Uleiuri biblice tamaduitoare si proprietatile acestora

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 16 aprilie 2014, 6860 vizualizari
Uleiuri biblice tamaduitoare si proprietatile acestora

Numele acestui articol este titlul cartii cu acelasi nume, scrisa de Dr.D. Stewart, care s-a gandit sa aduca in atentia noastra puterea uleiurilor esentiale si faptul ca acestea se foloseau din vremuri biblice, si nu numai. Si pentru ca suntem in Saptamana Mare, si toti incercam sa ne intoarcem in inima noastra, cred ca se potriveste de minune.

In vremurile biblice, uleiurile esentiale se inhalau, se aplicau pe corp si se ingerau. Beneficiile acestor uleiuri se simt pe toate planurile: fizic, psihic si spiritual. Ele sunt mentionate in Biblie ca “miresme”, “ungeri”, ”aromate”.

Tot in Biblie gasim peste 600 de referiri la uleiurile esentiale si/sau plantele aromatice din care ele erau extrase.

Principalele 14 uleiuri mentionate sunt:  smirna, tamaia, trestia mirositoare, lemn de cedru, scortisoara, cassia, galbanum, onice mirositoare (benzoina), nard , isop, lemn de santal (aloe), mirt, chiparos, trandafirul din Sharon (trandafir din stanca).

Astazi insa o sa va descriu proprietatile uleiurilor esentiale de tamaie si smirna pentru ca sunt cele mai cunoscute.

Parfumul uleiului esential de tamaie avea darul de a inalta spiritul; aceeasi proprietate o pastreaza si astazi.  Este un remediu excelent impotriva anxietatii, reduce stresul si  induce o stare de liniste. Ajuta la cultivarea sentimentului de pace interioara, combate starile de soc, de tristete, nervozitate, agitatie, tendinte auto-distructive, razbunare, frica de implicare in relatii sentimentale.  Ne ajuta sa ne constientizam si sa ne intensificam legaturile spirituale si sa ne gasim centrul personal. Induce dragoste, frumusete, vindecare, noroc, protectie, pace.

In Roma Antica, soldatii romani aveau la ei smirna, pentru a-si vindeca ranile. In credinta crestina, smirna este simbolul intelepciunii, al sufletelor curate si al smereniei. Are efect dezinfectant si trateaza eficient infectiile. Proprietatile sale tonice recomanda uleiul pentru calmarea durerilor si a problemelor respiratorii.

Folosita din cele mai vechi timpuri, in ritualurile religioase si impreuna cu tamaia si nardul in purificarea si armonizarea energiilor in temple sau pentru parfumarea somptuoaselor palate orientale, smirna este si astazi extrem de folosita atat in scopuri terapeutice, in cosmetica si parfumerie, cat si in practicile de meditatie si elevare spirituala, pentru echilibrare psiho- emotionala si stimulare mentala.

Proprietăţile terapeutice ale uleiului esenţial de smirnă sunt: antiinflamator, antimicrobian, antiseptic, astringent, balsamic, carminativ, cicatrizant, emenagog, expectorant, fungicid, sedativ, stimulent digestiv și pulmonar, stomacal, tonic și uterin.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

 

*Bibliografie: “Uleiuri biblice tamaduitoare” Dr.D. Stewart, “Aromaterapia” Denise W. Brown, catalinarosescu.blogspot.ro

*Imagine: purefragranceoils.com

                                                                                                               

 

 

Astro Shop

Cele mai noi articole