Confirmat stiintific: Inima este mai puternica decat creierul!

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 04 decembrie 2013, 3646 vizualizari

Pe o scara dincolo de credinta, inima indeplineste cel mai influent rol din organism.

Am fost invatati ca doar creierul nostru controleaza, in timp ce restul corpului nostru raspunde cu supunere la comenzile sale. Desi creierul este important, aceasta conceptie gresita nu este un eveniment, iar stiinta a dezvaluit intreaga poveste acum.

Institutul HeartMath, o organizatie non-profit de cercetare si educatie, a dezvaluit aceste concluzii revolutionare si continua sa cerceteze relatia semnificativa dintre inima si creier. Cu peste doua decenii de cercetari stiintifice validate, examinarile sale servesc la a spune exact in ce masura contribuie inima la viata noastra de zi cu zi. Cercetarile de la HeartMath au stabilit ca nu doar creierul, ci si inima, de asemenea, este un sistem inteligent. Aceste studii indica in mod special cum inima trimite mai multe informatii catre creier decat vice-versa.

HeartMath a inregistrat campul electric al inimii care este de aproximativ 60 de ori mai mare, si campul magnetic al inimii care este de 5000 de ori mai mare, decat al creierului. Aceasta constientizare pozitioneaza creierul ca fiind relativ mai slab in comparatie cu inima. 

Descoperirea stiintifica a Institutului i-a condus, de asemenea, catre noi intelesuri in ceea ce priveste legatura dintre inima si emotii, dezvaluind semnificatia campului magnetic al inimii, care se modifica in functie de starile emotionale.

Din punctul de vedere al echilibrului emotional si al sanatatii, Studiile HeartMath sustin necesitatea de a acorda atentie felului in care te simti. In conformitate cu studiile lor, cand simti emotii negative, reactia devine inversa. Prin activarea acestei sinergii, organismul poate functiona mai armonios atingand o stare de echilibru si claritate.

HeartMath a punctat masura precisa pentru semnalul optim de sinergie al inimii cu creierul, iar acestea sunt dedicate pentru a ne informa cum sa-l activam intentionat. Prin detinerea a ceea ce Institutul numeste "sentimente autentice din inima", precum gratitudinea si compasiunea, inima emite un semnal pe care ei il numesc coerenta.

In scopul de a ajuta persoanele aflate in dificultate sau in situatii negative, Institutul HeartMath a dezvoltat mai multe tehnici de a explica cum sa te aliniezi in coerenta, intr-un mod simplu si practic.

In urmatorul meu articol vom vorbi despre stiinta din spatele HeartMath si vom explora aceste conexiuni mai indeaproape!

Stephanie Marie

Wearechange.org

Imagine: www.redditweekly.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!
Astro Shop

Cele mai noi articole