Stii ca poti trata acneea natural?

Autor: Cristina Ciobanu - joi, 23 ianuarie 2014, 1655 vizualizari
Stii ca poti trata acneea natural?

Aproape 85% din persoane sufera de acnee la un moment dat, candva intre pubertate si pana la varsta de aproximativ 24 ani. Dupa aceasta varsta, in general, tenul se curata, ramanand totusi diverse persoane cu acnee, pana mult mai tarziu.

Eu am fost intre acestia din urma. Am avut acnee continuu pana pe la 33-34 ani si, desi nu am fost un caz extrem, totusi, de-a lungul timpului m-am tratat cu orice medicament topic, oral, antibiotice si anticonceptionale, pana la laser. Acum pot spune ca am tenul in regula. Am mai avut probleme rare - din cand in cand un cos si intr-un moment o revenire in forta a acneei pe fond de suparare, stres.
In experienta mea, tratamentul a venit in primul rand din interior, prin relaxare si acceptare de sine. In al doilea rand, am gasit mai multe tratamente naturale: de la ceaiuri si alimentatie, pana la uleiuri esentiale, uleiuri si creme.

Ceaiul verde este puternic antioxidant si antibacterian, regleaza activitatea hormonala, reduce inflamatiile si elimina toxinele din corp. Aplicat pe ten, sub forma de pernute de ceai proaspat preparat, este la fel de eficient ca benzoyl peroxid-ul (in Romania il gasim sub numele de Brevoxyl). In plus ceaiul verde nu conduce la efecte secundare ale Brevoxyl-ului, cum ar fi potentiale alergii si uscarea puternica a pielii.

Drojdia de bere este eficienta in tratarea acneei, datorita continutului de vitamine B2 şi B6, care au rol reglator pentru sebum. Puteti adauga tarate de ovaz, daca doriti sa-i adaugati mastii o textura exfolianta. Masca trebuie folosita imediat dupa preparare. Utilizati-o intensiv 10 zile apoi lasand tenul sa se odihneasca cel putin inca 10 zile.

Acneea poate insemna si toxine acumulate in organism. Consuma cat mai multe lichide sub forma de apa, ceaiuri, sucuri de fructe zilnic, si vezi daca exista o corelatie, in cazul tau, intre eliminarea toxinelor din organism si limpezirea pielii.

Una din greselile importante pe care le facem, cand avem tenul acneic ori ten gras, este sa spalam continuu fata. Doar ca tenul va intelege invers, si va produce mai mult sebum, pentru a compensa cantitatea de sebum pierduta. Recomand utilizarea unui ulei usor, non-comedogenic cum ar fi uleiul de jojoba, in fiecare seara, pe o perioada mai lunga de timp, si spalarea tenului cu un sapun natural doar 1 data pe zi, dimineata, pentru o perioada mai lunga de timp. In plus, uleiul de jojoba, are proprietatea de "desfundare" a porilor. Incearca si acest lucru si vezi ce se intampla: s-ar putea sa fii surprins, si in sfarsit tenul tau sa produca mai putin sebum, iar in timp sa fie mai curat.

Iti doresc un ten luminos!

Monica Lupu

www.ebio.eu

*Imagine: www.flicker.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!

Astro Shop

Cele mai noi articole