Uleiurile esentiale, remediu pentru bolile digestive

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 31 iulie 2013, 9860 vizualizari
Uleiurile esentiale, remediu pentru bolile digestive

In sezonul estival ne confruntam mai des cu anumite probleme ale sistemului digestiv, iar uleiurile esentiale vin in ajutorul nostru pentru a remedia in mod natural aceste disfunctii.

Indigestiile/ acidatea gastrica/ arsurile gastrice sunt unele dintre cele mai frecvente probleme. In afara de alimentatie, la care trebuie sa fim atenti, aromaterapia vine in intampinarea noastra cu o gama de uleiuri esentiale care ne ajuta in mod miraculous. Acestea sunt: lavanda, lamaie, menta, maghiran, musetel roman/german, seminte de morcov, piper negru, ienupar, coriandru, fenicul (toate uleiurile din condiment sunt bune pentru afectiunile digestive).

Uleiurile esentiale le puteti folosi in baia zilnica presarand 3 picaturi de lamaie si 3 picaturi de ghimbir sau menta, in functie de preferintele dumneavoastra.

O alta modalitate sunt compresele cu apa calda puse pe zona stomacului. Puteti folosi cate 2 picaturi din musetel, chimen si lamaie sau cate 2 picaturi din menta, ghimbir, nucsoara.

De asemenea va puteti masa abdomenul presarand intr-un ulei vegetal picaturi de ulei esential.

Pentru gastrita uleiurile recomandate sunt: lemn de santal, melissa, musetel roman/german, lavanda, lamaie.

Greata/voma: busuioc, ghimbir, musetel, piper negru, scortisoara, menta, lavanda, coriandru.

Ulcer:  geranium, menta, musetel, rozmarin.

Diaree: eucalypt, menta, mirt, musetel, smirna, patchouli, ienupar, lemn de santal, chiparos.

Constipatie: piper negru, scortisoara, fenicul, isop, ghimbir, chimen, rozmarin, maghiran.

Colita: arbore de ceai, bergamota, ienupar, musetel, lavanda, piper negru, rozmarin, nucsoara, scortisoara, menta, melissa.

Metodele de utilizare sunt baile, compresele si masajul abdominal cu uleiurile recomandate mai sus, pentru fiecare problema in parte. Va recomand sa nu amestecati mai mult de 3 uleiuri esentiale.

Antentie la femeile gravide si copii pana in 2 ani. De asemenea nu aplicati uleiurile esentiale direct pe piele, diluati-le intr-un ulei vegetal.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

 

Cristina Farcasanu- terapeut

Email: terapieholistica@gmail.com

 

*Bibliografie:

SeminariiVivasan- dr. Angela Laur

“Aromaterapia” Denise W. Brown

http://www.probioticsmart.com/

*Sursa imagine:www.two-enjoy-life.com



Astro Shop

Cele mai noi articole