ce este natural și organic, ajunge să fie copiat în sisteme puse la punct de organisme artificiale, sisteme care nu sunt sustenabile ci necesită control, impunere, forțare.

Recomandarea pe care o am este să îți faci procesul tău de introspecție, să îți iei minim 3 ani (pentru început) pentru a îți cunoaște potențialul, a îți manifesta geniul și să te eliberezi în mod natural de condiționările care te separă de viață, de Întreg. Astfel, devii un factor de echilibru care prin colaborare susține echilibrul oriunde s-ar duce.

În absența unui astfel de proces, cel mai probabil vei pica pradă sistemului artificial care se dorește a fi implementat în următorii ani și în următoarele decenii. Fă-ți procesul, descoperă-ți potențialul, alăture oamenilor asemenea, cultivați împreună echilibrul și arătați lumii că se poate și altfel.

Nu este neapărat calea cea mai ușoară în zilele noastre însă este calea care aduce împlinire, aduce sens, aduce apropiere și rezultate sustenabile. Sustenabilitatea nu este despre a impune măsuri restrictive prin care să protejăm planeta, ori să ne protejăm interesele naționale, sustenabilitatea vinde din interior și este manifestată în exterior.

Nu o să trăim într-o lume mai bună prin impunerea de reguli, chiar dacă acestea par a fi necesare, regulile sunt respectate cât timp există mecanismul de opresiune care le apără. Aceasta este o modalitate ineficientă și nesustenabilă, o risipă de resurse care puteau fi folosite în beneficiul umanității. Probabil de aceea vor să ne supravegheze peste tot, pentru că ei înțeleg că atunci când mecanismul de supraveghere nu se uită, omul încalcă regulile. Nu mă crezi? Uită-te în trafic. Acolo unde nu există poliție, cele mai multe mașini nu respectă legea.

Prosperitatea autentică, cea sustenabilă, presupune ca omul să își înțeleagă profund rolul și să alege să îl joace. Asta înseamnă asumare, responsabilitate, sens. Ca să ajungem o societate de oameni responsabili, regulile nu ne vor ajuta, cultivarea echilibrului este calea.

Când punem accentul pe prosperitate individuală, momind omul că poate să ajungă și el puternic și bogat ca cei din top 10 ori 100 ori 500, uităm de prosperitatea comunității și de prosperitatea socială care apare în mod natural când comunitățile prosperă. Asta nu înseamnă că omul, individul, nu contează ba chiar este esențial în întreg angrenajul. Individul puternic, conștient, care cultivă în interior echilibrul și sustenabilitatea este un pilon esențial pentru prosperitate pentru că înțelege că prosperitatea nu este doar despre sine ci despre geniul pe care și-l manifestă în colectiv, geniu care este complementar celorlalți.

Omul conștient care se află în prosperitate sau în drumul către prosperitate înțelege în mod natural, neforțat, nedogmatic, prin simțire rolul său în această realitate, în această lume și de acolo, pas cu pas, aduce echilibrul și sustenabilitatea în jur. Comunitatea prosperă prin exemplele individuale ale celor din acea comunitate. Societatea prosperă prin exemplele individuale din societate.

Un om care este exemplu de echilibru și sustenabilitate are un impact mult mai mare ca sute de reguli impuse, pentru că acest om este simțit de cei din jur și aceștia știu că nu au cum să îl scoată din centru, nu au cum să îl distragă aruncându-i firimituri. Aceasta este adevărata putere, putere care aduce prosperitate pentru toți cei care o simt și o urmează.

Decât să fiu un om bogat, acumulând un exces de resurse, prefer să fiu un om puternic pentru că știu că puterea mea este puterea Întregului și Întregul îmi oferă deja toate bogățiile de care am nevoie, inclusiv resursele financiare și materiale necesare. Sunt bogat pentru că exist, este moștenirea pe care am primit-o de la viață.

Tu ce cale urmezi? Urmezi calea puterii, a prosperității, a geniului tău? Care este viziunea ta asupra prosperității autentice? Rezonăm? Suntem în contradicție? M-ar bucura să citesc ceea ce ai de scris pe această temă.

Orlando Daniel Stoicescu

https://www.facebook.com/orlando.stoicescu 

www.orlandostoicescu.ro 

 

Sursa imagine www.sonshub.co



Astro Shop

Cele mai noi articole