Luna plina în Săgetător, 14 iunie 2022. Ce altceva e posibil acum?

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 14 iunie 2022, 16392 vizualizari

Astăzi, 14 iunie, la ora 14:52, avem o Luna plina spectaculoasă, o super Lună plină în Săgetător.

Semn de foc, expansiv și explorator, Săgetătorul este acum activat ca energie în fiecare dintre noi, cerandu-ne să extindem granițele gândirii, limitele contextelor de viață, convingerile și percepțiile. Ne cere să depășim confortul siguranței și al cunoscutului, pentru a descoperi posibilități pe care nu le-am luat niciodată până acum în considerare.

Luna plină în Săgetător pare să ne întrebe “ce altceva e posibil acum?” Mai ales dacă în acest moment ne simțim confuzi, fară direcție, nesiguri, contextul astrologic având aceste nuanțe (Jupiter, stăpânul Lunii pline, e lipsit de aspecte, Luna formează aspect de cuadratura cu Neptun, Mercur abia a reintrat în Gemeni și se afla în umbra retrogradării…)

Umorul și încrederea, în orice situație, rămân cheile care ne pot scoate din orice încurcătură în această perioada, însă e esențial să detectăm tendința de a exagera, de a nega realitatea sau a ne ascunde în spatele unor comportamente și mecanisme cu care încercam să mascăm emoții, deficite, compromisuri și felurite depedente. De altfel, aspectul tensionat intre Lună și Neptun poate fi un reflector pus pe orice formă de dependență, fugă, disimulare, minciună, lașitate sau exces. Treaba noastră este doar să ne uitam unde în viața noastră există astfel de manifestări și efecte.

Poate că e momentul să ne disciplinam ceva mai mult (Saturn susține Luna plina), să ne organizăm mai bine și mai atent, să fim mai responsabili, să ne punem ordine în idei și în priorități, să lucrăm pentru a obține claritate mentală. Aceasta este fundația sănătoasă pe care Saturn ne ajută acum să o construim. Aceasta pare să fie calea spre orice succes pe care ni-l dorim.

Poate părea paradoxală aceasta Lună plină în Săgetător. Pe de o parte, Săgetătorul spune “du-te departe, extinde-ți limitele, îndrăznește să țintești cât mai sus”, pe de altă parte, configurația momentului îndeamnă la prudență, structură, maturitate, înțelepciune și adevăr. Da, mai ales adevăr.

Ce vrea să spună autorul? Că e timpul să țintești sus, dar fară să te minți. Fără povești pompoase, fară supralicitare, fară exagerare, fară să denaturezi realitatea, fară să fugi de disconfort, ci văzând ceea ce este exact așa cum este, privind totul dintr-un spațiu de echilibru, maturitate și înțelepciune.

Este și un moment de curățenie și ordine mai ales în ce privește convingerile, informațiile, relațiile. Dar și un moment valoros de învățare, deschidere și înțelegere mai înaltă asupra unor contexte de viață sau zone interioare.

La Luna plină se împlinesc, se coc, se finalizează proiecte, situații, relații. Fiind vorba despre o Lună plină în Săgetător, primim promisiunea unei împliniri, a unui salt, cu condiția să fim dispuși să renunțăm la convingerile care ne sabotează, la punctele de vedere și judecățile care ne limitează. Pentru mulți poate fi un moment revelator profund și un prag de schimbare fundamentală a modului de a gândi și simți, iar pentru asta e necesar să rămânem curioși și dispuși să învățam ceva ce nici nu știm că nu știm.

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole