Mina de aur a intuiţiei

Autor: AstroCafe.ro - marti, 19 martie 2019, 6376 vizualizari

Cine nu a deznădăjduit câteodată, fără sfat şi cuprins de teamă? Cine, într-o situaţie dată a vieţii, nu s-a întrebat ce-ar fi de făcut? Dacă ţi se întâmplă aceasta, atunci aminteşte-ţi de vocea ta interioară care te îndeamnă, te conduce şi dă o orientare vieţii tale, care îţi dezvăluie planul potrivit atitudinii tale şi îţi arată calea de urmat.

Secretul acestei conduceri interioare către un mod corect de viaţă constă în aceea că în sufletul tău te subordonezi deja soluţiei corecte, pe care o intuieşti fără a o cunoaşte, până afli răspunsul efectiv din interiorul tău. Infinita înţelepciune adormită în profunzimea subconştientului tău este accesibilă pentru toate întrebările şi problemele şi cunoaşte răspunsul. Răspunsul îţi apare ca un sentiment interior, ca o presimţire ce se potriveşte cu certitudinea: ceva te împinge din interior să fii la locul potrivit, la ora potrivită, să iei hotărârea potrivită - pe scurt:  să faci ceea ce trebuie.

Cuvântul "intuiţie" exprimă o inspiraţie sau - altfel spus o instruire pe care o primeşti din interiorul tău. Ea duce lipsă de orice reflectare a minţii, de gândirea comparativă şi examinatoare. Inspiraţia intuitivă întrece orice limite ale minţii. De minte te foloseşti abia când treci la realizarea inspiraţiei tale intuitive. Intuiţia în sine reprezintă o sesizare într-un singur act, un răspuns spontan pe care-l primeşti din inconştientul tău - în acord cu gândirea ta conştientă.

Pentru oamenii activi profesional şi pentru afacerişti cultivarea deprinderilor intuitive este de o importanţa deosebită. Prin intermediul intuiţiei, se obţine adeseori dintr-o singură lovitură un rezultat care, prin intermediul minţii, ar fi necesitat săptămâni sau luni întregi de muncă intensă, de încercări şi erori. Dacă în urma unor dificultăţi aparent de neînlăturat şi a unor rătăciri gândirea ne joacă feste, tocmai atunci intuiţia nu oferă soluţia corectă.

În timp ce mintea noastră chibzuieşte şi se chinuie cu descompunerea analitică, cu dezvoltarea şi respingerea unui gând, intuiţia noastră subiectivă este eliberată simplu şi spontan. Ea străfulgera intelectul nostru, ea apare în gândirea noastră conştientă ca un far călăuzitor. Intuiţia este aceea care, ca un glas prevenitor, ne avertizează în multe situaţii în legătură cu realizarea sau suprimarea unui anumit plan.

Joseph Murphy

Sursa: Practica gandirii pozitive - Editura Deceneu

Imagine:Sham Store



Astro Shop

Cele mai noi articole